person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3608 times

Evo zašto se Hrvatska brani u Afganistanu! 90% svjetskog ilegalnog opijuma dolazi iz Afganistana!

Trgovina opijumom donijela su SAD-u oko 2.3 milijarde $ prihoda ili oko 19 posto afganistanskog BDP-a u 2009. godini! 

Prema novim podacima koje je objavio FSKN, otkad je SAD-u pod vodstvom NATO invazije 2001. godine u Afganistanu, proizvodnja opijuma u zemlji porasla je za 400 posto. Sjedinjene Države su najveći krivac za porast organiziranog kriminala i smrti zbog činjenice da su sada najveći de facto proizvođač opijuma u svijetu - 90 posto svjetskog ilegalnog opijuma dolazi upravo iz Afganistana.

Telesurtv.net: Predsjednik FSKN-a Viktor Ivanov, objasnio je trend porasta na UN-ovoj Konferenciji o drogama u Afganistanu. Rast opijuma u Afganistanu povećan je 18 posto, od 131.000 ha na 154.000 ha. „Afganistanskim heroinom ubijeno je više od milijun ljudi diljem svijeta jer je u ‘Operaciji Enduring Freedom’ uloženo više od bilijun dolara u transnacionalni organizirani kriminal prodaje droge”, rekao je Ivanov.

Prije invazije na Afganistan, proizvodnja opijuma je bila zabranjena od strane talibana. UN i njegovi saveznici su bili optuženi za poticanje i pomaganje u proizvodnji opijuma i trgovini drogom u regiji. Samo 1 posto, kao pokriće da se nešto radi, od ukupnog prinosa opijuma u Afganistanu je uništeno jer međunarodna zajednica 'nije uspjela' obuzdati proizvodnju heroina u Afganistanu od početka operacije NATO-a”.

Afganistan proizvodi više od 90 posto svjetske količine opijuma, koji se potom prerađuje u heroin i druge opasne droge i distribuira u velikim količinama diljem svijeta. Trgovina opijumom donijela su SAD-u oko 2.3 milijarde $ prihoda ili oko 19 posto afganistanskog BDP-a u 2009. godini prema UN-u. Islamska država je izvijestila da su nedavno preuzeli dio proizvodnje opijuma i trgovine.

Kolinda Grabar Kitarović

Naša NATO kaubojka Kolinda poručuje svakoj novoj vojnoj jedinici koja je išla izvršiti zamjenu, da se Hrvatska brani i u Afganistanu.

Svaki daljni komentar je suvišan!

Sean Adl-Tabatabai Middle East, News

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru.. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

(6 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: