person_outline
search
hrendeitpt
Poljska se želi rješiti komunističkih recidiva u pravosuđu! EU neda prijeteći Člankom 7.1 koji toj tvorevini daje za pravo da nametne vlastitu vladavinu prava - prevedeno diktaturu ili fašizam!
Kada je diktatura činjenica, revolucija je dužnost!
  • Posted
  • Read 1332 times

Poljska se želi rješiti komunističkih recidiva u pravosuđu! EU neda prijeteći Člankom 7.1 koji toj tvorevini daje za pravo da nametne vlastitu vladavinu prava - prevedeno diktaturu ili fašizam!

Samo uistinu glup i slijep političar (ne računamo korumptivne konvertite) ne vidi što se događa u ''demokratskoj'' Europskoj uniji i tko stoji iza Europske komisije koja je izvršna vlast u EU!

Europska komisija (koju ne biraju predstavnici naroda članica već je tajno biraju oni koji vladaju Europskom unijom) podnijela je tužbu protiv Poljske ''Sudu pravde EU'' nakon što je Poljska uvela novi zakon o "redovnim sudovima". Naime, još u srpnju Europska komisija je priopćila kako je spremna pokrenuti sankcje ako Poljska odbije ili prisili na umirovljenje suce Vrhovnog suda Poljske.

Bruxelles tvrdi kako je taj novi zakon prijetnja neovisnosti pravosuđa u Poljskoj. Poljski vladajući konzervativci odbili su takve optužbe i ne plaše se prijetnji EK. U međuvremenu, poljsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako odluka izvršne vlasti EU za pokretanje postupka iz članka 7.1 može spriječiti napore za izgradnju uzajamnog povjerenja između Varšave i Bruxellesa.

Ovo je, bez presedana, neviđen potez EK za zaustavljanje demokratskih promjena u poljskom pravosudnom sustavu i dokaz da je Europska unija, kako stalno tvrdimo, zapravo fašistička tvorevina koja ima jedini cilj uništenje nacionalnih država!

Članak 7.1, zapravo je perfidno osmišljena EU prijevara kako bi spriječila članice da unaprijeđuju vlastitu demokratsku politiku. Taj članak također daje mogućnost EU da nametne članicama sankcije i vlastitu vladavinu prava nad zemljom - unatoč volji političara koji vode zemlju ili naroda te zemlje!!

Thenews.pl izvještava: U tom postupku, većina od četiri petine članica EU (22 zemlje) – mogu zaključiti da u Poljskoj postoji "jasan rizik od ozbiljnog kršenja" temeljnih vrijednosti Unije.

Nevjerojatno, u koje zmijsko leglo su nas utrpali Kosorica i Josipović!!

Mađarska se prva solidarizirala i izjasnila da neće poduprijeti sankcije protiv Poljske. Zamjenik mađarskog premijera Zsolt Semjen obećao je kako će njegova zemlja "braniti Poljsku od nepravednih" i "političkih" mjera. “Prijateljstvo Poljske i Mađarske, kao i obostrana predanost uzajamnom poštivanju, obvezuje Vladu Mađarske da se suprotstavi odluci Europske komisije na svim forumima”, rekao je Zsolt Semjén, istaknuvši da je Mađarska tijekom glasovanja uložila veto na odluku EU.

Poljska nije jedina država koja se ne slaže s Komisijom, smatraju određeni  proeuropski krugovi koji tvrde da je teško shvatiti europsku izvršnu vlast u slučaju Poljske, jer ta ista vlast ima drugačija mjerila za druge članice i to nije nikakva tajna. Naravno, čelnici Francuske i Njemačke izjavili su u petak kako će poduprijeti Europsku komisiju koja će, kako tvrdi, pokrenuti članak 7.1 protiv Poljske.

Dvostruki standardi

Poljska vladajuća stranka 'Pravo i pravda' (PiS) izjavila je kako su potrebne velike promjene za reformu neučinkovitog i koruptivnog pravosudnog sustava kojim vladaju komunistički recidivi, koji rade isklučivo u zaštiti elite, a protiv interesa građana Poljske. Poljska ministrica vanjskih poslova Witold Waszczykowski izjavila je kako je Poljska "uvozila [pravna] rješenja koja već postoje u mnogim zemljama članicama EU".

"Ne slažemo se s dvostrukim standardima. Ako u drugim europskim zemljama, takozvanim" starim demokracijama ", ta rješenja mogu postojati, zašto u Poljskoj, takozvanoj "novoj demokraciji'', ta rješenja ne prihvaćaju dužnosnici EU-a'', rekla je.

Dva ''sporna'' zakona za preoblikovanje poljskog pravosudnog sustava čekaju na potpis predsjednika, nakon što su u petak navečer odobreni od strane gornje kuće parlamenta zemlje.

ek2

Poljski parlament odobrio, EU zabranjuje. Još jedna potvrda Šeksovih riječi da odluke ne donose parlamenti već nepoznati gremiji! Pa zašto onda ne ukinemo  parlamente kada ne smiju o ničemu bitnom odlučiti? 

Ako stupe na snagu, ova dva zakona preoblikovat će Vrhovni sud zemlje i reorganizirati utjecajno Nacionalno vijeće za pravosuđe (KRS), tijelo koje imenuje nove suce zadužene za očuvanje neovisnosti sudova.

Pravosuđe je rak rana u svim zemljama EU. Hrvatska zasigurno zauzima najviše mjesto, ako ne i prvo, po koruptivnosti pravosuđa. Poljska je otvorila Pandorinu kutiju i samim postupkom zadala veliki udarac Europskoj tvorevini koja ima jedini zadatak porobljavanje naroda Europe. 

Hrvatska naravno neće podržati Poljsku. NOVA TV i ostali židomediji već su krenuli 'udarati' po Poljskoj izjavama kako će im biti ukinuti EU fondovi, a te fondove pune EU članice novcima poreznih obveznika. I ono što se ne zna, tri puta manje povlače novaca iz tih fondova!!

Samo uistinu glup i slijep političar (koruptivne ne računamo) ne vidi što se događa u ''demokratskoj'' tvorevini imena Europska unija i tko stoji iza Europske komisije koja je izvršna vlast Europske unije!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: