person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 478 times

Umro je Predrag Lucić, poznati hrvatski novinar, redatelj i književnik

Lucić je bio vrhunski pisac, za mnoge genijalno pero, književnik i dobar čovjek koji je imao izgrađeno vlastito mišljenje zasnovano na vlastitom razmišljanju za razliku od mnogih kolega koji su svoje mišljenje prilagođavali trenutnoj situaciji ili prihvaćali određena mišljenja kao opća

Predrag Lucić rođen je 12. veljače 1964. godine u Splitu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu studirao je kazališnu i režirao.

Od siječnja 1985. započeo je suradnju u Feralu, satiričnom podlistku Nedjeljne Dalmacije, koju je 1993. napustio i sa Viktorom Ivančićem, Borisom Dežulovićem i ostalim kolegama formira Feral koji dobiva svoje puno ime ''Feral Tribune'' za kojeg je pisao i veliki Miljenko Smoje.

Prve brojeve lista Lucić potpisuje kao glavni i odgovorni urednik a nakon njega to postaje Viktor ivančić. Od tada pa sve do gašenja (smetao je političkoj vrhušci) Ferala 2008. godine Lucić radi kao autor i urednik lista, uređuje web-stranice, kreira fotomontaže, te pokreće i uređuje Biblioteku Feral Tribune. Objavio je 'Greatest Shits - Antologija suvremene hrvatske gluposti' u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 'Ljubavnici iz Verone', Bezgaća povijesne zbiljnosti 1 i 2….

Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljivao u časopisima Fantom slobode, Ars, Sarajevske sveske i Naše pismo. Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra P.E.N.-a.

Lucić je mlad umro. Bio je vrhunski pisac, za mnoge genijalno pero, književnik i dobar čovjek, koji je imao izgrađeno vlastito mišljenje zasnovano na vlastitom razmišljanju za razliku od mnogih kolega koji su svoje mišljenje prilagođavali trenutnoj situaciji ili prihvačali određena mišljenja kao opća.

Iskreno saučešće obitelji Predraga Lucića

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: