person_outline
search
hrendeitpt
A. Hruperov A. Hruperov
  • Posted
  • Read 1219 times

Hruperov: E moj Gazda, lako tebi u Londonu, slobodnom k'o ptica!

Agrokor je rastao zahvaljujući hadezeovom procesu kutlizacije, zatim rohatinskizacijom banaka u najvećoj tajnosti, jer Rohatinski ne može izmucati tajne kao što prisiljavaju trbuhozborca Marića i Vujčića. Po slovu zakona i ustava bi trebale već davno biti uhićene i osuđene sve dosadašnje vlade i stranačke vladajuće nomenklature za čije zatvaranje bi trebalo izgraditi bar nekoliko novih zatvora sa jednakim uvjetima u kojima su sadašnji zatvorenici. Kada im se to spomene vodeći državni gicani se na to samo prezrivo i bahato smiju." L'état c'est moi”(plagirao HDZ i Andro)

Na dan Sv. Engelberta u mjesecu studenom ljeta gospodnjeg 2017. uhapšen je u Londonu HDZ-ov mučenik nekad ustoličeni knez južnih novohrvata, zmijski grof Ivica pl. Todorić Šestinski barun Božjakovinski, markiz de Imotski zvani GAZDA. 

Prilikom hapšenja u intimnoj atmosferi spomenuti je uplatio pristupnicu od 100 000 £ i postao časnim vitezom elektronske podvezice njezinog veličanstva Elizabete II kraljice Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Jamajke, Barbadosa, Bahama, Grenade, Papuanske Nove Gvineje, Solomonskih Otoka, Tuvalua, Svete Lucije, Svetog Vincenta i Grenadina, Antigve i Barbude, Belizea, te Svetog Kristofora i Nevisa i ostalih poreznih oaza, nasljednica hrvatskih predaka i Katarine Zrinski, kćeri Nikole Šubića Zrinskog i Katarine Frankopan.

Tim činom GAZDA je stekao naziv SIR koji dolazi od francuskog počasnog naslova sire (messire je 'moj gospodaru') po domaće gazda kad nemamo kralja.

Sam čin hapšenja bio je lišen svake pompoznosti i prisustva javnosti i krvožednih tv novinara kako bi se istakla uvaženost uhapšenika i istakla plemenitaška obzirnost i naglašen kulturni odmak od balkanskih hajki, koje se razlikuju mnogo od engleskih hajki u lovu na lisice. Nije isključeno da SIR (Gazda) uskoro i sudjeluje u kojem lovu na lisice u tradicionalnoj ulozi lovca.U Zagrebu imamo dva pogodna lisca i jednu lisicu.

Razumljivo na toj intimnoj višesatnoj svečanosti nije bilo ergele policijskih marica, vođenja osumnjičenika u ključ zahvatu, specijalaca u maskama oklopnim prslucima, televizijskih reportažnih kola. Istina, skupina hrvatskih novinara krvosljednika strvinarskih medijskih kuća danima i satima je bauljala Londonom u potrazi za Gazdinim utočištem pa u potrazi za nadležnim istražnim institucijama.

Gazda je ležerno i kulturno otmjeno u jutarnjim satima najavio svoj posjet i sa svojom pratnjom odradio sve pravne procedure u nadležnom policijskom uredu i sudu. No krvosljednicima je pružena zadovoljština tako što su nakon dovršenih službenih postupaka dok su Gazda i svita čekali na prijevoz, obaviješteni gdje se gazda nalazi.

Nastala je luda trka Londonom. Kada se Gazda sav sretan i nasmijan zbog izuzetno povoljnog ishoda pojavio na glavnom ulazu suda dočekala ga je skupina balkanskih senzacionalista i novinarskih strvinara. Tjelesno su ga saletjeli, a posebno su se isticale razbjesnjele i promrzle novinarske čavke hvatajući ga u bijesu za kaput, kravatu, rukave i skoro ga uz viku oborile s nogu. Situaciju su spasili profesionalno mirni muški reporteri i kameramani koji su gazdu uspjeli zaštiti svojim tijelima.

Zaprepašteni Gazda je uspio navući osmjeh na lice i izjavio da mu je to mala pobjeda i veliko zadovoljstvo jer je postao sada Londonac. Ne bi li se izbavio Gazda je svima obećao susrete i intervjue i brzo se ugurao u pristigli auto, dok su novinarske čavke grebale za njim. Gazda će se ponovno morati dovesti na isto mjesto na dan koji predstavlja historijski praznik za neke Hrvate, a to je 10. travnja 2018 godine.

Do tada je slobodan građanin zaštićen sa presumcijom nevinosti ali ne i od javnog linča koje će opet pripremiti neke strvinarske redakcije koje su do pada Gazde obilato živjele od otpada sa njegovog stola.
Plemeniti sud shvativši da su obitelji Gazde započele rastave braka, oduzeo supruzi Gazde pasoš kako i ona ne bi došla u tu napast. Podvezicu nije dobila jer u štiklama ne može bježati ali možda je dobila neku ogrlicu što je primjereno ženama biseri bili i lažni.

Najodvratnije u javnim zbivanjima su ponašanje novinara radio televizijskih kuća koje je prešlo u odvratno bezobrazno i beskrupulozno presretanje, napadanje, čak i vrijeđanje, zaustavljanje, okruživanje, progon ulicama ne bi li cilj prisilili na fotografiranje i izjavu, nasilno snimanje, prinuda na davanje izjava. Imoćanski sindrom snašao je i Mislava Bagu, nema ga ni u Londonu jer tetura tko zna od čega pa ne može trčati za Gazdom, a možda se i on samoizuzeo!

Takav progon ti nasilnici primjenjuju prema njihovim kriterijima na svim osobama koje javnosti mogu biti interesantne. Ovakvo ponašanje novinara je grubo nasrtanje na privatnost osoba, na njihovu slobodu kretanja, predstavlja vrstu nasilja i moralo bi se prekršajno i kazneno sankcionirati bez obzira na status osobe koju se na takav način terorizira.

To ponašanje novinara i snimatelja je javni linč sve u cilju postizanje njihove materijalne koristi i honorara i nema nikakve veze ni sa demokracijom ni slobodom govora, ni sa pravom na informiranje.
To je jednostavno bijedno srozavanje ugleda i kvalitete jednog poziva na najniže razine. Gledati postupanja takve vrste je normalnom čovjeku zaista gadljivo a katkada i uznemirujuće i bolno. To predstavlja difamaciju i najveće sramoćenje nekad ugledne profesije i znak je totalne društvene devastacije.

Ono za što - se optužuje Gazda i Agrokor prema do sada objavljenome uobičajena je praksa HDZ-ove hrvatske države, njezinih institucija, državnih ministarstava, porezne uprave a posebno mirovinskih i zdravstvenih fondova osiguranja, javnih poduzeća itd. Zakoni vrijede jednako za sve po ustavu pa bi državne institucije trebale biti primjer u poštovanju i provođenju zakona koje su same donijele.

Nažalost, postoje dvije kategorije obveznika privilegiranih (pod stranačkim okriljem-donatori) i onih koji to nisu. Po slovu zakona i ustava bi trebale već davno biti uhićene i osuđene sve dosadašnje vlade i stranačke vladajuće nomenklature za čije zatvaranje bi trebalo izgraditi bar nekoliko novih zatvora sa jednakim uvjetima u kojima su sadašnji zatvorenici. Kada im se to spomene vodeći državni gicani se na to samo prezrivo i bahato smiju." L'état c'est moi”(plagirao HDZ i Andro)

Gazdi se stavlja na teret da je 8. mjeseci kasnio sa plaćanjem računa dobavljača. Valjda zato Ramljak svoje savjetnike plaća unaprijed preko 100.000 kn mjesečno. Da odu što prije u prijevremenu mirovinu. Tko bi ih još jednom zaposlio, ne može Dalićka sve.

Što je to u usporedbi sa poreznom upravom koja građaninu samostalnom djelatniku unaprijed za godinu dana određuje fiktivni prihod i unaprijed naplaćuje porez na dohodak ili pdv, a kad se obračunom krajem godine ispostavi da spomenuti nije imao prihoda ni za život pa mu se lihvarski kaže da tu preplatu izmišljenog poreza slobodno može uračunati u gubitak i tijekom slijedećih nekoliko godina odbijati od poreza, iako će u međuvremenu bankrotirati i otkazati djelatnost.

Porezna uprava tako hajdučki naplaćeni izmišljeni plaćeni porez ne vraća kao što bi bilo pravedno odmah i automatizmom, već građanina upućuje na žalbeni postupak. Na upućenu žalbu porezna uprava ne odgovara 3. Godine, a referent mu kaže da podnese tužbu sudu iako se zna da će se na prvu raspravu čekati 5. godina. To je pravni i lihvarski sustav pljački koji ljude tjera na napuštanje države. Kriv je što nije član HDZ-SDP- Camore.

U poredbi sa dimenzijama ovog poreznog zločina Gazdini grijesi izgledaju poput kamilice.
O fiskalnom zločinu prema umirovljenicima najranjivijoj kategoriji kojoj je za liječenje potrebna svaka kuna i koji su cijeli radni vijek izdvajali za dostojnu starost gadljivo je i govoriti. Zahvaljujući ovim poredbama postao sam advocatus diaboli.

Najveća je sramota to i za Evropu i Ameriku što daje blagoslov i postavlja na vlast kod nas takve individue bez srama i časti. To govori najviše o njima samima i njihovoj takozvanoj demokraciji i pravnom sustavu kojom se prikriva lihvarska oligarhija i pokvarenjake sviju vrsta.

Agrokor je rastao zahvaljujući hadezeovom procesu kutlizacije, zatim rohatinskizacijom banaka u najvećoj tajnosti, jer Rohatinski ne može izmucati tajne kao što prisiljavaju trbuhozborca Marića i Vujčića. No vrag je odnio šalu kada je dovršena fikretizacija. Spas se potražio u nesvrstanoj titoizaciji i balansiranju sa Rusima i tu je puklo i otpuhalo s tornja Gazdu.

Vidim ja Gazdu su uhapsili, Agrokor razgrađuju i pritišću još većim nametima Ramljakove uprave. Agrokorovim glavnim poduzećima vrijednost preko vikenda pala za 75%. Što je uopće vrijednost, je li to ono što ti odredi porezna uprava, koju izmisli kako bi te porezno oderala ili kada država odredi svoju mizernu cijenu građaninu da bi ti otela vlasništvo. Moramo se pobrinuti i snalaziti u novim okolnostima. Švapski milijarder Dieter Schwarz (Kaufland Lidl) u sprezi sa germanskim bankama srušio je Gazdu, kad je pretili lakaj briselski prigrabio vlast koju ne zna obnašati. Gazda ga je očito podcijenio. Petrov je bio samo nemušti asistent, bedak kojeg su brzo riješili.

Očito je da će uskoro zatvoriti obližnji kiosk Tiska i prodavaonicu Konzuma. Oni više ne mogu uzdržavati i Ramljaka njegove savjetnike i Daličku. Ima li koja alternativa? Bacim oko na obližnju Lidl trgovinu filijalu švapskog oligarha Schwarza. I sad u Lidlu nađem Vindijin kefir, Podravkinu goveđu juhu Vegete nema, i Kraševu Domaćicu. Roba poznatih kvislinga iz Agrokorovog vjerovničkog vijeća. Čudne li slučajnosti.

I to je manje više sve od hrvatske robe od poznatih hrvatskih brendova. Nema ni mojeg omiljenog heljdinog kruha i da dalje ne nabrajam. Povoljna je ponuda kvalitetnih francuskih mekih sireva koje stavljam u košaricu. Povrće i meso, konzerve iz južne azije i ribu ne diram ni štapom. O tome je dosta pisalo u portalima jer se Lidl pretežno reklamira na TV RTL, pa ostali jedva čekaju da mu nešto nađu.

E moj Gazda, lako tebi u Londonu, slobodnom k'o ptica! A nama su spremili ono za što smo mislili da smo davno otjerali links, rechts, gerade marsch!

I eto Gazda za tobom već kreće nostalgija. Je li to pamet kratka? Ili ćemo uskoro ponovo žalovati "Za Kulina bana (Gazde) i dobrijeh dana"

A.H.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: