person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 8143 times

EU IZBORI 2019/ Plenković 2016-e: 'HDZ-ova vlada neće dopustiti da Srbija kontinuirano provocira'!

Andrej Plenković:
'Hrvatska neće dopustiti - osobito buduća HDZ-ova vlada - da Srbija kontinuirano provocira. Tražit ćemo izmjenu njihova zakona o procesuiranju ratnih zločina i nadležnosti njihovih državnih institucija. Zaštitit ćemo pravnu sigurnost hrvatskih branitelja!

Slučaj s našim zadržanim državljaninom pokazuje koliko je ta tematika osjetljiva i koliko moramo inzistirati na rješavanju tog pitanja. Poručujem Srbiji da spuste tonove i otvorimo dijalog, ali isto tako vrlo snažno poručujem: HDZ će - i ja kao njen predsjednik - uvijek čvrsto štititi naše nacionalne interese. U okviru našeg međunarodnog položaja - kao članica EU i NATO-a'.

Oleg Butković:

'SDP je sve nervozniji zbog rasta rejtinga HDZ-a i sve većeg povjerenja i ugleda koji HDZ ima među građanima, pa u nedostatku suvislog programa, kao što smo i očekivali, vode prljavu, ostrašćenu kampanju. HDZ je ostvario brojne projekte u županiji - za razliku od SDP-a. Fokusirani smo na životne teme. Gledamo u budućnost - naš program je razvojan, sveobuhvatan i konkretan! BDP raste, smanjen javni dug…..U mandatu sadašnje vlade - unatoč problemima u političkom funkcioniranju - ministri su radili svoj posao, javni dug je smanjen, BDP raste za 2,7 posto…. Uvijek sa svojim narodom.... HDZ je ostvario brojne projekte u županiji - za razliku od SDP-a.... Fokusirani smo na životne teme, gledamo u budućnost - naš program je razvojan, sveobuhvatan i konkretan, nama se više ne da slušati priče o „ustašama, partizanima, fašistima i antifašistima“, a njima je to jedino preostalo pričati, budući da nemaju ničeg konkretnoga'.

Darko Milinović:

'Cijeli potencijal HDZ-a moramo usmjeriti jednom cilju: sprečavanje povratka na vlast Milanovića, najnesposobnijeg premijera u hrvatskoj povijesti. Moramo staviti, dakle, potencijal na raspolaganje HDZ-u - pobjedi na parlamentarnim izborima. Pozivam sve, tisuće i tisuće ljudi, koji me podržavaju da u ovoj situaciji svoje potencijale svoje stave novom predsjedniku odnosno HDZ-u.....Kad govorim o zajedničkoj viziji, to je da je HDZ čvrsta stranke desnog centra s europskim „štihom“. Svoje osobne interese i ambicije stavit ću sa strane zbog HDZ-a i Hrvatske..... Ono što je pred hrvatskim građanima je izbor želimo li opet četiri godine Milanovićeve politike razdora, ideoloških sukoba i ekonomske stagnacije'.

Ivo Davor Stier:

'Hrvatska će s nama imati rast BDP-a od pet posto, s pogledom na to da se profilira kao jedna od onih s najkonkurentnijim gospodarstvom u srednjoj Europi….Zoran Milanović ide s porukom kontinuiteta. Takav mu je i slogan. To je kontinuitet u politici ideoloških sukoba i razdora te ekonomske stagnacije……Zoran Milanović ide sa starom politikom i starim kadrovima, osim Kreše Beljaka i Jamba….. Ono što je pred hrvatskim građanima je izbor želimo li opet četiri godine Milanovićeve politike razdora, ideoloških sukoba i ekonomske stagnacije ili ćemo otvoriti novu stranicu s vladom desnog centra…. glasovao sam protiv njenog izbacivanja Jadranke Kosor i uvijek ću valorizirati sve što je učinila za ulazak u EU'.

Stier kaže da Milanović ima stare kadrove, a Kosor, koja je sa Josipovićem potpisala veleizdaju-Lisabonski ugovor je u cvijetu mladosti….. Butković i Milinović kažu da je jedino važno rušiti Milanovića…. a Plenković lijepo priča, kulturan je i izvrsna osoba za ministra vanjskih poslova ali nikako za premijera jer nema ni elementarnog znanja o ekonomiji i geopolitici…. zapravo ga je najbolje usporediti sa dobrom 'bevandom'.

O programu i garanciji i nitko ne govori. Kladio bih se da ga nisu ni pročitali jer je za njih predugačak… imaju važnijeg posla….

Zar itko normalan može vjerovati ovoj vladi i birati njihove kandidate za EU parlament?

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: