person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 2952 times

Je li Plenković smjenio Orepića da bi Todorić, kao i Josip Gucić, mogao pobjeći u Beograd?

Plenković je perfidno omogućio Todoriću (glavnom sponzoru korporatovne zločinačke tvorevine HDZ-a) normalan odlazak u zemlju koja nije članica EU-a pa nije u obvezi izručiti Todorića. Isto se dogodilo i sa Josipom Gucićem koji je ''pobjegao'' 2007-e, također u Beograd gdje mirno živi i troši pošteno ''zarađene'' hrvatske kune.

''Premijer Plenković imao je potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora iako svi znamo da tako stvari ne bi trebale funkcionirati. Bez obzira na to što se mogu i složiti da bi eventualna uhićenja vezana za Agrokor, kako tada, tako i danas, utjecala na izbore, takvu intervenciju smatram neprimjerenom. Uhićenja ili bilo kakvo djelovanje represivnog aparata ne mogu i ne smiju ovisiti o volji premijera'', izjavio je u velikom intervjuu Globusu Vlaho Orepić.

Bivši ministar unutarnjih poslova u koalicijskoj Vladi HDZ-a i Mosta, sada Mostov zastupnik u Hrvatskom saboru intenzivno je provodio istragu u slučaju Agrokor.

''Da se nastavilo onim intenzitetom i onim obujmom istražnih postupaka kako smo počeli, već sada bismo govorili o konkretnim imenima. No, mislim da sada politika dirigira tempo istrage. Sve ovo što se sada događa oko Agrokora i Todorića događa se zbog kaznene prijave koju je podnio bivši predsjednik sabora Božo Petrov, a na koju je po službenoj dužnosti morala reagirati policija, što je i učinila'', rekao je Orepić.

20171004 165356

Ivo Davor Stier je napustio ministarsku fotelju nakon naprasne smjene Mostovih ministara

Bivši ministar je također kazao da posljedice kolapsa najveće hrvatske kompanije ne pogađaju samo gospodarstvo nego ozbiljno prijete cijelom društvu, te upozorio da je ''Slučaj Agrokor'' izravna ugroza nacionalne sigurnosti i svi oni koji su tome doprinijeli terbali bi biti izvan političkog života Republike Hrvatske.

Kada je na sjednici vlade usvojen Lex Agrokor, MOST-ovi ministri više puta su naglasili, glavni mediji nisu prenijeli, da izglasavanje tog zakona ne znači aboliciju odgovornih jer je osnovni problem Agrokora simbioza s izvršnom vlašću i činjenica da taj poslovni model počiva na laži.

Na pitanje misli li da je pogriješio što je na sjednici Vlade glasovao protiv ministra financija Zdravka Marića Orepić je rekao: ''Uistinu ne mislim da sam pogriješio. Opet bih učinio isto. To je bio politički trenutak koji je pokrenuo ovo što se sada događa oko Agrokora. To je politički trenutak koji je promijenio Hrvatsku. Most je pokrenuo proces razgradnje tog nakaradnog gospodarskog i političkog sustava.

Jer, Agrokor je postao jači i od političke vlasti. On je paralelni gospodarski i politički sustav. Čak i nije najvažnije tko je kome dužan i tko će izvući deblji kraj na koncu. Važnije je rušenje tog paralelnog političkog sustava. U tom kontekstu Plenkovićeva Vlada nije rješenje niti ima rješenje'', zmeđu ostalog kazao je Orepić.

Da nema i nije rješenje dokaz je da je Todorić otišao u Beograd gdje će nastaviti raditi paralelno optužujući svoje bivše partnere jer prostor u svim korporativnim medijima dobiva svakodnevno što je znak da je dio korporatrivne mafije za koju je odradio svoju najvažniju dionicu - trovanje građana GMO-om hranom, a sve u cilju depopulacije stanovnika bivše države.

Smijenivši Orepića, Plenković je perfidno omogućio Todoriću (glavnom sponzoru korporatovne zločinačke tvorevine HDZ-a) normalan odlazak u zemlju koja nije članica EU-a pa nije u obvezi izručiti Todorića. Isto se dogodilo i sa Josipom Gucićem koji je ''pobjegao'' 2007-e također u Beograd, gdje mirno živi i troši pošteno ''zarađene'' hrvatske kune. I nitko ga više ne spminje!

Prisjetimo se i HDZ-ovog Miroslava Kutle koji je politički azil dobio u BiH. Jedina istina je da ćemo njihove dugove mi platiti iz novih poreza koje svakodnevno isti izmišljaju. To se zove politički fašizam u ime antifašizma na koji se lijevi fašisti (SDP, HNS, IDS, SDSS) furaju, za razliku od desnih fašista tzv. ''domoljuba'' - HDZ-a, koji 27 godina prave budale sve one koji im daju glas na izborima!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi


Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: