person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4935 times

GGO 'Lećevica' je pomno osmišljen plan trovanja pitkih voda Dalmacije!

Ako se ne uozbiljimo i aktiviramo mozak, koji nam je zapeo na putu od guzice do glave dogoditi će se sve ono što su židocionisti i naši HDZSDP veleizdajnici ili kokain svinje, naumili. Pretvoriti će nas u svoje robove ili kmetove, kako nam draže.

Područje Dalmatinske zagore po količinama i kakvoći vode jedno je u svijetu od najznačajnijih prirodnih podzemnih rezervoara pitke vode! Projekt 'Lečevica' osmišljen je plan trovanja pitkih voda Dalmacije! Taj projekt potpuno obezvrjeđuje svjetski vrijednu baštinu krša, ekološki najvrjednijeg prostora Dalmacije – Dalmatinske zagore, sačuvanog prostranstva ekološki djevičanskog prostora Zagore, najvrjednijeg resursa života i razvoja Dalmacije.

Neprocjenjiva je vrijednost pitkih voda rijeka Jadro i Krka za život ljude Dalmacije. Znanstveno je poznata i dokazana distribucija podzemnih tokova s područja planirane lokacije GGO “Lečevica” (središte Zagore) prema rijeci Jadro (kod Splita) i rijeci Krka ( u zaleđu Šibenika), te priobalnim izvorištima između ovih dviju rijeka. Iako se u više navrata Zakonom o vodama propisivala obveza provedbe vodo istražnih radova, za posljednjih 35 godina nisu provedeni propisani vodo istražni radovi, zato nemamo ni najelementarnije spoznaje o tome! Bez propisane provedbe vodo doziranja svi prostorni planovi županija, općina i gradova pravno su neutemeljeni!!

Prema količini padalina na površinu od 1000 km2, na koju se razlijevaju vodni tokovi s lokacije planirane za GGO “Lečevica”, te opće prihvatljivom mišljenju o podzemnom dotoku 80% voda Dalmacije iz Bosne i Hercegovine, može se procijeniti da predmetni projekt ugrožava godišnju količinu zdrave pitke vode “jezera” dimenzija 25 km X 20 km X 10 m! U situaciji nestašice pitkih voda na planetu, predmetni projekt nedopustiv je i nemoralan.

DIREKTIVA A 2000/60/EC EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA
“Voda nije komercijalni proizvod kao neki drugi, nego je nasljeđe koje treba čuvati, zaštiti i shodno tome postupati.”

DRŽAVNI PLAN ZA ZAŠTITU VODA:
-Ciljevi mjera zaštite voda su: sačuvati površinske i podzemne vode koje su još čiste.
-Mjere za očuvanje kakvoće voda su: zabrana izgradnje na područjima gdje se ugrožavaju kakvoća vode izvorišta i podzemnih voda koje se koriste ili planiraju koristiti za javnu vodoopskrbu.”

Na opasnost zagađivanja rijeke Jadro predmetnim projektom javno su upozorili mnogi znanstvenici. Također, i prof.dr.sc. Ognjen Bonacci iz Splita, koji je među vodećim svjetskim stručnjacima iz područja hidrologije krša, član i predsjednik UNESCO-ovih odbora za zaštitu voda, čiji su radovi objavljeni u vodećim svjetskim časopisima za geologiju, hidrogeologiju, klimatologiju, geologiju, hidrogeologiju, klimatologiju, hidrauliku, hidrologiju i zaštitu okoliša, a koji se referiraju u svjetskim bazama i najcitiraniji su podaci u svjetskim stručnim krugovima.

Prof. Bonacci govorio je na više od 100 međunarodnih skupova povezanim proučavanjem krša te na brojnim svjetskim sveučilištima i fakultetima kao pozvani predavač. Autor je više od 200 studija i projekata iz područja hidrotehnike i hidrologije. Bio je voditelj više desetaka nacionalnih i međunarodnih znanstvenih projekata iz područja hidrologije i upravljanja vodnim resursima.

Je li treba još nešto reći?

Tajno snimanje naših izvora dozvolio je lopov, veleizdajnik i kokain svinja Ivo Sanader i to trebaju svi znati. Hrvatska je pun udbomafijaša i zločinaca koji su srušili Jugoslaviju da bi je opljačkali. Domovinski rat ih je spriječio u dogovorenim planovima zato hrvatska agonija traje ovoliko dugo. Domovinski rat je još uvijek čuva! Za svoja zlodjela, veleizdaju i pljačku te lihvarenje građana počinitelji moraju narodu položiti račune. Uz to, ti isti nas truju GMO-om, Haarpovima mijenjaju vrijeme kako bi uništavali prirodno sjeme, praše chemtrailsom i sada nas pokušavaju trovati preko izvorišta voda gradnjom u Lečevici i na jezeru Peruća.

Ako se ne uozbiljimo i aktiviramo mozak, koji nam je zapeo na putu od guzice do glave, dogoditi će se sve ono što su židocionisti i naši HDZSDP veleizdajnici, ili kokain svinje, naumili. Pretvoriti će nas u svoje robove ili kmetove, kako nam draže.

Ovo je istina! Sve drugo su prazne priče, prepucavanje, hrvatsko pametovanje... kojemu se ne vidi kraj.

Komentar čitatelja sve govori

Damir Kukuljan: Isto kao i sa relokacijom gradskog odpada Rijeke i okolice na poziciju koja izravno utjece na vodoopskrbu rijeke pitkom vodom...ista banda isti ku*ac

Izvor: Boris Vidović/ Facebook

NAPOMENA: Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.
Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

(6 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: