person_outline
search
hrendeitpt
Srećko Sladoljev: Pogledajte što je u kratko vrijeme politička korupcija učinila od zemlje!
Srecko Sladoljev: Look at what the political corruption has done in the short term!
Damir Kramarić Damir Kramarić
  • Posted
  • Read 5213 times

Srećko Sladoljev: Pogledajte što je u kratko vrijeme politička korupcija učinila od zemlje!

Od Hrvatske će ostati geografski pojam. Doći će neki drugi koji će više cijeniti ovaj komadić preostalog raja.

Dan nakon što je portal Dnevno objavio tekst ‘Borbu protiv korupcije zaustavili su KRUPNI IGRAČI IZA ZAVJESE…’, u kojem hrvatski prijavitelji korupcije progovaraju o lošim iskustvima sa ‘zviždanjem’ protiv kriminala te o velikim razočarenjima zbog odustajanja svih institucija od protukorupcijske borbe, i Večernji list je u glavnoj temi subotnjeg broja progovorio o istoj skandaloznoj i zastrašujućoj činjenici.

‘Tko je jamio, jamio': Kriminal koji je osiromašio narod za vrijeme agresije ostaje bez ikakve kazne! Nema, dakle, gotovo nikakve dvojbe oko toga nastavlja li Hrvatska provoditi antikorupcijsku kampanju, na koju smo, barem formalno, bili prisiljeni uoči ulaska u EU. Korupciju i kriminal, koji su osiromašili narod, vlast je odlučila toleritati i ostaviti nekažnjenu! I točka.

O svemu tome razgovarali smo s jednim od najpoznatijih hrvatskih, ali i europskim borcem za istinu, imunologom dr. Srećkom Sladoljevom.

Je li išta ostalo od bombastično najavljivane ‘antikorupcijske kampanje’, iz vremena prije nego je Hrvatska ušla u EU?

- Sve „antikorupcijske“ kampanje u Hrvatskoj drska su laž, „prašina u oči“, vječiti počeci gradnje „Pelješkog mosta“. Primjeri koje ste naveli, glasno viču čime se „političke“ stranke hrane. Demokracija ovoj zombijadi na kraju daje legitimitet. Preko „antikorupcijskih kampanja“ izvlačio se novac. Sjetite se crtića emitiranog u udarnim terminima, kako ljudi padaju u ponor jer se drže za ruke? Ruke su simbolizirale korupciju. Odmaknuti ruku, značilo je ne biti povućen, preživjeti.

Snažna vizualna poruka koju je Vlada Ive Sanadera financirala preko FIMI medije, a upravo zbog masovnog izvlačenja javnog novca preko te konzultantske kuće, stranka na vlasti javno je proglašena „zločinačkom organizacijom“. Nakon odlaska Sanadera, nasljednica je najavila „nultu toleranciju“ prema korupciji. Pozvala je zviždače da joj se osobno obrate u teškim slučajevima. To sam učinio kada je politička nomenklatura u koruptivno leglo, upavu Imunološkog zavoda za direktora postavila osobu bez natječaja i profesonalnog znanja, a koji je netom bio smijenjen zbog malverzacija u HEP-u!

Dva moja upozorenja, a bio sam jedini zakoniti član Nadzornog odbora kojeg se mjesecima nije pozivalo na sjednice radi skrivanja šteta(!), o tome kako se gospodari ustanovom od „strateškog značaja“ za državu (!) uz posebnu molbu da me ne otkrije – završila su na direktorovom stolu (!). Slijedila su dva pokušaja da mi se uruči izvanredni otkaz itd.. Znamo kako smo ubrzo anektirani u EU. U strahu da referendum ne uspije, u noći uoči glasovanja, antikorupcijska vlada je preko ministrice Pusić preko držanih dalekovidnica i krugovala objasnila umirovljenicima da im „bez EU nema penzija“. Nitko zbog medijske korupcije nije ukorio ministricu. Ni tzv. „ljevica“, ni tzv. „desnica“, „centar“, „polucentar“, „centarhalf“ ili kako si već tepaju.

Kako komentirate tako neslavan kraj borbe protiv korupcije?

- Kraj? Pa borba nije ni počela. Ni neće jer je korupcija razlog naguravanja u političkoj areni u četvrt stoljeća hrvatske države. Ideja vodilja je čim se bolje pozicionirati u hranidbenom lancu da bi se u krvotok, žilu kucavicu zemlje i naroda zabola čim dulja i deblja slamka. Parola „smrt korupciji“ je političko-ideološka rugalica sadržajno i karakterno slična onoj „smrt fašizmu – sloboda narodu“kada se „u ime naroda“ – likvidirao cijeli narod okrutnije nego u nacističkim logorima ciklonom B.

Kakve će biti posljedice odustajanja od borbe protiv korupcije na najvišim razinama?

- Od Hrvatske će ostati geografski pojam. Doći će neki drugi koji će više cijeniti ovaj komadić preostalog raja. Budimo iskreni. Etnocidni rat Srbije na nesrpske narode 1990-1995 Hrvatsku je „ogrebao“. Bili smo složni i baštinili bogatu zemlju. Pogledajte što je u kratko vrijeme politička korupcija učinila od zemlje!? U usporedbi s ratnom, sadašnja Hrvatska je moralna i materijalna nakaza. Nemamo ni obraza, a bez obraza to nismo mi. Gdje nam je viteštvo, gdje je riječ? Samo prestrašene podrepine, iseljeni i poraženi narod sveden na ozakonjeni plijen koruptivnih krvoloka koji prema narodu provode kriminalni Ovršni zakon.

U Hrvatskoj je postalo sve frustrirajuće. Najperspektivnija „gospodarska“ grana ovdje je domišljati parazitizam sa stotinama ozakonjenih „mimo“-fiskalnih nameta. Lagodna vremena Matije Gubece i Franje Tahija su nepovratno prošla. Domišljanje kako zajašiti drugoga doveli smo do savršenstva. A najbolji dokaz za to je Agrokor!

Razgovarao Damir Kramarić

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

(9 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: