Željana Vrkić Željana Vrkić
  • Posted
  • Read 3104 times

Karino Hromin Sturm vrsni ekonomski stručnjak, egotriper i moralna nula!

Razotkrio se i Karino Hromin Sturm. Pala je još jedna 'moralna' vertikala i to za sitan novac. Spao je na to da zadrži za sebe 1000 eura koji je u Zagrebu prošle godine preuzeo od našeg donatora i koji nam do danas nije proslijedio.

Naša udruga 'Ne govoru mržnje-istinom protiv laži' osnovana je točno prije tri godine i vlasnik je portala i facebook stranice 'Istinom protiv laži'. Zahvaljujući u prvom redu našem suradniku Ivici Vrkiću, odnosno njegovom istraživačkom novinarstvu i beskompromisnom pisanju (prije toga pisao je za Dnevno.hr) portal 'Istinom protiv laži' postao je jedan od čitanijih portala.

Sa Karinom Hromin Sturmom smo se telefonski upoznali prošle godine, a kontakti su se intenzivirali kada je Vrkića, bez njegova znanja i odobrenja, uvukao u svoju stranku Pokret ZAJEDNO. Nismo pravili problem zbog toga jer smo prihvatili strategiju Pokreta Zajedno i napisali više afirmativnih tekstova o programu te stranke i o njenom predsjedniku Karinu Hromin Sturmu. Afirmativne tekstove pisao je upravo Vrkić i autorski Karino Hromin Sturm.

20170530 005337

Također smo stali u Karinovu obranu kada ga je prošle godine prozivao i njegov prvi suradnik Dinko Bartulović koji je tvrdio da mu je Karino preoteo stranicu. Prošle godine na parlamentarnim izborima donator iz Južnoafričke unije, 12.kolovoza (slika) predao je Karinu Hromin Sturmu 1000 eura za Ivicu Vrkića (našu udrugu) i 500 eura za Pokret Zajedno. Za to smo doznali sasvim slučajno (nismo znali da je u Zagrebu) kada nam je donator poslao mail 24. kolovoza (druga slika) u kojem pita je li Karino predao Vrkiću 1000 eura. Odgovorili smo da nije. Nismo mogli vjerovati da je zadržao novac za sebe.

Smirili smo situaciju riječima da ćemo to srediti i da ne treba stvarati oko toga tenzije zbog nadolazećih izbora. Drugi hladan tuš stigao nam je kada smo dobili mail u kojem donator traži od Karina povrat od 10.400 tisuća kuna koje je uzeo na prijevaru za plaćanje neke PR agencije koja navodno i ne postoji, a koja je odradila nešto za njega, odnosno objavila tekst o Karinu u trećerazrednom portalu.

Koliko smo onda mi trebali naplatiti za 20 i više afirmativnih tekstova koje smo objavili o koaliciji 'Nema prodaje' i Karinu Hromin Sturmu pred parlamentarne izbore?

Donator je inzistirao upravo od Ivice Vrkića, kao člana stranke Pokret ZAJEDNO, da traži od Karina da mu se vrati taj novac. Naravno, taj novac se nije vratio zbog čega je donator prekinuo svaku komunikaciju s nama iako smo i mi ostali bez 1000 eura koje nam znače za naš rad jer kao udruga u bogatoj općini u kojoj radimo nismo u tri godine dobili ni kune potpore jer je načelnik HDZ-ovac, a njegovu stranku u našim tekstovima prozivamo.

Ovaj tekst nebi objavili da taj isti Karino nije otvorio svoj portal 'Terminatori' i na njega objavio naše tekstove, a na nijednom tekstu nije naveo izvor. Još je tražio da miksamo tekstove. Kada smo zatražili od Karina da objavi izvor ili skine naše tekstove, dobili smo odgovor da smo mi objavljivali njegove tekstove, a potpisivali se kao autori. Nevjerojatno koji licemjer?

Upravo zbog tog licemjerstva inzistirali smo da vrati ukradenih 1000 eura i pošalje na račun Udruge, i da vrati 10.400 kuna donatoru (radi našeg obraza jer smo ga mi osobno upoznali prije Karina) kojeg je također prevario. Nakon toga Karino Hromin Sturm nam šalje mail u kojem kaže kako bi Vrkić zbog iznude mogao završiti u zatvoru. Ne možeš vjerovati o kakvoj osobi se radi!? Ukrade ti 1000 eura i kada zatražiš da ti vrati novac onda ti napiše da se radi o iznudi.

20170531 071208

A kada smo mu poslali dokaz (mail) u kojem se jasno vidi kome je donator namijenio taj novac i pita nas je li nam ga Karino predao, Karino nam šalje mail u kojem odgovara da mail nije dokaz i da pravno ne znači ništa. Isto tako piše da su on i kolega mu Hamberger osnovali portal 'Istinom protiv laži'! A tom Hambergeru smo platili njegovu tehničku uslugu.

K tome još navodi da smo objavljivali njegove tekstove pod imenom 'Istinom protiv laži'! A više smo objavili tekstova o njemu i Pokretu ZAJEDNO u ovih godinu dana nego svi drugi portali zajedno. I za to nismo dobili ni lipe! Za Karina smo stalno tvrdili i mislili da je politička moralna vertikala. Iskustvo više!

Jasno da ćemo podnijeti i kaznenu prijavu protiv njega za prijevaru!

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cjelosti!
Komentirajte na našim Facebook stranicama
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

(11 votes)

Donirajte

Amount: