person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3104 times

RTS i HRT su dvije javne presstitutke koje plaćamo, a nemamo nikakve koristi od njih!

Tko u Hrvatskoj zna da se planira gradnja nevjerojatnih 2800 mini hidrocentrala u zaštićenim prirodnim dobrima? Javni servisi RTS i HRT - naše pravo da ne znamo ništa - postali su promotivne kuće gdje se promoviraju koje kakvi opskurni likovi, političari i analitičari, koje nitko ozbiljan u životu nikada ne bi konzultirao ni oko bezazlenijih stvari, a ne na teme ekonomije, rata i mira.

U otvorenom pismu kojeg su srpski akademici: 

1. prof. dr Željko Tomanović, dekan Biološkog fakulteta u Beogradu
2. prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu
3. prof. dr Dejan Filipović, dekan Geografskog fakulteta u Beogradu
4. prof. dr Dušan Polomčić, dekan Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu
5. dr Pavle Pavlović, direktor Instituta za Biološka istraživanja "Siniša Stanković"

uputili ministru zaštite okoliša Srbije Goranu Trivanu, jasno iznose razloge zašto je nedopustivo graditi mini hidrocentrale u zaštićenim prirodnim dobrima, a planira se gradnja nevjerojatnih 2800 mini hidrocentrala na Balkanu (u Srbiji 850)! Koliko ih se planira graditi u Hrvatskoj, nemamo podatak!

Prenosimo i riječi predsjednice 'Vojvođanske zelene akcije' koja proziva RTS i direktora Dragana Bujoševića koji se otvoreno stavlja na stranu lobija koji žele graditi hidrocentrale u zaštičenim prirodnim dobrima. Tako se u RTS-u smatra da nije vijest kad stručna javnost (dekani nekoliko fakulteta univerziteta u Beogradu) dignu glas protiv uništavanja zaštićenih prirodnih dobara!

Potpuno je jasno, a o tome stalno pišemo, da RTS (Radio-televizija Srbije) i HRT (Hrvatska radio-televizija) ne obavljaju ulogu javnog servisa. Mi ih plaćamo, kao što se plaćaju sve prostitutke, s tom razlikom što ih nemamo pravo 'je*ati'!

Što je javnosti napisala Ruža Helać, predsjednica 'Vojvođanske zelene inicijative':

''Ako relevantna stručna javnost nema pristupa medijima, onda znači da nema slobode medija! Šta je relevantna informacija za direktora RTS-a? Na RTS možete slušati i gledati samo otpatke od vijesti i stare serije. RTS je medij u kojem nikada nećete čuti informaciju, njihovi novinari ne postavljaju prava pitanja, u njihovim informativnim emisijama nikad nećete čuti nešto što već nisu objavili svi ostali mediji (što je sigurno sigurno je!). A mi plaćamo taj medij: Javni servis RTS - naše pravo da ne znamo ništa! RTS je postao promotivni program gdje se promoviraju koje kakvi opskurni likovi, političari i analitičari, koje nitko ozbiljan u životu nikada ne bi konzultirao ni oko bezazlenijih stvari, a ne na teme ekonomije, rata ii mira.

Informacija da je stručna javnost izašla s mišljenjem o štetnosti gradnje MHE u zaštićenim prirodnim područjima, u jeku gradnje mini hidrocentrala, koje ostavljaju živi svijet u rijekama i pored rijeka, bez osnovnog uvjeta za opstanak VODE! U međuvremenu smo se naslušali na RTS, do u sitne detalje, o projektima koji će biti realizirani do 2022 g., 2026. i 2036. I sve to znamo, a ne znamo da je EPS (Elektroprivreda Srbije) isušila vodotokove i jezera (Vlasinsko jezero, Zavojsko jezero...). ovoga ljeta. Posljedica te brutalne eksploatacije vode je pojavljivanje potopljenih sela, koja nadrealno djeluju na dnu isušenog jezera.

Atrakcija i Zamjena teza

Informacija i pravo pitanje je tko je za to kriv. Na RTS-u je to atrakcija: izronile koće sa dna suvih jezera. To je zamjena teza. EPS je prekomjerno i nepotrebno eksploatirao vodu radi zarade i izvoza struje - to je vijest! RTS -ov reporter ni riječi ne kaže o tome tko je doveo do ekološke katastrofe na tim prostorima i zanemaruje se uništavanje živog svijeta koji je boravio u jezerima i rijekama, oko njih i građani koji su ostali bez vode. Dragan Bujošević, čovjek koji je nedavno u poznatom časopisu moralizirao i prikazivao se kao novinarska ikona danima odbija objaviti istinu. Kad čovjek živi od onoga što ne objavi: je li on i dalje novinar? Ili samo bijeda od čovjeka (direktor)?!

im66273 rts01 fonet fonetrts ff

Dragan Bujošević, direktor RTS-a

Plaćanjem pretplate za RTS mi plaćamo da nas obmanjuju, maslaju i dovode u stanje neinformiranosti! Financiramo vlastitu propast: sjedimo i čekamo 2026. godinu kada su nam na RTS rekli da će biti posla, a za to vrijeme se prodaju izvori čiste vode u Srbiji (čak je i ministar Trivan u panici, samo Bujošević moli Boga da mu se ne "omakne" neka informacija.+

Je li za građane Srbije važnija informacija o tome da se brani voda za piće ili informacija koliko je neki psihički bolesnik ubio građana u nekom mjestu u USA ili koliko je mrtvih poslije prevrtanja broda?! Na koji način su to relevantne informacije?! To je popunjavanje vremena koje se na RTS zove DNEVNIK!

Bujošević potcjenjuje inteligenciju građana Srbije, ali pošto je za to dobro plaćen, ne mora preispitivati svoj stav i on je na tom radnom mjestu zato što je poslušnik! Časopis 'Nedeljnik' pisao je o njemu kako bi poboljšao njegov imidž u javnosti i dao vjerodostojnost njegovom mediju – RTS-u! Zašto? Pa zato što je ugled Dragana Bujoševića na najnižem mogućem nivou, a RTS liči na buvljak - što je novo lošeg je kvaliteta, a što je dobro staro je i nije aktualno.''

S poštovanjem,

Ruža Helać predsjednica 'Vojvođanske zelene inicijative'

Planira se gradnja nevjerojatnih 2800 mini hidrocentrala na Balkanu (u Srbiji 850)! Koliko ih se planira u u Hrvatskoj? Svi vi koji se nazivate novinarima, evo vam tema za rušiti političku oligarhiju koja nas od 2000-te intenzivno uništava i prodaje!

NAPOMENA: Stalno nam upadaju u računalo i mijenjaju slike u objavama! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera naše oružje protiv zajedničkog neprijatelja - političara koji otvoreno rade protiv interesa svih naroda bivše države! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: