person_outline
search
hrendeitpt
Biserka Palfi Biserka Palfi
  • Posted
  • Read 2820 times

S kojim komunistima da se obračunamo?

Što nam je donijela naša samostalnost i demokracija? Oni koji su bili u Partiji i u vladajućim strukturama, samo su se preko noći preobratili u velike Hrvate i velike vjernike, javno su se kleli u domoljublje, a tajno potkradali vlastiti narod i državu. Komunisti iz KPJ-e brzo su našli svoje mjesto u vladajućim strukturama mlade hrvatske države, postali su plavi ili crveni i aritmetičkom brzinom generiraju nove članove, presvlače kapute i zamagljuju nam oči


Više puta sam čula kako Crkva traži obračun s komunizmom. Spadam u skupinu “malih Hrvata”, a to su oni koji su kršteni u prvim mjesecima života, Prvu pričest primili s 9 godina, Svetu potvrdu do puberteta. Nikada me nitko nije prozivao zbog toga, nisu me zvali u Partiju i nisam imala posljedica. Završila sam fakultet, dobila posao, promijenila posao, magistrirala, doktorirala i još radim.

Odrasla sam u radničkoj obitelji u kojoj je bio zaposlen samo otac. Majka je bila domaćica koja se trudila da njezina obitelj bude zadovoljna i da joj djeca budu pod nadzorom. Otac je radio u TLM-u, koji je u doba mračnog samoupravnog socijalizma prehranjivao pola šibenskih obitelji i omogućio da djeca radnika završe fakultete u Zagrebu.

Od TLM-a dobio je stan u centru Šibenika, imali smo auto i sve što je mom bratu i meni bilo potrebno za normalno odrastanje. Danas ja svoje dijete ne bih mogla financijski pratiti, ako bi moralo studirati izvan mjesta življenja.

U vrijeme moje mladosti, kraj 70-ih i početak 80-ih, ljudi su se smijali, družili se, nisu kopali po kontejnerima; sela su bila puna života; bilo je posla za sve tko je htio raditi. Poduzeća su za svoje radnike gradila odmarališta, dijelile su se 13. plaće. Bili smo otprilike podjednako bogati ili podjednako siromašni, kako se gleda, ali nismo bili frustrirana generacija. U školu smo nosili kute i to nikoga nije smetalo.

A što nam je donijela naša samostalnost I demokracija? Oni koji su bili u Partiji i u vladajućim strukturama, samo su se preko noći preobratili u velike Hrvate i velike vjernike, javno su se kleli u domoljublje, a tajno potkradali vlastiti narod i državu! Sve što je bilo državno u našem samoupravnom socijalizmu, uzeli su “najveće i najpametnije” Hrvatine.

Pitam se: 'S kojim to komunistima da se mi obračunavamo'?

Komunisti iz KPJ-e brzo su našli svoje mjesto u vladajućim strukturama mlade hrvatske države, postali su plavi ili crveni i aritmetičkom brzinom generiraju nove članove, presvlače kapute i zamagljuju nam oči. Ostavimo se mi komunizma i dogmi iz prošlosti! Očistimo kukolj iz sadašnjosti i sačuvajmo ovo malo dostojanstva i nacionalnih dobara što nam još nisu rasprodali i privatizirali. 

 

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru… javite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(6 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: