person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 722
  • Posted
  • Read 11612 times

Zatvorite račun u Erste banci!

'Od svoje banke ne očekujem da propagira nikakve, a pogotovo ne kontroverzne i bizarne političke, ideološke i svjetonazorske projekte. Hrvatska je kršćanska zemlja u kojoj dominiraju tradicionalne vrijednosti, a netradicionalne uživaju slobode i prava, sve dok poštuju Ustav i zakone', poručio je doc. dr. sc. Boris Havel, sudski tumač za engleski, hebrejski i švedski jezik

"Poštovana gospođo Gobec,

obavještavam Vas da smo moja obitelj i ja odlučili otići iz Erste banke zbog promoviranja i financiranja homoseksualnih aktivnosti i aktivista u Hrvatskoj i drugdje.
Ljetos sam preko vaše FB stranice dobio reklamu o homoseksualnoj paradi u Zagrebu, koju su prvo vidjeli članovi moje obitelji i zgrozili se. Potom sam stupio u kontakt sa službenicima Vaše banke, koji su mi, ljubazno, potvrdili da je to politika Erste banke s kojom će banka nastaviti i ubuduće.

Moja obitelj i ja ne želimo biti dio te kampanje i ne želimo financirati ideologije koje se protive našemu kršćanskomu i tradicionalnom svjetonazoru.

Općenito smatram da banka, kao ni pekarna, autopraonica ili zubar, ne treba promovirati bilo kakve političke, ideološke i svjetonazorske aktivnosti, nego pružati uslugu koju klijenti žele i plaćaju. Od svoje banke ne očekujem da propagira nikakve, a pogotovo ne kontroverzne i bizarne političke, ideološke i svjetonazorske projekte.

Hrvatska je kršćanska zemlja u kojoj dominiraju tradicionalne vrijednosti, a netradicionalne uživaju slobode i prava, sve dok poštuju Ustav i zakone. To je Hrvatska kakva se sviđa meni i mojoj obitelji, i ne želimo ni na koji način biti dijelom pokušaja da se promijeni bilo njezin kršćanski i tradicionalni temeljni karakter, bilo načela slobode i poštivanja manjina i alternativnih svjetonazora, uključujući homoseksualnu zajednicu.

Usluga Vaše banke i Vas osobno u pitanjima bankarstva bila je izvanredno profesionalna. Bio sam Vaš klijent otkako sam se doselio u Hrvatsku prije više od 15 godina. Pokazali ste ljubaznost, stručnost i angažiranost u pitanjima bankarstva te sam Vam zahvalan na suradnji.

Ovim putem još jednom pozivam Upravu banke da razmisli o poslovnoj mudrosti ideološkog i svjetonazorskog svrstavanja i aktivizma, koji ne spada u domenu financijskih usluga. Nisam jedini koji je taj aktivizam shvatio kao osobnu uvrjedu, te uvrjedu hrvatskoj kulturi, tradiciji, obiteljskim vrijednostima i shvaćanju morala. Budući da se ta politika kreira izvan Hrvatske, shvaćam je i kao oblik kulturološkog i svjetonazorskog kolonijalizma.

Ovo je pismo u cijelosti javno.
Srdačan pozdrav,
doc. dr. sc. Boris Havel
Sudski tumač za engleski, hebrejski i švedski

Ako kao i Boris Havel ne želite biti dio ideološke politike i financirati homoseksualni aktivizam ovdje možete saznati kako zatvoriti račun u Erste banci: https://blog.citizengo.org/hr/2019/09/17/kako-zatvoriti-racun-u-erste-banci-i-otvoriti-u-nekoj-drugoj/

CitizenGO je obavijestio svoje članove o ideološkoj propagandi koju provodi Erste banka i organizirao peticije kojima su izrazili svoje nezadovoljstvo. Iz banke pak poručuju kako je ova podrška "pitanje različitosti i uključivosti [ koje su ] bitne komponente korporativne kulture Erste Grupe“ te kako će se nastaviti i ubuduće.
Kako prebaciti račun u drugu banku saznajte ovdje: https://blog.citizengo.org/hr/2019/09/17/kako-zatvoriti-racun-u-erste-banci-i-otvoriti-u-nekoj-drugoj/

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, blokiraju admine na našoj fb stranici
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

 

 

(10 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: