person_outline
search
hrendeitpt
Vindija jedina ima certifikat zdrave hrane. Kupujte Vindijine proizvode!
Direktor Vindije d.d. Dragoslav Drk: Naš je kredo 'od polja do stola'
  • Posted
  • Read 35855 times

Vindija jedina ima certifikat zdrave hrane. Kupujte Vindijine proizvode!

Darwin je rekao da nisu loša vremena nego čovjek. Da je čovjek najvažniji dokaz je direktor dioničarskog društva Vindija d.d., Dragutin Drk koji, za razliku od Ivice Todorića koji se odlučio uvoziti GMO 'puno i jeftino', ovom kompanijom upravlja preko 40 godina vodeći se jednostavnom filozofijom, DOMAĆA HRANA 'od polja do stola'! 

Hrvatska je preplavljena GMO hranom, posebice nakon Milanovićeve izmjene Uredbe o obveznom obilježavanju GMO-a na proizvodima. Mainstream mediji, korporacije i institucije su do sad to skrivale. Neobilježavanje GMO-a i masovni uvoz doveo je Hrvatsku na 2. mjesto po smrtnosti od zloćudnih tumora! Treba li rodbina umrlih tužiti Milanovića i Kukuriku koaliciju za svjesno trovanje hrvatskih građana!? Treba li tužiti Ivicu Todorića, ekskluzivnog Monsantovog partnera, za uvoz GMO smeća i (ne)svjesno trovanje građana. Reći će ljudi: ima Boga, zato i propada. Nažalost, u Hrvatskoj je dozvoljeno uzgajati GMO kukuruz za prehranu životinja čije mesemo, a da i neznamo, jedemo.

Na sreću nisu svi proizvođači trovači. Svijetli primjer je kompanija Vindija d.d. koja je nakon 4. godine čekanja dobila certifikat o potpuno ispravnoj i zdravoj hrani, tzv. CERTIFIKAT GMO FREE! Nakon što je proizvodima varaždinske tvrtke Koka d.d. prije više od dvije godine dodijeljen znak MESO HRVATSKIH FARMI kojim se potrošače informira o domaćem porijeklu te daje jamstvo stroge primjenjivosti načela sljedivosti, asortiman svježih pilećih proizvoda Cekin nedavno je postao i prvi certificirani hrvatski proizvod bez genetski modificiranih organizama (GMO free).

Riječ je o proizvodima za koje se koriste isključivo kontrolirani sastojci bez GMO-a, počevši od farme pa sve do zapakiranog proizvoda dostupnog u dućanu. Uz Cekin svježe pileće meso, GMO free certifikat u Hrvatskoj dobila je i Vindijina tvornica stočne hrane Blagodar, čijim se proizvodima opskrbljuju vlastite i kooperantske farme za uzgoj pilića za potrebe Koke d.d. Dakle, Vindija je prva i zasad jedina u Hrvatskoj dobila GMO free certifikat za svježe Cekin pileće meso, piše Dnevno,hr.

Sigurno se pitate znači li to da svi oni koji nemaju ovaj certifikat proizvode ili preprodaju GMO proizvode? To nažalost ne možemo pouzdano znati jer Hrvatska zakonom ne prisiljava proizvođače na označavanje GMO hrane ako u njoj postotak GMO-a ne iznosi više od 0, 9 posto. Ali tu ima puno prostora za prijevare jer ni Europska unija ne zahtjeva označavanje GMO hrane. A znamo tko je Europska komisija i tko joj je na čelu. O GMO-u smo objavili puno tekstova i mnogi znaju da je GMO osmišljen za depopulaciju stanovništva. Jer, on polako truje organizam, skraćuje životni vijek te onemogućuje reprodukciju.

Zloglasni Monsanto vršio je pritisak i ucjenjivao svaku zemlju koja se odupirala GMO-u. Dolaskom Mesića i Račana došao je i Monsanto registriravši se u Zagrebu i Osijeku. Kada smo to objavili skinuli su nam sve objave koje smo prenijeli iz stranih neovisnih medija, a od hrvatskih samo je Dnevno.hr o tome pisao, točnije Zrinka. Danas znamo da je Monsanto nacistička (cionistička) korporacija čiji je glavni dioničar princ Charles koji želi po svaku cijenu Slavoniju i Vojvodinu za sijanje svog sjemena zla i trovanje cijele Europe.

Zato su instalirali Oreškovića koji se proslavio izjavom da je 'bogati Arap' zainteresiran kupiti zemlju u Slavoniji. Isti taj bogati Arap, za male novce ali dobru proviziju Vučiću i ostaloj srpskoj političkoj oligarhiji, kupuje zemlju u Vojvodini nakon što su uništili poljoprivrednike, na isti način kako su prethodne naše vlade uništavale slavonske poljoprivrednike.

Monsanto je stvorio i potiče potrošnju namirnica koje sadrže GMO lažno ih predstavljajući kao proizvode jednake organskim. Uvijek je ista priča kako nestaje hrane na planeti i da su oni proizveli 'superhranu' koja će spriječiti glad na planeti jer ima jednake nutritivne vrijednosti kao i organska i ne šteti okolišu. Jedan od njihovih 'velikih' izuma je sjeme 'Terminator', koje daje sterilne plodove, kako bi se poljoprivrednici prisilili da uvijek iznova kupuju na tone i tone sjemenja za sljedeću sjetvu. U Americi je vladavina ove korporacije otišla toliko daleko da su uspjeli progurati zakon kojim se poljoprivrednicima zabranjuje prikupljanje vlastita sjemena.

Ovo znači uništenje organskog i apsolutna dominacija GMO-a. Nije na odmet napomenuti i kako je Monsanto uništio brojne male poljoprivrednike u Americi tužbama da su im pokrali sjeme. Zasade u blizini malih poljoprivrednih površina GMO sjeme, vjetar raspiri to sjeme po susjednim površinama i nakon toga uslijedi tužba da im je ukradeno sjeme. Na taj način su otimali poljoprivredne površine, i mnoge poljoprivrednike, nakon propasti, prisilili na suicid. Samo u Indiji ubilo se je ili umrlo preko 300 tisuća poljoprivrednika. Toliko o Monsantu i glavnom dioničaru ružnom princu Charlesu sa željom da se drži što dalje od Hrvatske. Često nam pišu i pitaju nas ima li što dobroga u Hrvatskoj?

IMA! Vindija d.d.

Tvrtka mora biti odgovoran partner kako u odnosu sa zaposlenicima, kupcima i dobavljačima tako i s lokalnom zajednicom. Samo odgovorno poslovanje može osigurati stabilan rast i razvoj društva, a Vindija od samih početaka svoje duge tradicije aktivno pridonosi razvoju zajednice u kojoj posluje, kredo je ove kompanije. Vindija je hrvatska prehrambena tvrtka sa sjedištem u Varaždinu, osnovana davne 1959., kada je zapošljavala samo 20-ak osoba i proizvodila jedino svježe mlijeko za potrebe grada Varaždina. Poslovni sustav Vindija danas je među najvećim hrvatskim prehrambenim industrijama. U grupi Vindija je 13 tvrtki, sa 4.200 radnika i tendenciojom daljnjeg zapošljavanja, a ukupni prihod grupe za 2012. godine iznosio je 3 milijarde kuna. Nažalost, to nije slučaj i sa korporacijom 'Agrokor' i vlasnikom Ivicom Todorićem.

Darwin je rekao da nisu loša vremena nego čovjek. Da je čovjek najvažniji dokaz je direktor dioničarskog društva Vindija d.d. Dragutin Drk koji upravlja ovo kompanijom preko 40 godina vodeći se jednostavnom filozofijom domaća hrana 'od polja do stola'! Nažalost, mnogi, kao i Ivica Todorić, odlučili su se na 'kupi puno i jeftino', odnosno na uvoz GMO hrane (ne)svjesno, to samo oni znaju, trujući hrvatske građane! I zbog toga ih ne treba žaliti i pomagati, već uništiti. Zbog Dragutina Drka i svih onih koji žele doprinositi društvu, časno obavljati svoj posao i svakome pogledati u oči. Jer, to je vrjednije od svih novaca na ovom svijetu.

A Ivica Todorić je živi svjedok i potvrda da prokleti i nepošteni novac dođe i ode ali obraz uvijek ostaje. A on ga više nema. On je personifikacija zla, neuspjele privatizacije i pretvorbe. On je zapravo, tipični mali balkanac, gladnih očiju i velikih apetita. Dobio je što je i zaslužio.

Kupujte sve Vindijine proizvode ako hoćete zdravo, duže i dugo živjeti!

Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

Pogledajte Vindijine proizvode u galeriji. Ako ih ne možete sve zapamtiti zapišite ih!

 

(8 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: