person_outline
search
hrendeitpt

Iran zarobio britanski supertanker u Perzijskom zaljevu. Traži li Britanija povod za Treći svjetski rat?

Iranski ultimatum Velikoj Britaniji od 72 sata istekao je

Naime, prije 5 dana jedinica britanskih marinaca na Mediteranu zarobila je iranski supertanker Grace 1 koji je krenuo prema Siriji. Iran im je dao rok od 72 sata da oslobode tanker, no bahati Britanci su se oglušili.

Iranski ministar vanjskih poslova pozvao je britanskog veleposlanika u Teheranu, Roba McAera, zbog nezakonitog oduzimanja Grace-1 tražeći hitno puštanje supertankera. Prijetnje Rezaiya jasno su dale do znanja da Iran ne namjerava trpjeti taj incident. U međuvremenu, vlasti Ujedinjenog Kraljevstva priopćile su kako neće dopustiti ulazak 2 milijuna barela iranske nafte u Siriju.

''Iranska vojska mora zaplijeniti britanski brod ako kraljevski marinci odbijaju vratiti svoj tanker'', izjavio je u svom računu na Twitteru general-bojnik Mohsen Rezayi. ''Islamska Republika Iran nikada nije inicirala napetosti u svojoj 40-godišnjoj povijesti, ali nije oklijevala odgovoriti na huligane i razbojnike. Ako Velika Britanija ne vrati iranski tanker, kao odgovor na to, morat ćemo zaplijeniti njihov tanker''.

Glavni ministar Gibraltara, Fabian Picardo, izjavio je kako je Grace 1 prekršila sankcije EU protiv službenog Damaska. Zanimljivo je da je vd španjolskog ministra vanjskih poslova Josep Borrell kasnije dodao da je supertanker uhvaćen na zahtjev Sjedinjenih Država .

Prema pro-vladinom izvoru, "crno zlato" koje je Iran prevozio u konačnici je bilo namijenjeno rafineriji Baniyas, koja se nalazi na sjeverozapadu luke Tartus, koja je popravljena nakon misterioznog napada na podmorske mediteranske plinovode u Siriji.
(Video i detaljan članak): Zapad je započeo podvodni rat protiv Sirije!

Sirija je pod strogim sankcijama EU-a i Sjedinjenih Država. Ova iranska nafta bila je svojevrsni "dah zraka" za umiruću ekonomiju Arapske Republike.

Potpuno je jasno da iza svega stoji Izrael koji nema namjeru platiti Siriji ogromnu odštetu za razorenu zemlju.

Izrael i njegovi partneri, bolje rečeno nacisti 21 stoljeća, na sve načine traže povod za napad na Iran što bi praktički značio početak Trećeg svjetskog rata.

Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

Last modified on Thursday, 11 July 2019 22:12
(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: