person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 7658 times

Vlaho Orepić HDZ-ovcima: Ne smijete pisnuti kad vam veliki vođa nešto kaže! Ni pisnut!

U ovom trenutku hrvatski narod je izgubio državu kao sredstvo vlastite politike. Gospodin Plenković je otvorio oči i onima malobrojnima koji to dosad nisu vidjeli

Nije teško pogoditi tko je naručio difamirajući članak o Vlahi Orepiću, koji je objavio Dnevno.hr, a koji, uz najbolju volju, nisam uspio shvatiti što je zapravo pjesnik s njim htio reći. Članak je objavljen netom što je Vlaho Orepić u saboru rekao da je HDZ postao hranidbeni lanac u kojem se dobro jede ali na tuđi račun. Također je pozvao narod da obnovi vlast nad vlastitom državom i razgradi politički kartel koji umjesto da služi narodu, vlada hrvatskim narodom.

Prenosimo cijeli Orepićev govor:

''Nisam uopće siguran koliko ima smisla obračati se vama desno gospodo iz HDZ-a. Ako idete spojiti Vrdoljaka i Plenkovića sa riječima stabilnost i vjerodostojnost, to ne ide argumentirno zajedno. Možete spojiti riječi kao što su nestabilnost, nevjerodostojnost, ili možda najbliže izdaja. No, ipak politička zbilja kojoj svjedočimo ovih dana uistinu se ne može opisati niti jednom dosad poznatom izgovorenom rječju. Napokon je svima jasno da je HDZ postao jedna hranidbena struktura, jedan hranidbeni lanac u kojem se dobro jede ali na tuđi račun.

I toga trebamo biti svjesni. Ignoriranje potrebe i interesa biračkog tijela neke druge stranke, političkog protivnika, postala je konstanta hrvatskog političkog života. Ali kad se ignorira, kad se izda politička volja, kad se izda politički interes vlastitog biračkog tijela, onda uistinu svi skupa, koliko nas ovdje u saboru ima, možemo konstatirati da je narod postao nebitan politički čimbenik.

Hrvatski narod je izgubio državu kao sredstvo vlastite politike, zapamtite ovu rečenicu. U ovom trenutku hrvatski narod je izgubio državu kao sredstvo vlastite politike. Gospodin Plenković je otvorio oči i onima malobrojnima koji to dosada nisu vidjeli. Stanovnici Republike Hrvatske ne dobivaju više zaštitu niti od politike niti od gospodarstva. Upravo od njih bivaju osiromašeni i bivaju obespravljeni. Zapamtite ovu rečenicu,a obračam se i cijelom narodu koji nas gleda. Stanovnici Republike Hrvatske doslovno nemaju zaštitu ni od politike ni od gospodarstva!

Ako se narod želi spasiti, zaštititi, u konačnici i obnoviti nužno treba obnoviti vlast nad vlastitom državom. I ovom prigodom pozivam narod da obnovi vlast nad vlastitom državom. To podrazumijeva razgradnju ovog političkog kartela političkih stranaka koji je na snazi a koji djeluje izvan interesa naroda, što je svima postalo jasno. Srećom, razgradnja je počela, narod je počeo birati ljude. Samo tako se može uništiti ovaj politički kartel stranaka koji upravlja nečijim kapitalom a ne interesom naroda''

Na kraju je zastupnik Orepić pogledao u Bačića koji ga je stalno ometao dok je govorio i ostale HDZ-ovce rekavši im:

''Ne smijete ni pisnuti kad vam veliki vođa kaže nešto. Ni pisnut!'',

Ipak im se mora priznati jedno. HDZ-ovce krasi jedna velika vrlina. Od postanka države pa sve do danas uvijek su bili vjerni, vjerodostojni i poslušni đukelići svim svojim velikim vođama: Tuđmanu, Sanaderu, Kosorici, Karamarku i sada Plenkoviću. Zahvaljujući upravo njima danas se nalazimo na visokom 12 mjestu najsiromašnijih zemalja na svijetu.

A 90-ih bili smo najbogatija i najperspektivnija država u Europi!

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cjelosti!
Komentirajte na našim Facebook stranicama
https://www.facebook.com/IPLPodstrana/ i https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

(11 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: