person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4255 times

Grčki Parlament pokrenuo veliku istragu protiv dva premijera, osam ministara i 4.500 liječnika zbog primanja mita od strane švicarskog farmaceutskog giganta NOVARTIS-a!

Najveći skandal u povijesti Grčke! Razbijeni prozori, demolirane Novartisove prostorije... gnjevnih građana koje su korumpirani političari doveli na rub gladi, a nekad bogatu i prekrasnu zemlju, u potpuni bankrot!

Grčki Parlament započeo je istragu protiv deset najviših dužnosnika u zemlji zbog optužbi da su uzimali mito od švicarske farmaceutske kompanije Novartis kako bi plasirali njihove proizvode, u prvom redu cjepiva i lijekove. Nakon žestoke 20-satne rasprave, zastupnici su u četvrtak izglasali formiranje parlamentarnog odbora zaduženog isključivo za istragu dva bivša premijera i osam drugih ministara u svezi primanja mita i sveopće korupcije u zdravstvenom sustavu Grčke. A što je oštetilo državu, porezne obveznike i građane Grčke za najmanje 4 milijarde eura za račun mega profita Novartisa.

Podmićeni najviši dužnosnici države

Guverner Banke Grčke, Yannis Stournaras; Europski povjerenik za migracije Dimitris Avramopoulos i bivši premijer države Antonis Samaras optuženi su da su Novartisu dali preferencijalni tretman na tržištu.
“Nećemo prikrivati, Grci moraju saznati tko je pretvorio bol i bolest u sredstvo bogaćenja”, izjave su grčkih zastupnika.

Ovaj skandal mega podmićivanja opisan je kao najveći od stvaranja moderne grčke države od prije 200 godina. To je ujedno i podiglo strah od političke nestabilnosti u vrijeme kada su se mnogi nadali da će se zemlja konačno vratiti u normalno stanje, u kojem je nekada bila.

Svih 10 političara, umješanih u korupciju i primanje mita od strane Novartisa pokušali su se opravdati tvrdeći da to nije istina. Stournaras, bivši ministar financija koji je pomogao usmjeravanju Grčke u nekim od najtamnijih dana dužničke krize nakon skorog ekonomskog kolapsa ove zemlje, opisao je tvrdnje kao “odvratne izmišljotine”. Panagiotis Pikrammenos, na čelu administracije na vrhuncu krize 2012. godine, bio je blizu suza dok je objašnjavao i opisivao parlamentarcima šta se i kako radilo sa Novartisom da bi opisao optužbe protiv njega “kao laži i neprihvatljive klevete”. (sjećate se kako je i naš ministar finacija Marić bio na rubu suza kada su ga zastupnici rešetali, što je tipično ponašanje za sve koruptivne osobe).

Međuregionalni odbor, sastavljen od 21 zastupnika, uspostavljen je odmah. Parlamentarni odbor Grčke koji je formiran zbog neviđene korupcije i mita od strane Novartisa ima ovlasti da donese mjerodavne odluke vezano za mito i korupciju a koji su, kako se navodi, primali najviši grčki dužnosnici, premijeri, ministri ali i više od 4.500 liječnika u zdravstvenom sustavu Grčke. Takođe osim podmićivanja, Odbor će se baviti i zloupotrebom javnih funkcija ali i pranjem novca i to posebno za svakog od optuženih. Prema grčkom zakonu, parlament vrši istragu nad političarima zbog počinjenih kaznenih djela prije nego što isti budu suočeni sa daljim sudskim procesima.

U grčkom Parlamentu rešetalo se korumpirane političare. Povjerljivi izveštaji tužitelja (svojedobno je optužbe odbacila prošla američka administracija) današnje administracije predsjednika Amerike, njegov kabinet kao i sam predsjednik Donald Trump, također teško optužuju farmaceutski lobi navodeći da se radi o mitu preko od 50 milijuna eura koji je plaćen političarima u periodu između 2006. i 2015. godine kako bi promovirali Novartisova cjepiva i drugi proizvodi.

Više od 4.500 liječnika također se terete za teške zloupotrebe. Navodi se da je kompanija davala ne samo mito, nego i plaćala odmor i kupovala aparate liječnicima koji su promovirali proizvode Novartisa. Gotovo svi navodi potiču od svjedočenja anonimnih svjedoka, sada pod zaštitom vlade, koji su navedeni u izvještaju. A radi se od oko 4 milijarde eura izvučenih iz zdravstvenog sustava.

Svi se slažu da je slučaj tipičan za stari i korumpirani politički establišment koji je zasnovan na korupciji i mitu. Nakon što je ovaj skandal isplivao na svjetlost dana građani Grčke su u Ateni iskazali svoje nezadovoljstvo razbijanjem prozora i demoliranjem prostorija ove švicarske kompanije u Grčkoj.

Izvor:  / https://www.facebook.com/GlobalMediaInfo/

Naravno da se ista stvar događa u Srbiji, Hrvatskoj i ostalim republikama bivše države. Zato je uništena Pliva, Imunološki zavod, privatiziran Zavod Za Javno Zdravstvo… ali o tome ćemo drugi put.

20180226 122907

Čeka li ista sudbina i hrvatske dužnosnike, liječnike i demoliranje hrvatskog Novartisa?

Potpuno je jasno, a to stalno pišemo, da je hrvatski sabor ključ svega. On je iznad premijera, predsjednika, guvernera, ministara… ali, na našu žalost, u njemu sjedi najmanje 80% isto tako korumpiranih zastupnika. A sjede zahvaljujući izbornim prijevarama, točnije APIS-ovim glasovima Jugoslavena i Srba koji su 90-tih napustili Hrvatsku, a koje im upisuje APIS jer se oni i dalje vode kao hrvatski birači.

I to traje godinama, a glavni mediji ni slova! Potpuno je jasno da su oni u sustavu dugogodišnje korupcije, odnosno pljačke hrvatskih poreznih obveznika.

Zastupnici i glavni mediji, isključivi su krivci za sve što se događa hrvatskom narodu!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(11 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: