person_outline
search
hrendeitpt
Ovo je baka koju su osudili na 4 dana strogog zatvora zbog duga od 624 kune (88$)!
This is the grandmother who was conviced to four days of strict prison becouse of debt 88 $
  • Posted
  • Read 35154 times

Ovo je baka koju su osudili na 4 dana strogog zatvora zbog duga od 624 kune (88$)!

'Bilo je strahovito, ja vam to kažem. Sve sam probala, na sve mile načine, nikom nisam bila jedne pare dužna i to se sve redovito plaćalo i ipak sam morala zbog jednog računa u zatvor,' rekla se baka Minka Maltarić, 76-godišnjakinja iz Cvetlina kraj Trakošćana.


Reporter Nove TV s bakom Minkom razgovarao je nakon saznanja da je baka Minka osuđena i zatvorena zbog duga od 624 kune (83 eura) za odvoz smeća 'Ivkomu' i završila u varaždinskom zatvoru. Tamo je provela četiri dana.

- Kada te otključa i onda zaključa, to mi je bilo najteže, jedna velika bol – ispričala je baka, koja živi od 1.200 kuna socijalne pomoći, a zbog neplaćenih računa za smeće morala je u zatvor.

U Provjerenom su njezin slučaj usporedili s drugim slučajevima u Hrvatskoj, pa tako i onim poduzetnika Tome Horvatinčića koji je uzrokovao četiri nesreće u kojima je poginulo četvero ljudi. Za smrt bračnog para je presuđeno da je kriv, no presuda je srušena. Sada mu se ponovno sudi, ali će i ponovno biti oslobođen.

Zbog afere u kojoj je pronevjereno 30 milijuna kuna, bivši HDZ-ov ministar Petar Čobanković nije išao u zatvor, nego je gulio krumpire. Afera ko u priči!

Boravak bake Minke u zatvoru zbog duga za odvoz smeća aktualan je u Varaždinskoj županiji. Kao što je poznato, direktor Varkoma Vlado Vlašić nije platio devet računa za odvoz smeća, pa ga je varaždinska Čistoća ovršila. Ispostavilo se da ne plaća ni druge obveze, pa ima i druge ovrhe. Međutim, gradonačelnik Goran Habuš smatra da je danas normalno da ljudi imaju nepodmirenih obveza, te ne namjerava pokrenuti njegovu smjenu.

Ovakvih primjera ima bezbroj. Osuditi na zatvor 70-godišnju baku zbog duga od 624 kune može samo monstrum sudac, a ne čovjek.

Ovo je sramota i za cijelu općinu koja nije podmirila ili oprostila taj dug baki. Ovo je sramota za Hrvatsku. Ovo je sramota za sve političare koji su obnašali vlast ili bili u oporbi i dokaz da hrvatski političari koji vodu državu nisu hrvatski političari nego sluge bjelosvjetskih hohštaplera.

Sramota koja će ostati zabilježena i nitko je nikada neće izbrisati.

(28 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: