person_outline
search
hrendeitpt
Sinčiću, obečali ste ali niste otkrili, po čijem nalogu je akademik Vlatko Silobrčić uništio Imunološki zavod!?
Akademik Vlatko Silobrčić...i dalje šutnja o Imunološkim!
  • Posted
  • Read 10310 times

Sinčiću, obečali ste ali niste otkrili, po čijem nalogu je akademik Vlatko Silobrčić uništio Imunološki zavod!?

Živi zid neće odustati dok se ne procesuiraju odgovorni za svjesno uništavanje Imunološkog! Je li velika "popularnost" i mandat europarlamentarca Sinčiću nagrada za šutnju o Imunološkom?

Kada je trebalo uložiti u proizvodnju Imunološkog, da ne izgube licencu, akademik Vlatko Silobrčić, tadašnji predsjednik Uprave, novac Zavoda je oročio u privatnim štedionicama. Kazneno je prijavljen, no umjesto da bude procesuiran, postao je predsjednik NO-a Imunološkog, da sam sebe kontrolira i štiti. To je model po kojem se uništavaju tvrtke u Hrvatskoj’, naglasio je Sinčić.

Da bi napokon saznali imena grobara Imunološkog zavoda, odnosno osoba koje su uništile tu strateški važnu tvrtku, stranka Živi zid predložit će osnivanje istražnog povjerenstva Hrvatskog sabora na tu temu. Traži i djelotvornu istragu DORH-a te procesuiranje svih odgovornih.

Istaknuto je to na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, koju je sazvao Živi zid. Prije press konferencije, Ivan Vilibor Sinčić u sabornici je zatražio stanku te naglasio da su prošli svi rokovi za kvalitetno rješavanje problema ove važne tvrtke te dodao da su Imunološki sada stavili na dnevni red, kako bi se sredstva za rješavanje tog problem mogla uvrstiti u proračun za 2017. godinu.

Podvukao je da je konačno vrijeme da se u Hrvatskoj kaže lopovu da je lopov, nesposobnjakoviću da je nesposoban, da se istraže i kazne kriminal i korupcija koje su dovele do propasti Imunološkog zavoda, odnosno do pokušaja da se super vrijedna tvrtka uništi, a potom nekome pokloni.

Naglasio je kako će Živi zid ustrajati na ovoj temi, da nikada neće odustati, a sve s ciljem kako se u budućnosti nikada ništa slično ne bi dogodilo.

”Već desetljećima svjedočimo namjernom uništavanju imovine Imunološkog zavoda. Podsjećam da je od 1993. godine, odnosno od nesretne pretvorbe, krenula agonija svjetski poznatog i priznatog Imunološkog zavoda. Virusni sojevi, najvrijednija imovina Zavoda, nisu uneseni u temeljni kapital tvrtke, pa se tako omogućilo stranim kompanijama da na tim sojevima ostvaruju prihode u milijardama dolara godišnje”, naglasio je Sinčić.

Podsjetio je da je 1998. godine Zavod izgubio ugovor sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, jer nisu ulagali u modernizaciju proizvodnje, iako je Zavod tada imao novac potreban za ta ulaganja.

”Akademik Vlatko Silobrčić, tadašnji predsjednik Uprave, novac Zavoda je oročio u privatnim štedionicama, umjesto da je uložio u proizvodnju. I kada je kazneno prijavljen, umjesto da bude procesuiran, postao je predsjednik Nadzornog odbora Imunološkog zavoda! Valjda zato da bi sam sebe kontrolirao i sam sebe štitio. To je model po kojem se već četvrt stoljeća uništavaju tvrtke u Hrvatskoj”, naglasio je predsjednik Živog zida.

Istaknuo je da je ugledni imunolog dr. Srećko Sladoljev godinama upozoravao na kriminal i korupciju u Imunološkom, da je podnio više kaznenih prijava, ali da nije bilo ništa od toga. Zato će, kazao je, pozvati glavnog državnog odvjetnika u Sabor, da i on progovori o sustavnom uništavanju tog hrvatskog bisera i neprocesuiranju kazneno prijavljenih osoba.

”Ni nasljednici Silobrčića nisu ništa napravili, već su nastavili namjerno uništavati strateški važnu tvrtku, kako bi ju netko prejeftino dobio. Potom su Zavod pokušali baciti u stečaj, a kada je to zbog nezakonitosti propalo, raspisali su natječaj za prodaju, uz uvjete koje nitko ne može ispuniti. Tada su, na iznenađenje mnogih, hrvatski narod i Visia Croatica privremeno spasili Imunološki.

''No, onda se pojavio ministar Vrdoljak (HNS), koji je dioničko društvo pretvorio u javnu ustanovu, kako bi samo privremeno umirio radnike. No, ni on nije ništa učinio da se pokrene proizvodnja. I dalje je cilj propast Imunološkog. Zato ćemo tražiti da u rješavanju ovog problema sudjeluju Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo financija, Ministarstvo državne imovine, ali i Ministarstvo obrane, jer je ovdje riječ o ugroženoj nacionalnoj sigurnosti. Cilj saborske istrage je spasiti hrvatsku imovinu”, zaključio je Sinčić.

Saborski zastupnik Branimir Bunjac dodao je da je Imunološki najvrijednija hrvatska imovina, da je to hrvatsko nacionalno blago nastalo na našoj krvi te da bi Imunološki kao takav s lakoćom mogao puniti državni proračun.

”Sve dosadašnje uprave svjesno i namjerno su ga uništavale, iako je zdravlje nacionalni interes broj jedan. Sama Hrvatska vlada je Europskoj komisiji poslala dokument ‘S3’ u kojem ističe da je zdravlje i biotehnologija jedan od ključnih prioriteta Republike Hrvatske. Ispada da Vlada ne poštuje vlastite strateške dokumente, jer u proračunu za 2017. nisu predviđena sredstva za Imunološki. Zbog svega navedenog, nećemo odustati od istrage, sve dok odgovorni ne budu kažnjeni”, zaključio je Bunjac.

Na novinarsko pitanje hoće li i zastupnike Mosta pozvati da daju glas za osnivanje saborskog istražnog povjerenstva, Ivan Vilibor Sinčić je odgovorio da hoće, baš kao što će pozvati i sve ostale zastupnike.

”Neka se vidi tko ne želi da se istraži zašto je Imunološki zavod uništen. Pa da vidimo tko neće potpisati”, zaključio je tada press konferenciju čelnik Živog zida Vilibor Sinčić. 

Sinčić je postao gotovo najpopularniji političar u Hrvatskoj i kandidat za predsjednika RH. U fejzbukovoj anketi (90 % su točne) u srazu Sinčića i  Mislava Kolakušića omjer je bio 85% za Kolakušića, a 15% za Sinčića.

Postavlja se logično pitanje: Je li velika "popularnost" i mandat u Europarlamentu nagrada za šutnju o Imunološkom?

Izvor: Promise,hr

 

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru… javite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(23 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: