person_outline
search
hrendeitpt
Natural News Natural News
  • Posted
  • Read 3857 times

Borovnice uništavaju zahvaćene stanice raka grlića maternice!

Studija istraživača na Floridskom državnom sveučilištu dokazala je da borovnice ometaju proizvodnju protuupalnih molekula, što sprečava stvaranje malignih tumora. Kao što je navedeno u prirodi Health 365 , studija je zaključila da se ove moćne male bobice također bore protiv DNA oštećenja i oksidativnog stresa, uz smanjenje proliferacije stanica raka.

( Natural News ) Rak grlića maternice svake godine napada oko 13.000 žena , a uzima više od 4.200 života. Tradicionalne mogućnosti liječenja uključuju operaciju uklanjanja pogođenog tkiva, terapije zračenjem pomoću visokofrekventnih rendgenskih zraka kako bi se uništile stanice raka, kemoterapijske droge kako bi uništile zahvaćene stanice ili njihovu kombinaciju. Međutim, ti tretmani su invazivni i imaju niske stope uspjeha.

Studija od strane istraživača iz University of Missouri-Columbia potvrdila je da ekstrakt borovnice ne samo da poboljšava učinke radioterapije – već je jedan od najpopularnijih tretmana za uništavanje stanica raka grlića maternice.

Radiosenzitizator postaje moćan tretman

Na sveučilištu Missouri istraživački tim istražio je korištenje ekstrakta borovnice kao radiosensitizera - netoksične, prirodne tvari koja pojačava učinkovitost konvencionalnih načina liječenja raka kao što su zračenje i kemoterapija. Taj tim je prethodno imao uspjeha u liječenju raka prostate koristeći polifenol u crvenom grožđu zvanom resveratrol kao radiosenzitizator. Na svoje iznenađenje, ekstrakt borovnice ne samo da se pokazao snažnim radiosenzitizatorom već i mnogo učinkovitijim od zračenja.

Sudionici studije bili su podijeljeni u četiri skupine: Prva skupina radila je na terapiji zračenja; druga grupa dobila je samo ekstrakt borovnice; kontrolna skupina nije primala nikakav tretman; i četvrta skupina je dobila kombinaciju radijacijske terapije i ekstrakta borovnice.

Grupa za zračenja pokazala je prosječno smanjenje stanica karcinoma od 20 posto; skupina ekstrakta borovnice imala je 25 posto poboljšanja; a kombinacija zračenja / skupine ekstrakta borovnice, imala je nevjerojatnih 70% smanjenja proliferacije stanica raka.

Zašto su borovnice takvi moćni borci protiv raka?

Prirodno zdravlje 365 objasnio je mehanizam kojim ekstrakt borovnice uništava smrtonosne stanice raka. Stručni tim je izvijestio da je ekstrakt potisnuo par molekula, ciklina D i ciklina E, koji potiču kancerogenu transformaciju stanica. Osim ograničavanja proliferacije stanica raka, ekstrakt borovnice uzrokuje da stanice prođu apoptozu, vrstu programiranog "samoubojstva" stanica.

I, to se postiglo bez izazivanja štetnih nuspojava. (Isto se ne može reći o zračenju, što može oštetiti zdrave okolne stanice zajedno s malignima - i uzrokovati nuspojave poput umora, mučnine, proljeva, bolova u trbuhu i opstrukcije crijeva).

Prethodna studija istraživača na Floridskom državnom sveučilištu pokazala je da borovnice ometaju proizvodnju protuupalnih molekula, što sprečava stvaranje malignih tumora. Kao što je navedeno u prirodi Health 365 , studija je zaključila da se ove moćne male bobice također bore protiv DNA oštećenja i oksidativnog stresa, uz smanjenje proliferacije stanica raka.

Druge studije su potvrdile da su borovnice moćni lijekovi protiv stanica raka debelog crijeva i prostate.

boro

Jedite borovnice što je češće moguće!

Izvori: NaturalHealth365.com; EurekAlert.org; Cancer.net; NaturalNews.com

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – političara – cionista koji otvoreno rade protiv, kako hrvatskog, tako i protiv interesa ostalih naroda u regiji! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: