person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 722
  • Posted
  • Read 2052 times

Oliver Stone: Ako SAD propadne, mi smo krivi!

Život Amerikanaca sve je nesigurniji. Danas imamo 17 ili 18 obavještajnih agencija, a nitko od njih nije spriječio detonaciju bombe u Bostonu ili Orlandu! Obami 'ispran mozak' zbog prevelikog utjecaja vojnih, financijskih i medijskih krugova.


Trostruki oskarovac američki režiser Oliver Stone ('Vod smrti', 'Rođen 4. srpnja', 'JFK' 'Wall Street',) režirao je i jedan od najiščekivanijih filmova ove godine u kojem uvijek provokativni i kontroverzni režiser secira aferu svjetskih razmjera u kojoj je glavni akter Edward Snowden, bivši agent Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), razotkrio prljave igre američkih tajnih službi predavši informacije o tajnim prisluškivanjima i hakiranju svjetskim medijima.

 

' Američka povijest pretvara se u Disney bajke' , rekao je u intervjuu za Le Point. 'Za mene je to stalna noćna mora'.
Ako jedna zemlja pokušava vladati svijetom, to ne može dugo trajati. Ako SAD propadne, mi smo krivi. Kada se milijarde dolara troše na oružje i nadzor,naravno da nam treba neprijatelj. Nažalost mediji ih potiču u tome, a najveći neprijateljima je postao Putin', rekao je režiser Oliver Stone koji režira film o Snowdenu.

Stone je istaknuo da nadzor, odnosno društveno-ekonomsku moć kreira Washington. 'Oni mogu doslovno znati što se događa u 'vašem džepu', što misli Merkel ili Hollande... 'Istovremeno život Amerikanaca je sve nesigurniji. Danas imamo 17 ili 18 obavještajnih agencija, a nitko od njih nije spriječio detonaciju bombe u Bostonu ili Orlandu!'

Oliver Stone odbacuje tvrdnje da je prototip njegova karaktera, pravi Edward Snowden, koji radi u interesu Putina: 'To nije istina jer je često kritizirao Rusiju. Razgovarao sam s Putinom, a on mi je rekao da ne odobrava Snowdenova djela. Ako bi SAD i Rusija imali sporazum i garantirali Snowdenu sigurnost, Putin bi ga izručio'.

Le Point piše da je Edward Snowden polagao nade u predsjednika Obamu i njegovu politiku. No, strašno se razočarao. Stone smatra da je Obami 'ispran mozak' zbog prevelikog utjecaja vojnih, financijskih i medijskih krugova. Kao da više nije moguće pokrenuti svijet ka miru i umjerenosti .

Također smatra da Trump ima male izglede za pobjedu jer je velika većina medija protiv njega. Za Hillary Clinton Stone nema lijepe riječi jer ništa nije naučila iz lekcija Libije i Iraka.

'Sudjelovala je u bombardiranju Jugoslavije, na jedan ili drugi način podržala državni udar u Hondurasu i gurnuti će SAD u nove katastrofe.

Jako sam zabrinut zbog njezina izbora', zaključio je čuveni redatelj Oliver Stone.

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: