person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 42278 times

Ustavni sud Slovenije poništio vladin Zakon o porezu na nekretnine! /video/

Porez na nekretnine je ništa drugo nego nasilno uvođenje stanarine svim vlasnicima i posjednicima nekretnina. Temelj privatnog vlasništva je slobodno raspolaganje stvari bez naknade, porezom država nama ne daje nikakvu posebnu uslugu koja povećava vrijednost nekretnini kao sto je u teoriji to bilo kod komunalne naknade, porez je u ovom slučaju obična pljačka bez ikakvog opravdanja.

Ustavni sud Slovenije poništio je Zakon o porezu na nekretnine, koji je Vlada premijerke Alenke Bratušek usvojila u studenome prošle godine. Odlukom Ustavnog suda, budžet predviđen za tekuću godinu sada je ostao bez značajnijeg prihoda.

20170803 230213

"Zakon o porezu na nekretnine se ukida. Zakon o trgovini nekretninama smatra se neustavnim u dijelu koji se odnosi na procjenu imovine za potrebe oporezivanja", kazao je predsjednik Ustavnog suda Miroslav Mozetič.

Ocjena ustavnosti Zakona pokrenuta je na zahtjev grupe zastupnika Parlamenta Slovenije, kao i nekoliko općina koje su se, kako kažu, direktno našle na udaru. Vladu su još u prosincu optužili kako je njegovo usvajanje bilo suviše ishitreno i nauštrb privrede. Sada već nevažeći dokument predviđao je oporezivanje od 0,15 do 0,75 posto na ukupnu vrijednost nekretnina.

Najniži porez odnosio se na privatne kuće i stanove, dok su najviše novca trebali izdvojiti vlasnici poslovnih i industrijskih nekretnina. Time je Slovenija planirala inkasirati blizu 370 milijuna eura, od čega bi 160 milijuna eura bilo odvojeno za općine, a ostatak bi išao direktno u državni budžet.

A hrvatski zastupnici? Ne zna se koji su gori: crveni, lažni komunisti (SDP) ili plavi lažni domoljubi (HDZ). Evo nekoliko izjava HDZ-ovaca i video poruka ministra Gorana Marića vezano za Porez na nekretnine, stranke koja je prisvojila pridjev 'domoljubi', a 1.siječnja 2018-te kreću sa naplatom. Naravno,da ne smijemo dozvoliti da krenu sa ovim židocionističkim zakonom! Mi nemamo hrvatske suce Ustavnog suda pa se za pravdu moramo sami izboriti!

20161117 155426

Jer, Porez na nekretnine je ništa drugo nego nasilno uvođenje stanarine svim vlasnicima i posjednicima nekretnina.

20161117 155349

''Temelj privatnog vlasništva je slobodno raspolaganje stvari bez naknade, porezom država nama ne daje nikakvu posebnu uslugu koja povećava vrijednost nekretnini kao sto je u teoriji to bilo kod komunalne naknade, porez je u ovom slučaju obična pljačka bez ikakvog opravdanja.

20161117 155322

Nemojte se pomiriti s ovim jer ako neće Vlada, mi građani moramo štititi temelje ustavnog poretka i temelje demokratskog sustava. Onaj tko je izmislio porez na nekretnine je neprijatelj slobode, demokracije i ustavne države i zagovornik državnog terora nad građanima. Ovo je puno više od borbe za novac, ovaj porez je izrugivanje zdravoj pameti građana od strane uglađenih tirana kakav su HDZ i njegove marionete'', komenatar je čitatelja na našu objavu o Porezu na nekretnine.

Otvorite link i još jednom poslušajte što je za Porez na nekretnine tada rekao današnji ministar HDZ-ovac Goran Marić: https://www.youtube.com/watch?v=8zbMLPCm7VA.... tek smo sad primijetili da su prevaranti blokirali link!!! Postavili smo drugi link koji govori o moralu, jučer zastupnika danas ministra, Gorana Marića. http://mreza.tv/22-03-2017-zaklinjao-se-u-neuvodenje-poreza-na-nekretnine/

 

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte nas na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

(6 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: