person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 7850 times

Goran Beus Richemberg nije homoseksualac, ali jer peder!

Goran Beus Richemberg alias Emir Tahirović Beus je bivši udbaš kodnog imena Odisej.

Postoje razni izrazi, za ovu u više konteksta često rabljenu riječ, od kojih su neki pogrdni, a neki nisu. Oni koje i sami homoseksualci koriste nazivajući tim izrazima sami sebe, ne spadaju u pogrdne. Tako se u Splitu najviše koristi termin peder ili pederčina koji ima više značenja, u Dubrovniku tubaš, u Zagrebu tetkica,u imotskoj krajini izbiguzica, u Italiji Pederico de la guze….

Svi mislimo da znamo što zapravo znači riječ peder i vežemo ga za, gej muškarca.
No, etimološko porijeklo riječi peder dolazi iz starogrčkog jezika, složenice paiderastes od riječi: pais, u genitivu paidos što znači dječak, te erao što znači žudim.

Kao što sam rekao, u Splitu riječ peder ima i potpuno drugo značenje. Njega koriste, djeca kada se nekome rugaju zato što za svaku glupost mora pitati svoju mamicu, ako je škrt i sebičan ili cinkaroš ili stariji Splićani kada prema nekome osjećaju gnušanje i prijezir.

Upravo takvo gnušanje sam i ja osjetio kada sam pročitao prije otprilike godinu dana što je za Janicu Kostelić na facebooku napisao Goran Beus Richemberg alias Emir Tahirović Beus (pravo ime i prezime mu je Emir Tahirović Beus kojeg se očito srami jer ga je krio dok ga nisu provalili).

Naime, proslavljena hrvatska skijašica i olimpijska pobjednica, u svom je prvom izlaganju kao državna tajnica Središnjeg ureda za šport u Hrvatskom saboru predstavila je nove članove odbora za dodjelu Državne nagrade za sport "Franjo Bučar", priznala saborskim zastupnicima da ima tremu.

Njenu ''slabost'' iskoristio je  Goran Beus Richemberg alias Emir Tahirović Beus da između ostalog na svom profilu napiše... "Koga briga za tjelesnu i zdravstvenu kulturu hrvatskih osnovnoškolaca…. . državna tajnica za šport Janica Kostelić sjedi u klupi kao smokvin list te vladine politike i glumi gljivu".

Jasno je da on nikada nije volio fizičku kulturu jer mu njegova mamica nije dozvoljavala druženje sa drugim dječacima bojeći se da se mali Emir ne ozlijedi u igri. Posljedice su vidljive. Emir, nesocijalizirano dijete, glavni je dežurni politički saborski peder o kojem njegovi susjedi i mještani govore sve najgore.

Bahato ponašanje u saboru i u Velikoj Gorici gdje je 'preuzeo' cijeli grad upravo je posljedica nesocijalizacije. Tako je u Velikoj Gorici, gdje živi i radi kada nije u Saboru, svojevremeno ucijenio urednika jednog lokalnog glasila, da ukoliko se protiv njega napiše bilo kakav tekst, 'love' od strane Turističke zajednice više neće biti. 

Beusov bezobrazluk nije mogla otrpjeti ni dugogodišnja direktorica Muzeja Turopolja kada jer je kazao kako se treba izdati knjiga o 10 godina rada TZVG-a, ne znajući da Turistička zajednica u Gorici djeluje još od 1966. godine.

Osim hrvatskog, dalmatinskog, njemačkog, muslimanskog ili židovskog identiteta, osamdesetih je koketirao i sa srpskim, o čemu svjedoče njegovi sukobi s velikogoričkim medijima. Naime, u veljači 2006. Hrvatski list iz Zadra objavio je popis suradnika nekadašnje Uprave državne bezbjednosti (UDBA-e). Među mnoštvom imena našao se i Goran Beus s kodnim nazivom 'Odisej'.

Tu vijest prenijeli su velikogorički listovi, a lokalni HDZ-ov dužnosnik Ante Šimunović ga je na sjednicama gradskog poglavarstva optuživao za suradnju s tajnom službom nekadašnje Jugoslavije. Šimunović tada nije rekao ime mentora ali danas znamo da se radilo o Ognjenu Ignjatoviću, glasnogovorniku takozvane SAO Krajine.

Tako se naš Emir tijekom srednjoškolskog razdoblja u Splitu predstavljao kao Srbin, što je kulminiralo slučajem iz 1984., kad je dvije učenice brodograđevinske škole u Splitu optužio za 'ustaštvo' i 'poticanje na klanje Srba', a sve zbog prikaza opere 'Nikola Šubić Zrinski' objavljenog u školskim novinama Brodograđevinac.

Pričati o obitelji Kostelić, Ivici i Janici koji su u cijelom svijetu pokazali koliko je velika naša mala Hrvatska nije potrebno ali ćemo citirati dijelove pisma učenika Osnovne škole 'Biograci' upućenog Ivici kako bi GBR alias ETB 'Odisej' spoznao što znači 'tjelesna i zdravstvena kultura hrvatskih osnovnoškolaca':

Dragi naš skijaški Profesore!
…Ja sam tek jedan od mnogih- dečko ranih tinejdžerskih godina koji osobnost pokušava izgraditi bavljenjem sportom i sanjarenjem o dosezanju sposobnosti vlastitih ideal - junaka. A otkad znam za sebe, iz medija osluškujem nestvarne priče o sportskom duhu obitelji Kostelić.... Za mene je pogled na Vašu prošlost poput filmske bajke.

Dječak, koji zajedno sa svojim ocem i sestrom u cik zore ustaje trenirati, na taj se način borio protiv golemih financijskih poteškoća, skupih staza i opreme, skeptičnog podsmjehivanja, na kraju izlazi kao pobjednik svjedočeći da unaprijed otpisani David pokatkad zna zadiviti premoćnoga Golijata....

Sport je za mnoge izvor zarade, no za nas on je način življenja. Smisao bavljenja njime iz dana u dan sve se više gubi zbog zaokupljenosti novcem, što smatram pogubnim za moju generaciju. Nadu u bolje sutra crpim iz Vašeg lika, jer Vi ste živi dokaz da svijetom još vlada olimpijski duh, te da on na koncu uvijek pobjeđuje....

Profesore moj, kad jednom okačite svoje skije o klin, volio bih da se visoko uzdignuta čela prisjećate svih svojih zasluženih odličja, mladih dana i prijateljstava koje ste, s gitarom u ruci, sklapali slaveći svaki svoj novi uspjeh....'' 

Vaš odani učenik, Ivo Buhač, Biograci Jare, BiH

Bolji odgovor na facebook poruku pedera ili pederčine, kako bi mi Splićani rekli, Gorana Beusa Richemberg alias Emira Tahirović Beusa  kodnog imena 'Odisej' nije potreban.

Mali Ivo Buhać sve je rekao, a peder Beus još jednom je pokazao svoje pravo lice komentirajući čin generala Praljka koji si je oduzeo život nakon potvrđene prvostepenske presude ''vjerodostojnog'' haaškog suda.

Ovaj post ponavljamo jer ga je ''netko njegov'' na Facebooku blokirao!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlaz

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(12 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: