person_outline
search
hrendeitpt

Sirija/ Ratni brodovi SAD, Britanije i Francuske nadomak Sirije! Rusi izdali upozorenje za napad!

Rusko ministarstvo obrane izdalo je naredbu da se borbena gotovost ruske crnomorske flote podigne na najviši nivo nakon što je primjećeno da se vojni brodovi koalicijskih snaga predvođene SAD-om, Britanijom i Francuskom približavaju Siriji.

Prema nekim informacijama, do napada bi moglo doći u naredna 24 sata. Kako se još navodi, slanje ratnih brodova prema Siriji je reakcija na navodni napad kemijskim oružjem u sirijskom gradu Dumi, gde je stradalo najmanje 70 osoba. Za taj napad optužuje se sirijski režim na čijem je čelu Bašar Al Assad.

Hitna sjednica UN pretvorena u ratno područje – pale teške riječi

Na izvanrednoj sjednici UN-a, na kojoj je Rusija tražila neovisnu istragu vezano za napad kemijskim oružjem u Siriji, došlo je do verbalnog sukoba ambasadora SAD i ambasadora Rusije. Ruski predstavnik u UN Vasilij Nebenzja naveo je da je Rusija duboko zabrinuta činjenicom da su se mnogi “koji slijepo prate saveznike SAD” angažirali protiv Rusije i Sirije “bez ikakvog opravdanja”.

5acd03e7fc7e9385758b45dc

Kako je rekao ruski ambasador, Moskva se suočila sa “klevetama, sankcijama, ucjenama, čak i prijetnjom”. “Drsko se prijeti Rusiji. Izmijenjeni tonovi prešli su granicu dozvoljenog. Čak ni u vrijeme Hladnog rata ovakav bezobrazluk prema Rusiji vaši prethodnici sebi nisu dozvoljavali”, dodao je on. Naglasio je i da je svaki put kada bi se Zapad umješao u unutarnje stvari neke države, “tamo ostajao kaos”.

Ambasador Rusije u UN je podsjetio i da je Moskva upozorila SAD na “teške posljedice” ukoliko izvedu napad na snage sirijske vlade zbog izvještaja o napadu kemijskim oružjem na pobunjenički grad Dumu, dok je američka ambasadorka, cionistički potrčko Nikki Haley uzvratila da će SAD “odgovoriti”, bilo da Savjet sigurnosti odluči djelovati po pitanju tog napada ili ne odluči, prenosi Reuters.

POSLJEDNJA VIJEST

Počeo obračun Rusije i SAD u Siriji.Na udaru američki izviđački dronovi. Rusi su otpočeli operaciju ometanja američkih bespiltnih letelica (dronova) u Siriji, javlja američki „NBC News“ pozivajući se na izvore iz vojske SAD.

Rusi su počeli ometati signale i navigaciju američkih dronova što ima velike posljedice po američke operacije u Siriji, navodi ova televizija. Oni navode da Rusi pokušavaju spriječiti odmazdu vojske SAD nad Sirijskom arapskom armijom zbog navodnog kemijskog napada u Dumi. Dalje se navodi da su Rusi već izveli takve operacije u Ukrajini prošle godina, ali i nekoliko puta, u manjem obimu, u Siriji.

Roschildova krpa predsjednik Francuske Macron najavio je bombardiranje Sirije koje će biti usklađeno sa napadima SAD i Britanije, prenio je AFP. 'Upotreba kemijskog oružja za Francuska je 'crvena linija', kaže ovaj instalirani predsjednik Francuske. 'Zaboravio je pokazati barem jedan dokaz da je Assadova vlada izvršila kemijski napad', komentar je novinara.

Komentari čitatelja:

Wolfgang Wolf • 6 minutes ago: That's ridiculous because Syria got rid of all its chemical weapons a few years ago. Syria "de-fanged" itself on that front - probably because the west/Israel wanted to prevent future complications for their eventual bombing of Syria. So they made Syria easier to bomb by removing those, yet will still use false accusations as an excuse for bombing.

jim crowland • 7 minutes ago: President Macron: what is taking you so long to send a message to gas addicted Assad

Steven M Barry USA RET • 20 minutes ago: What the hell is this boy faggot (he /is/ a notorious homosexual) talking about? There are no Syrian "chemical capabilities." (And what the hell does that ambiguity mean?) France has been neck deep in Syria since the US first invaded it with their terrorist mercenaries. I think they have one aircraft carrier too many...

Luutzen • 18 minutes ago: Macaroni thinks he's Napoleon. He's just a Bankster former Goldman Sachs.

Alex • 21 minutes ago: Acting tough in front of his "mother" , freak.

Tarciso Ribeiro • 24 minutes ago: Go fuck yourself Macron,Crayon,Wake up Syria is not a French colony.

Elmarie Muller • 33 minutes ago: Listen to this imperialist son of a bitch.The best education he ever reaceved was sodomising men and women.

FlorianGeyer • 34 minutes ago: If France is foolish enough to attack locations where imaginary stocks are ,will the French losses be worth acting in a Pantomime with the US and UK ?

I za kraj komentar koji je rekao sve o SAD-u i njegovim sveznicima 

Aron Ezra Polak Vukelić: Pljujte, šikanirajte, bacajte urin i fekalije po USA okupatorima. Te fašističke zvjeri, agresori, homocidomani, nadrogirani psihopati upadaju u slobodne i suverene zemlje i vrše nezapamćeni teror, masakr i razaranja nad tim narodima. Ta psihopatska militaristički drilana vojna mašinerija nema dušu, srce sa sluhom, to su demoni - krvnici, koji vojnim intervencijama teroriziraju i ucjenju suverene narode, otimaju im prirodna bogatstva, dovode ih u dužničko ropstvo i ne samo u Siriji, nego globalno u svim zemljama svijeta koje su okupirali i pljačkaju, počevši od Japana pa do Njemačke.

Svuda gdje su silom okupirali zemlje siju strahote i nasilje, siju smrt, genocid, strah, stvaraju siročad ubijajući ili masakrirajući im roditelje, ostavljaju za sobom invalide, razorene gradove, infrastrukturu. Gdje god da su fašisti USA stacionirani, bacajte urin i fekaluje po fašističkim fekalijama, organizirajte gerilski rat i ratujte protiv okupatora i tih krvnika, učinite im život u vašim zemljama koje su okupirali nesnošljivim. Samo silom će te uspijeti te zločince istjerati iz vaših država...

Izvor: https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/

Čitajte i dijelite naše objave jer su istina i vjera oružje protiv zajedničkog neprijatelja – hrvatskih političara na vlasti i pri vlasti (cionista) koji otvoreno rade protiv interesa hrvatskog naroda! Naš link: http://istinomprotivlazi.com

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

 

 

Last modified on Tuesday, 17 April 2018 09:38
(6 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: