person_outline
search
hrendeitpt
Režimska novinarka Patricija Softić Mehmedović stav IDS-ovog vijećnika Ervina Mešanovića o homoseksualnosti nazvala eklatantnim primjerom govora mržnje!
Patricija Softić Mehmedović i Ervin Mešanović
  • Posted
  • Read 7098 times

Režimska novinarka Patricija Softić Mehmedović stav IDS-ovog vijećnika Ervina Mešanovića o homoseksualnosti nazvala eklatantnim primjerom govora mržnje!

Biblija uči da ono što govoriš o drugome to si ti. Urednik Glasa Istre, Robert Frank, ustupa takvoj osobi medijski prostor u Glasu Istre. Potpuno je jasno za koga i za čiji račun rade i kojoj kasti pripadaju Robert Frank i Patricia Softić Mehmedović.

Paradoksalno je biti član liberalnog IDS-a, a istovremeno zagovarati monoteističke vrijednosti prema kojima je homoseksualnost grijeh. Takav je slučaj s Ervinom Mešanovićem, labinskim gradskim vijećnikom iz redova IDS-a koji je privukao pažnju javnosti dijeljenjem Facebook statusa islamskog teologa gdje se ističe kako je zbog homoseksualnosti uništen Lutov (Lotov) narod, odnosno Sodoma.

Pred tim paradoksom je novinarka Glasa Istre, Patricija Softić, bila slijepa ili ga nije uspjela dokučiti, stoga je nespretno primijenila ekstremističku rutinu pseudo-klasificiranja govora mržnje i tako upropastila kvalitetnu temu o kojoj se moglo napisati nekoliko eseja i novinskih članaka potkrijepljenih racionalnim argumentima.
Zbog iznošenja vjerskih stavova, odnosno citiranja svete knjige, labinski gradski vijećnik neutemeljeno je optužen zbog kaznenog djela govora mržnja, što i je samo po sebi kazneno djelo. Mešanovićev Facebook status se ne može okvalificirati kao govor mržnje jer bi to značilo da su Biblija i Kur'an govori mržnje, a obje su vjerske knjige zajamčene Ustavom RH.

Da je Patricija Softić upoznata s novinarskim profesionalizmom i etikom izvještavanja, prvo bi prijavila ''govor mržnje'' pa si tek nakon presude, ukoliko ne bi bila oslobađajuća, uzela pravo izvijestiti o Facebook statusu kojeg je Mešanović podijelio kao o govoru mržnje. Umjesto toga, ona je sama okvalificirala sporni Facebook status kao govor mržnje, a sve to, vjerovali ili ne, na temelju dojave ljudi bez imena i prezimena koji eksplicitno pozivaju na medijski linč na osobu s imenom i prezimenom.

"Njegove objave su eklatantan primjer govora mržnje što je apsolutno u suprotnosti s ideologijom, programom i propagandom stranke čiji je Mešanović vrlo aktivan i utjecajan član (IDS). Molimo vas da kao medij iskoristite svoj utjecaj na javnost i barem dijelom stanete na kraj govoru mržnje i poticanju na nasilje prema ljudima koji su drugačiji, ali imaju jednako pravo na svoj izbor i svoj život. Osim što je vrlo aktivan gradski vijećnik, Mešanović je i predsjednik vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Labinu, i predsjednik gradskog odbora za suradnju, ali i član školskog odbora umjetničke škole Matko Brajša Rašan kao predstavnik osnivača, Grada Labina.

Razvidno je da se radi o vrlo utjecajnoj javnoj osobi koja bez ikakvih sankcija i posljedica otvoreno na društvenim mrežama iznosi govor mržnje i potiče na mržnju. Svakako možemo pohvaliti toliko propagirani i toliko puta spomenuti (predizborno) tolerantni i multikulturalni IDS čiji su članovi spremni na miran suživot (convivenza), stoji uz ostalo u dopisu zabrinutih građana koji smo zaprimili na naš redakcijski e-mail.'', stoji u kvazi-novinarskom tekstu Glasa Istre kojeg potpisuje Patricija Softić.

Ekstremistički pothvat u kojem je Patricija Softić istovremeno stručnjak za govore mržnje, sudac koji o njima presuđuje i novinar koji o njima izvještava metodološki je sličan propagandnim medijima najkrvoločnijih režima 20. stoljeća. Pozivanje na anonimni izvor koji je na subjektivan način utvrdio što je ''govor mržnje'' predstavlja krajnji oblik neprofesionalizma, odnosno subjektivnog i ekstremističkog obračuna s neistomišljenicima.

Tekst u Glasu Istre naslovljen ''ZA IDS-ovog LABINSKOG VIJEĆNIKA "GAY NIJE OK" Ervin Mešanović: Bog ili Allah je stvorio ženu i muškarca i spojio ih u bračnu zajednicu. To je za mene jedino prirodno'' predstavlja medijski iživljavanje, ali i napad na vjerskoj osnovi na svakoga pripadnika monoteističkih religija čija vjerska knjiga govori o Adamu i Evi te o Lotu ili Sodomi. Mešanović je samo istaknuo stav monoteističkih religija o homoseksualnosti. Patricija Softić nije kulturno uzvratila isticanjem suprotnog stava već je osobno napala Mešanovića zbog isticanja vjerskih uvjerenja, prava zajamčenog Ustavom RH.

Inače, Patricija Softić je osoba koja se okušala u literarnom stvaralaštvu, ali bez ikakvih značajnih uspjeha. Vjerovali ili ne, na blogu http://sikutimachine.blogspot.com/2013/02/ nazivala je sebe vanzemaljkom, ali i svoje tada petogodišnje dijete vanzemaljskim, što otvara i medicinsku dimenziju slučaja medijskog napada na Ervina Mešanovića. Također, na istom je blogu javno deklarirala svoju mržnju prema crkvi, što, doima se, ne smatra govorom mržnje.

Ista ta Patricija Softić smatra da se kriza novinarstva ogleda u egzistencijalnoj ucijenjenosti većine novinara, padu prodaje tiskanih medija, smanjivanju ili potpunom ukidanju brojnih redakcija, netransparentnom vlasništvu u novinskim kućama, nezakonitoj praksi vezanoj uz radnopravni status novinara, privatnom profitu kao motivu za uzurpiranje medijskog prostora, nepostojanju redakcijskih statuta i, kao posljedici svega, dramatičnom padu novinarskih sloboda.

Zar ona nije uzurpirala medijski prostor, citiramo dio njenog teksta: „Molimo vas da kao medij iskoristite svoj utjecaj na javnost i barem dijelom stanete na kraj govoru mržnje i poticanju na nasilje prema ljudima koji su drugačiji, ali imaju jednako pravo na svoj izbor i svoj život“.

Mešanović nema pravo na svoj izbor??

Međunarodna federacija novinara 1926. donijela je deklaraciju koja služi kao etički standard profesionalnog ponašanja novinara. Zbog Patricije i njoj sličnih novinara, a ima ih mnogo u javnim medijima, novinstvo je došlo na najniže grane.

Biblija uči da ono što govoriš o drugome to si ti. Urednik Glasa Istre, Robert Frank, ustupa takvoj osobi medijski prostor u Glasu Istre. Potpuno je jasno za koga i za čiji račun rade i kojoj kasti pripadaju Robert Frank i Patricia Softić Mehmedović.

Ne bi nas čudilo da su i njihova prezimena lažna.

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, blokiraju admine na našoj fb stranici
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

 

 

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: