person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 1031 times

Kuda sve ovo vodi? Na liječnike i medicinsko osoblje, koji ne žele vršiti pobačaje, vrše se zastrašujući napadi!

Pravo na priziv savjesti neotuđivo je ljudsko pravo. Njega garantira Ustav Repubike Hrvatske. Međutim u sklopu aktualne rasprave oko donošenja novog zakona koji bi regulirao pobačaj hrvatski liječnici i medicinski djelatnici, koji ne žele raditi pobačaje, već su neko vrijeme izloženi zastrašujućim napadima na slobodu savjesti

Pitanje priziva savjesti ne odnosi se isključivo na pitanje pobačaja, već i na druga polja medicine kao što je endokrinologija ili plastična kirurgija u slučajevima osoba koje žele promjeniti svoja spolna obilježja, što uključuje osakaćivanje potpuno zdravih spolnih organa.

Razarati instituciju priziva savjesti u medicini izazva teške, nesagledive posljedice na cijelu medicinsku praksu koja stoji pred sve većim etičkim izazovima kako zbog tehnološkog napretka tako i zbog ideoloških trendova koji na temelju osjećaja određuju je li osoba muško, žensko ili nešto treće kao i kolika je (ne)vrijednost ljudskog života.

Potpišite ovu peticiju kojom od Ministarstva zdravstva i njegovog Povjerenstva koje priprema zakonski okvir novog zakona o pobačaju tražimo da sukladno svojim dužnostima odlučno obrane pravo na priziv savjesti hrvatskih liječnika i medicinskih djelatnika:

Trenutno su aktualna dva prijedloga zakona o pobačaju: prvi prijedlog stranke Demokrati bivšeg SDP-ovca Miranda Mrsića i drugi SDP-ov. I oba žele ograničiti pravo na priziv savjesti doktora i drugih zdravstvenih djelatnika!

Predlaže se i da liječnici koji imaju priziv savjesti ne mogu specijalizirati grane medicine ako na nekom području te grane imaju prigovor savjesti!

Prema prijedlozima zakona o pobačaju to konkretno znači da studenti medicine ne bi mogli specijalizirati ginekologiju ako bi odbili izvršiti medicinsku “uslugu” oduzimanja života nerođenom djetetu.

Ovakav zakon bi diskriminirao sve osobe koje rade u zdravstvenom sustavu a koje žele raditi sukladno svojoj savjesti od liječnika do medicinskih sestara i tehničara preko primalja do ljekarnika.

Priziv savjesti je neselektivno, individualno, temeljno ljudsko pravo na koje se pozivaju jednako i vjernici i agnostici i ateisti ako određena djelatnost nije u skladu s njihovom savjesti.

Pomozite im zaštiti pravo na priziv savjesti. Potpišite peticiju!

https://www.citizengo.org/hr/lf/168678-zastitimo-pravo-na-priziv-savjesti?mkt_tok=eyJpIjoiTTJGbU5HUmlaREpqWmpSaiIsInQiOiIyaHdLWlIwUHczc0VGSTNIOUNGeUF3dThFSjVrbEduUjQ0XC82dnhDWjZIUnkreXJuXC82dHFEdmNkeVZ6cVVaQ0ZUU1VRTkxsYW02XC8zbmZLQlZvSGpsWVBPTTdvRkRNTnk4YTA4eDJ0a0RGXC96SCtPVGZ3ekNCN20zKzE0Wm1GVkcifQ%3D%3D

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru… javite nam na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: