person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2352 times

Index.hr je hrvatski Fake news! Pročitajte kako manipulira i vara čitatelje!

Naš savjet je da prestanite čitati i komentirati Index.hr i slične medije čiji su novinari i urednici plaćeni da svjesno rado zlo svima narodima bivše države.

Vlasti u Teheranu uspjeli su locirati i iskorijeniti ključne aktere i skupine 'Zeleni pokret' nakon pokušaja provedbe “Obojene revolucije” 2009. i 2010., koju su financirali SAD, Izrael, Britanija i Vatikan, a sproveli NATO plaćenici koji su opljačkali i uništiti Irak, Afganistan, razorili Siriju i mnoge druge države. 

Isti taj 'Zeleni pokret' orkestriran i financiran od Izraela i Duboke države (Deep State-a) ponovno pokušava u Iranu inicirati nemire kako bi reagirao ''svijet'' i svjetski policajac - čuvar demokracije - SAD sa svojim cionističkim partnerima. U tu svrhu krenuli su sa lažnim skriptiranim vjestima svojih Fake news medija događanja u Iranu, a jedan od tih medija je i portal Index.hr .

Prenijeli smo najvažnije dijelove tekstova o ''masovnim prosvjedima'' u Iranu, portala Index.hr i portala Logično.com. Pročitajte!

Što i kako piše Index.hr?

''Neredi diljem Irana traju danima, snage sigurnosti upucale dvoje protuvladinih prosvjednika''

''Iranska vlada prijeti prosvjednicima: "Moraju odgovarati za svoja djela"

''Narod protiv vjerskih vođa. Što se to događa u Iranu''?

''OSAM godina nakon brutalno ugušenog ustanka Zelenog pokreta, Iran su ponovo zahvatili masovni prosvjedi protiv teokratskog režima koji tom zemljom vlada od islamističke revolucije iz 1979.'' Prosvjedi u Iranu počeli su u sjeveroistočnom gradu Mašhadu i ubrzo se proširili zemljom, okupljajući tisuće ljudi.

Počeli su sa zahtjevima rješavanja lošeg gospodarskog stanja, nejednakosti, visokih troškova života i nezaposlenosti, ali ubrzo su postali izraz revolta protiv vladajućih ajatolaha i njihove ekspanzionističke vanjske politike.

20171231 141006

"Smrt (predsjedniku) Rohaniju; smrt diktatoru; oslobodite političke zatvorenike; narod se moli, klerici se ponašaju kao Bog; ne za Gazu, ne za Siriju, ne za Libanon, žrtvovat ćemo se za Iran; ne tražimo rješenje za Siriju, već za našu zemlju", izvikivali su tako prosvjednici….itd..itd…napisao je novinar portala Index.hr

A što piše portal Logično.com?

''U Iranu već treći dan traju protuvladini prosvjedi. Iako se govori o masovnim okupljanjima, riječ je o nekoliko stotina prosvjednika u gradovima poput Mashhada, koji ima 2,5 milijuna stanovnika, Tehranu, Isfahanu, Yazdu, Hamadanu, Kermanshahu, Qomu i Rashtu.

Disidentski You Tube kanal Iranncr navodi kako se u Mshhadu okupilo 10 000 ljudi, iako se na objavljenoj snimci njih oko 300 do najviše 500. Prosvjedi su počeli protiv povećanja cijena u maloprodaji, a onda su se počeli uzvikivati slogani protiv državne politike i snažnog klerikalizma.

20171231 141205

Demonstracije su počele 28. prosinca u gradu Mashhad, a onda su se prelile na glavne velike gradove u zemlji – Tehran, Isfahan, Yazd, Hamadan, Kermanshah, Qom i Rasht. U nekim slučajevima je bilo sukoba s policijom, a u tri dana prosvjeda je u cijelom Iranu privedeno nekoliko desetaka ljudi.

Vlasti su istaknuli kako prosvjedne akcije nisu usklađene, a neki od sudionika su privedeni zbog uništavanja imovine. Na okupljanjima ne sudjeluje više od nekoliko tisuća ljudi, ali su predstavnici vlasti ipak poručili na odlučno djelovanje protiv ovakvih okupljanja.

Da Index laže potvrda je i nesklone Iranu, Saudijske Al-Arabiye koja javlja kako je nekoliko stotina ljudi u Mashhadu prosvjedovalo protiv porasta cijena i vladine politike, a potom su održane demonstracije u Kermanshahu, Tabrizu i drugim gradovima. 

Gradonačelnik Mashhada, Mohammad Rahim Noruzian, demonstracije je nazvao “organiziranom akcijom neprijatelja Islamske Republike i kontrarevolucionarnim provokacijama”. Indikativna je i poruka: “Napustite Siriju i razmišljajte o nama!”. Sirija je Izraelu velika bolna točka zbog ocrtane granice Velikog Izraela, a koji uključuje pola teritorija Sirije.

828fffe53a98f0c1514968a7bec47b66 XL Copy

Sudeći po različitim sloganima u različitim gradovima, prosvjedi nisu koordinirani, a ako jesu, onda su na vrlo niskoj razini. Jedino im je zajedničko da se svi protiv nečega protive, ali nema jasne strategije i cilja, što se vidi i po vrlo niskoj posjećenosti skupova. Vlasti u Teheranu, nakon pokušaja provedbe “Obojene revolucije”, takozvanog “Zelenog vala” koji je 2009. i 2010. od SAD-a, Izraela i NATO saveznika porobio i uništio Irak, Afganistan, Siriju i mnoge duge države, uspjeli su locirati i iskorijeniti ključne aktere i skupine koji su tada prijetili svrgavanjem vlade u Teheranu.

Aktualni prosvjedi, osim što su malobrojni, nemaju zajedničku platformu i jedni se bune zbog cijena, drugi zbog pomoći Hezbollahu i Siriji, teći žele povratak šaha, a svi uglavnom traže odlazak Rohanija. Ako se i radi o vanjskom pokušaju da se destabilizira Iran, aktualni prosvjedi su dokaz da će za takvo što trebati puno više truda i resursa, jer stanovništvo nije posebno zainteresirano za promjene, posebice sad, kada su Islamskoj Republici ukinute međunarodne sankcije i kada gospodarstvo zemlje doživljava preporod'', zaključio je novinar portala Logično.com.

Portal index.hr potpuno je u službi onih koji podrivaju temelje hrvatske države i svih njenih građana. Njihovi tekstovi huškaju muslimane na kršćane poistovječujući teroriste koje financiraju i stvaraju duboke države Izraela, SAD-a, Britanije i Vatikana, sa ostalim islamskim svijetom.

Isto tako jako perfidno održavaju mržnju između pravoslavaca i katolika objavljući skriptirane izjave srpskih političara i odgovore hrvatskih političara, a sve sa ciljem nabrijavanja naroda što se lako može iščitati iz komentara tih objava.

Naš savjet je da prestanite čitati i komentirati Index i slične medije čiji su novinari i urednici plaćeni da svjesno rade zlo narodima koji su 90-ih na isti način huškani, nakon čega su krenuli u bratoubilački rat.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(8 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: