person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 1531 times

Ivani Petrović zasluženo 'Zagorka'. HND oprao obraz svojih prethodnika - 'veseljaka' Dragutina Lučića i Zdenka Duke koji su po LGBT liniji dijelili 'Zagorke'.

Izjava Ivana Kralja da je spreman mijenjati svoje 3 nagrade za par paketića žvaka ili sličnu adekvatnu protuvrijednost", ima težinu jer je upravo par paketića žvaka ekvivalent vrijednosti i težine njegova, Lučićeva i Mazzoccina 'rada'.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) u povodu Svjetskog dana slobode medija u Zagrebu je dodijelilo godišnje nagrade za 2017. Nagradu 'Marija Jurić Zagorka' za televizijsko novinarstvo dobila je Ivana Petrović, komentatorica Nove TV. 

O HND-u nemamo ili barem nismo do sada nismo dobro mišljenje, ali nakon dodijele nagrade Ivani Petrović vraćamo vjeru u HND. Nagradu su dali u prave ruke, profesionalnoj novinarki i iznad svega osobi. No, LGBT-ovim novinarima zasmetalo je Ivanino domoljublje. Ivanino izvještavanje uvijek je bilo apsolutno korektno, profesionalno uz dozu neprimjetno diskretnog domoljublja. Zar je to grijeh? Sličan napad na Ivanu Petrović dogodio se na početku Kolindinog mandata kada je predsjednici postavila pitanje ''koje od uredništva nije bilo dogovoreno'', kako se izjasnila Kolinda.

''Ova odluka HND-a izazvala je lavinu negodovanja među novinarima, a neki od njih odlučili su vratiti svoje nagrade iz protesta protiv nagrađenog huškačkog izvještavanja Ivane Petrović'', piše huškački Index u kojem rade manje više presstitutke od kojih su čak neke i nagrađivane.

Tako Indeks nastavlja da je među prvima reagirao novinar Novog lista Boris Pavelić dobitnik HND-ove nagrade iz 2002. godine za seriju reportaža iz tranzicijskih zemalja Europe pod nazivom "Probuđene demokracije". On je pozvao ostale kolege koji su "zgroženi nagradom Ivani Petrović da vrate nagrade HND-u.

O probuđenim demokracijama, u kojima se najbolje snalaze probuđene LGBT zajednice, sve znamo. Zato je dobro da probuđeni Pavelić kao i njegove probuđene kolege Vojislav Mazzocco i Ivan Kralj vrate svoje 'Zagorke' koje su primili, od bivših predsjednika HND-a ''probuđenih veseljaka'' Dragutina Lučića i Zdenka Duke.

Novinar Indexa Vojislav Mazzocco 'Zagorku' je dobio 2009. godine u kategoriji istraživačkog novinarstva. A koliko je Index istraživačko novinarstvo, koje uglavnom objavljuje skriptirane vijesti, svi znamo. Zato im je čitanost drastično pala.

20180424 140559

20180424 105136

U 6 sati veliki Index ima u glavnoj objavi 6 dijeljenja i 3 komentara. Za usporedbu, mi u 6 sati imamo prosjek 50 dijeljenja i 30 komentara. A što bi tek bilo da nas kontantno ne blokiraju, zamjenjuju slike, blokiraju djeljenja, usporavaju na serveru...  

"Vraćam nagradu jer je dodijeljena osobi koja ju ni na koji način nije zaslužila, a svoje izvještavanje je koristila kako bi raspirivala mržnju. Branila je ratne zločince, osuđene na sudu, kao i čin samoubojstva osuđenog ratnog zločinca koji je svojim činom još jednom pljunuo na te žrtve", kaže Mazzocco.

Na sreću mnogi danas znaju da je cionistički portal Index upravo zadužen za održavanje mržnje ili huškanje na rat, tri naroda: bošnjaka, katolika i pravoslavaca.

Treći probuđeni novinar Ivan Kralj odlučio je vratiti sve tri nagrade koje je dobio tri godine zaredom i to:
- godišnja nagrada HND-a za istraživačko novinarstvo (1999)
- godišnja nagrada HND-a za reportažu godine (2000)
- godišnja nagrada HND-a za intervju godine (2001)

Za one koji ne znaju Ivana Kralja važno je reći da je uživao posebnu naklonost i zaštitu od Siniše Svilana, a to mnogo govori. O Ivanu Kralju i Svilanu sve je rekao Mario Mihaljević koji ih je nazvao izmetom, najprljavijim žurnalističkim smećem. Ako tome dodamo da mu je tri godine zaredom nagrade dodijeljivao predsjednik HND-a Dregutin Lučić koji je ušao u povijesti HND-a kad je jednu redakciju nagovarao i huškao da tuži drugu redakciju, profesionalnom Vijeću časti.

''Aktualni predsjednik HND-a Dragutin Lučić ustao je u obranu Željka Žmaka, kompromitiranog vlasnika 'Glasa Istre' upletenog u brojne sudske procese zbog malverzacija u poslovanju. U obranu ''Žmakovog poštenja, časti i ugleda'' ustao je riječki Novi list, jedan lokalni državni odvjetnik koji prakticira pravosudni reket i osobno Dragutin Lučić, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, deklarirani hedonist i veseljak s pozom nasmiješenog dobričine. Lučićev mandat u HND-u ostati će zapamćen po tome da je kasta hrvatskih novinara definitivno postala slika i prilika njezinog predsjednika'', napisao je Nacional.

Izjava Ivana Kralja da je spreman mijenjati svoje 3 nagrade za par paketića žvaka ili sličnu adekvatnu protuvrijednost", ima težinu jer je upravo par paketića žvaka ekvivalent vrijednosti i težine njegova, Lučićeva i Mazzoccina 'rada'.

Naravno javio se i Josipovićev idopoklonik, mali Drago Pilsel.

''Bio sam zatečen kad sam saznao da je Ivana Petrović dobila tu nagradu. Bio sam na putu za inozemstvo, trenutno sam u Austriji i nisam pratio vijesti pa nisam znao uopće tko je nagrađen. Jučer navečer, pripremajući tekstove za portal Autograf, dobivam obavijest Documente''… ...dobiva obavijest 'Documente' i prijateljstvo sa veleizdajnikom i prevarantom, sinom ubojice Ivom Josipovićem, sve govori o Dragi Pilselu.

Govoriti da HND radi pakt s govorom mržnje, s neetičnim novinarstvom, nazivati Ivanu Petrović propagandisticom takozvanih hrvatskih viših interesa, a nasuprot interesa koje zastupaju novinari koji drže do kodeksa časti i do postulata novinarstva uopće, je uistinu blastfemično. Možete li zamisliti Dragu Pilsela da govori o kodeksu časti, da se poziva na Josepha Pulitzera na zastupanje općeg dobra, istine i prava onih koji su na bilo koji način obespravljeni. Nevjerojatno koliko floskula od ovog, malog po visini i još manjeg po moralu i časti, novinara, kako sam sebi tepa.

Hrvatsko novinarsko društvo, HND, dodjelom nagrade Ivani Petrović vratilo je povjerenje u novinstvo koje su prethodnici, Lučić i Duka, doveli na najniže grane.

Koristimo priliku da čestitamo Ivani Petrović na zasluženoj nagradi 'Marija Jurić Zagorka'.

Redakcija 'Istinom protiv laži'

NAPOMENA: Ponovno nam upadaju u računalo i mijenjaju slike u objavama! Javite nam na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – političara – cionista koji otvoreno rade protiv, kako hrvatskog, tako i protiv interesa ostalih naroda u regiji! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj facebook stranici https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

 

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: