person_outline
search
hrendeitpt
Novinarka razotkrila kanal i zemlje koje su prodavale teroristima oružje za rat protiv Sirijaca. Za nagradu privedena i dobila otkaz! Uključen i tranzit kroz Rijeku!
Bugarska novinarka Dilijana Gajtandžijeva
  • Posted
  • Read 5973 times

Novinarka razotkrila kanal i zemlje koje su prodavale teroristima oružje za rat protiv Sirijaca. Za nagradu privedena i dobila otkaz! Uključen i tranzit kroz Rijeku!

Umjesto Pulitzera, dobila je otkaz koji ne treba nikog iznenaditi jer u svim EU državama mediji i glavni urednici su u službi korumpiranih sluganskih političara

Jedna od najpoznatijih istraživačkih novinarki Bugarske, Dilijana Gajtandžijeva, pozvana je na ispitivanje od strane bugarske Državne agencija za nacionalnu sigurnost (DANS), gdje su tražili da im kaže tko joj je dao dokumente koji dokazuju dostavu bugarskog, ali i oružja drugih zemalja islamističkim terorističkim skupina i Al-Nusra Frontu, sirijskom ogranku Al-Qaede.

Pozivajući se na prava novinara da ne moraju otkriti izvore informacija, koje je propisano u bugarskom zakonodavstvu, Dilijana Gajtandžijeva je odbila udovoljiti zahtjevu sigurnosnih službi. Isti dan je saznala da je list Trud, za kojeg je radila, s njom raskinuo ugovor o radu.

Dilijana Gajtandžijeva, rođena je u malom bugarskom gradu Jambol i završila je najprestižniju instituciju visokog obrazovanja u zemlji, Sveučilište u Sofiji, diplomirajući televizijsko novinarstvo. Potom je radila u televizijskim kućama Nova i TV-7. Slavu je stekla nakon istraga koje je vodila o korumpiranim političarima i organiziranom kriminalu.

Od 2013. godine je počela putovati po Siriji, gdje je znala biti mjesecima. Iste godine se pojavio njezin dokumentarac ”Crvena granica”, a godinu dana kasnije ”Teroristička tržnica”. U razgovoru za agenciju FAN, Dilijana Gajtandžijeva je o tim filmovima rekla sljedeće: ”U tim godinama su bugarski mediji govorili da se sirijski borci bore protiv diktatorskog režima. Dakle, moj cilj je bio pokazati Bugarima tko su ti borci''. Uredništvo programa TV-7, peklo se na vatri jer im nije bio cilj da narod vidi Dilijanine filmove. Prikazali ih samo jednom (jednom ko nijednom) i to u ponoć, da ih što manje ljudi vidi!!

Dilijana je snimila brojna masovna pogubljenja koja su se činila na teritorijima pod kontrolom ISIL-a i Al-Nusra Fronta, gdje se ljude strijeljalo, obezglavljivalo, razapinjalo na križ, pa čak bacalo kroz prozore nebodera. Filmovi sadrže nezaboravan razgovor sa zarobljenim zapovjednikom Al-Qaide Abduhaderom Al Sahilijem, koji je izjavio ”kako su u borbi protiv sirijskih vlasti koristili sva sredstva”. Ubijali su civile, koristili djecu kao bombaše samoubojice, čak su jeli i srca mrtvih sirijskih vojnika u svrhu zastrašivanja drugih.

'Sex džihad'.

Bugarska novinarka je intervjuirala Sariu Allam u sirijskom zatvoru, koja je rekla ”kako je postala članica Al-Qaede u 10. Razredu”. Pohađala je vjerske tečajeve u džamijama u kojima ih je podučavao šeik iz Iraka.
”On je bio povezan s Al-Qaedom i uvjeravao nas kako je onaj tko nije s Al-Qaedom grješnik. U početku smo imali smo 10 djevojaka, a zatim ih je bilo mnogo više. Rekao nam je da bismo trebali imati spolni odnos s nekim tko je iz Al-Qaede, te da to vjera dozvoljava. Spavale smo sa svima iz Al-Qaede, tko je to želio. Dobivale smo plaću 300 do 400 dolara”, rekla je Saria Allam.

U filmovima su otkrivene i laži terorista koji su optužili sirijske snage za korištenje kemijskog oružja u Istočnoj Gouti 2013. Međutim, među mrtvom djecom su roditelji prepoznali svoju djecu koje su teroristi prethodno oteli u Latakiji. To je primijetila i sirijska časna sestra Agnes Mariam, koja je o tome kasnije svjedočila Uredu Ujedinjenih naroda u Ženevi.

Međutim, za otkrića Dilijane Gajtandžijeve na Zapadu tada nitko nije obraćao pozornost. Njezini filmovi pokazuju kako teroristi razaraju kršćanske crkve i druga svetišta. Sve je snimano 2013. i 2014. godine, kad su svi zapadni mediji teroriste u Siriji prikazivali kao legitimne i svete borce za demokraciju.

Nakon njezinih napisa o otkriću bugarskog oružja u skladištima Al-Qaede u istočnom Aleppu nastao je međunarodni skandal i tužiteljstvo Bugarske je bilo prisiljeno pokrenuti istragu. U početku je predmet vođen iz ureda glavnog tužitelja u Sofiji, a onda predan okružnom u uredu Gornjoj Orahovici. Već to dokazuje da se istraga o bugarskom oružju nije namjeravala provesti, jer je očito da je ured Okružnog tužitelja bio pod pritiskom.

Oružje je Al-Qaedi isporučila Saudijska Arabija. No, za razliku od tužitelja Dilijana Gajtandžijeva je nastavila istragu i uz pomoć izvora informacija, kojeg je odbila objaviti, uspjela je saznati da bugarsko oružje u Saudijsku Arabiju prevozi danski brod ”Marianne Danica”. U srpnju 2017. u listu Trud, gdje je radila kao reporter, Gajtandžijeva objavljuje senzacionalni članak naslova ”350 diplomatskih misija s oružjem teroristima kroz Bugarsku”, u kojem spominje i tranzit kroz Rijeku u Hrvatskoj.
https://www.logicno.com/politika/dzihad-express-hrvatska-u-travnju-i-svibnju-isporucila-282-tone-bacaca-pg-7vl.html

U potpunosti je raskrinkala cijeli lanac opskrbe oružja teroristima u Siriji, Iraku i Jemenu, kao i kriminalne skupine u Africi iz Bugarske, Rumunjske, Srbije i Slovačke koje su sudjelovale u azerbejdžanskom zrakoplovnom ”Putu svile”, letovima s oružjem koji su imali diplomatski status u 12 država i nisu provjeravani od strane carinskih službi.

Članak je objavljen i na ovom portalu Logično.com s poveznicom na 49. dokumenata na bugarskom i engleskom jeziku. Jeste li čuli da je itko od hrvatskih novinara to spomenuo? Naravno da niste i nećete ni čuti. Svi glavni mediji i urednici u Hrvatskoj su pomno birani i služe vladi u sjeni (hrvatski Deep State).

Rat u Siriji završava. Sirija je pobijedila. Teroristi će se razbježati u EU i prema Afganistanu i Pakistanu. No, kanali opskrbe oružja će i dalje funkcionirati. U Afganistanu, gdje su talibani svakim danom sve jači,stacionirani su i hrvatski vojnici. Može se dogoditi da će naše oružje, kojeg su bivša i sadašnja vlada na tisuće tona poslale u Siriju, sada u Afganistanu ubijati naše vojnike. Naravno očekivati od političara da o tome progovore je smiješno.

Umjesto Pulitzera privođenje i otkaz

No, Dilijana Gajtandžijeva je pisala, snimala i sve objavila, zbog čega je bila žrtva pritiska obavještajnih službi i ostala je bez posla. Ovaj otkaz je još jedna epizoda koja potvrđuje razinu ”slobode govora” u EU i progon novinara koji profesionalno obavljaju svoj posao. Dakle, sloboda govora postoji samo dok se ne kosi sa službenom politikom državnog vrha ili EU tvorevinom.

Umjesto Pulitzera, dobila je otkaz koji ne treba nikog iznenaditi jer u svim EU državama mediji i glavni urednici su u službi korumpiranih sluganskih političara. Zahvaljujući izbornim prijevarama imaju svoju većinu u svim parlamentima (u Poljskoj i Mađarskoj nemaju) pa im nije problem donositi sve zakone protivne interesu svojih građana. Cijenu za sva sr*nja u koja su nas uvukli naši političari, platiti ćemo na kraju mi, koji nismo ni luk jeli ni luk mirisali.

Izvor: www.logicno.com

Opća deklaracija o ljudskim pravima, Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

Komentirajte na našim Facebook stranicama
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

 

(8 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: