person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2707 times

Žene s rakom dojke nakon kemoterapije imaju povećani rizik od kardiovaskularnih bolesti, uključujući zatajenje srca.

Lijek za liječenje imunoterapije Herceptin povećava rizik zatajenja srca, dok terapija zračenjem može blokirati ili suziti arterije. Osam tretmana s kemoterapijskim lijekom doxorubicin može povećati rizik od zatajenja srca za pet posto, a 14 doza ga povećaje za nevjerojatnih 48 posto!

Tim stručnjaka upozorio je da pacijenti s rakom dojke i njihovi liječnici moraju dobro izvagati ''prednosti'' nekih tretmana protiv potencijalne štetnosti za njihovo srce. Jer imaju veću vjerojatnost za razvoj srčanih problema nakon tretmana poput kemoterapije, zračenja i ciljane terapije. Čak i one osobe koje se izliječe od raka dojke mogu imati probleme sa srcem, dugo nakon završetka terapije.

Oni tvrde da su problemi poput zatajenja srca, problema s krvnim sudovima i nenormalni srčani ritmovi, najčešći nuspojave nakon dobivanja terapije preotiv raka dojke. Ti se problemi u pravilu ne pojave odmah nakon završetka liječenja, pa se stiče utisak da je osoba izliječana.

Tretmani koji su identificirani kao najveći rizici za zdravlje srca uključuju kemoterapiju, ciljanu terapiju i zračenje. Preživjele od raka dojke imaju posebno povećanu opasnost od kardiovaskularnih bolesti uključujući one koji su izloženi zračenju i kemoterapiji kao i načinu života (osobe se povlače u sebe) odnosno debljanju tijekom i poslije liječenja kemoterapijom.

Pacijenti s već postojećim čimbenicima rizika za bolesti srca, uključujući neprovjereni ili nekontrolirani visoki kolesterol ili visoki krvni tlak tijekom njihovog liječenja, spadaju u još veću rizičnu skupinu.

Više od 48 milijuna američkih žena imaju problema s kardiovaskularnim bolestima, a više od četiri milijuna trenutno živi s rakom dojke. Uz vodeći uzrok smrti za američke žene su i kardiovaskularne bolesti.

Primjerice, lijek za liječenje imunoterapije Herceptin povećava rizik zatajenja srca, dok terapija zračenjem može blokirati ili suziti arterije. Osam tretmana s kemoterapijskim lijekom doxorubicin može povećati rizik od zatajenja srca za pet posto, a 14 doza ga povećaje za nevjerojatnih 48 posto!

Prirodno, alternativno liječenje,  a ne kemoterapija, kao i zdrav način života, lijek su za sve naše bolesti!

Izvor: http://yournewswire.com/american-heart-association-warn-breast-cancer-treatments-can-cause-heart-failure/

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: