person_outline
search
hrendeitpt
Hillary Clinton je najveća zločinka u povijesti čovječanstva!
Kolinda i Hillary...s kim si takav si

Hillary Clinton je najveća zločinka u povijesti čovječanstva!

Ona je bez premca najveća zločinka u povijesti čovječanstva koja može stati uz bok najvećim svjetskim zločincima u koje spada i njen muž Bill Clinton

Bivši državni sekretar Colin Powell napisao je o Hillary Clinton: 'Sve čega se HRC (Komisija za ljudska prava) dotakne ona upropasti svojom arogancijom'. Njen rad na mjestu državnog sekretara u Obaminom prvom mandatu bio je apsolutno katastrofalan za mnoge države u svijetu. Milijuni ljudi bili su ugroženi njenom promašenom politikom i operacijama po principu 'koliko para toliko muzike' (play-to-pay), koje su podrazumijevale činjenje usluga u zamjenu za donacije Fondaciji Clinton i Clinton globalnoj inicijativi'.

Popis zemalja(abecednim redom) koje su uništene zbog Hillary Clinton. Ima ih previše. Pročitajte do kraja, saznati će te ono što trebate znati, a niste znali ili mogli pretpostaviti:

ABHAZIJA
Prije Hillary: 2009.-te sve više država počelo je priznavati nezavisnost ove zemlje koja se 2008. godine odvojila od Gruzije i uspješno odbila gruzijsku invaziju iza koje je stajao SAD.
Nakon Hillary: Vrši se pritisak na Vanuatu i Tuvalu (otočne države u Tihom oceanu) da prekinu diplomatske odnose sa Abhazijom. 2011. State Department izvršio je pritisak na vlade Indije, Njemačke i Španjolske da ne priznaju legitimnost abhazijskih putovnica kršeći ugovor između SAD i UN-a. State Department prijeti San Marinu, Bjelorusiji, Ekvadoru, Boliviji, Cubi, Somaliji, Uzbekistanu i Peruu da će ih tužiti ukoliko priznaju Abhaziju.

ARGENTINA
Prije Hillary: Pod predsjednikom Nestorom Kirchnerom i njegovom suprugom Kristinom Fernandez, argentinska ekonomija je ojačala, uz poboljšanje standarda radničke klase i studenata.
Nakon Hillary: Nakon što je Kirchner 'iznenada' preminuo 2010, američka ambasada u Buenos Airesu postala je središte antikirchnerskih aktivnosti, uključujući i izazivanje političkih i radničkih protesta protiv vlade. U međuvremenu, Hillary je snažno pritiskala Argentinu zbog dužničkih obveza prema MMF, što je jako oslabilo njenu ekonomiju. Nakon toga 'upada' spasitelj Argentine Monsanto koji ju je dokrajčio i o tome smo više puta pisali.

BOLIVIJA
Prije Hillary: Bolivijski progresivni predsjednik Evo Morales osigurao je državnu podršku farmerima i rudarima i obvezao vladu da vodi računa o zaštiti životne sredine. Držao je zemlju izvan Slobodne trgovinske zone Amerike i pomogao pokretanje narodnih ugovora o slobodnoj trgovini sa Venezuelom i Cubom.
Nakon Hillary: Ona odobrava američkoj ambasadi u La Pazu da pokrene separatistički revolt u četiri bolivijske provincije, i radničke štrajkove među rudarima i drugim radnicima, po istom shemi kao u Venezueli.

BRAZIL
Prije Hillary: Progresivni brazilski predsjednici, Luiz Ignacio da Silva i Dilma Rouseff su na krilima radničke i studentske podrške uveli zemlju u novo doba, pri čemu su im prioriteti bili zaštita ljudskih prava i ekonomski prosperitet siromašnog dijela populacije.
Nakon Hillary: Hillary daje zeleno svjetlo za pokretanje masovne elektronske špijunaže iz američke ambasade u Brazilu i konzulata u Riju što je dovelo do 'ustavnog puča' protiv Rouseffove i vlade Radničke partije nakon čega dovodi na vlast korumpiranu 'desničarsku' vlast, iza koje stoji CIA.

CENTRALNOAFRIČKA REPUBLIKA
Prije Hillary: Pod predsjednikom Francoisom Bozizom Centralnoafrička Republika (CAR) razvijala se relativno mirno u skladu sa mirovnim sporazumima potpisanim pod pokroviteljstvom Gaddafijeve Libije.
Nakon Hillary: Ona 2012.-te financira islamističke teroriste iz pokreta Seleka, koje podržava Saudijska Arabija. Oni su pokrenuli ustanak u kojem su masakrirali kršćane i svrgnuli Bozizovu vladu sa vlasti. CAR je tako postao propala država.

EKVADOR
Prije Hillary: Ekvador je počeo dijeliti svoje naftno bogatstvo sa narodom i ekonomija je počela razvijati, što je ublažilo patnje siromašnog dijela stanovništva.
Nakon Hillary: Ona je 2010. godine odobrila puč državne policije protiv predsjednika Rafaela Correa. Ekonomija je uskoro potonula jer su radnički sporovi upropastili rudarski i naftni sektor.

EGIPAT
Prije Hillary: Pod Hosnijem Mubarakom Egipat je bio stabilna sekularna država, koja je suzbijala džihadističku politiku u džamijama. Prodžihadističko Muslimansko bratstvo držano je na odstojanju.
Nakon Hillary: Nakon 'Arapskog proljeća' 2011.-te i svrgavanja Mubaraka, na vlast u Egiptu dolazi Mohamed Mursi iz Muslimanskog bratstva. Odmah potom je u sekularnoj zemlji otpočet proces islamizacije, u kojem su kršćanski Kopti trpjeli represije i nasilje, pa i masakre.

NJEMAČKA
Prije Hillary: Mirna zemlja u kojoj je bila zagarantirana dominacija njemačke kulture, religijskih sloboda i prava žena.
Nakon Hillary: Njeno 'Arapsko proljeće' na kraju je dovelo do velikog priliva uglavnom muslimanskih izbjeglica sa Bliskog istoka, Afrike i Istočne Azije u Njemačku. Danas je Njemačka preplavljena uličnim kriminalom muslimanskih izbjeglica, migrantskim javnim navikama koje ugrožavaju higijenu i javno zdravlje, seksualnim nasrtajima migranata na žene i djecu, povećanom stopom terorističkih napada i slabljenjem utjecaja njemačke kulture i religioznih praksi.

GRČKA
Prije Hillary: Grčka je bila zemlja u kojoj su vladine mreže socijalne zaštite pokrivale potrebe svih kojima su bile potrebne. Također je bila među glavnim turističkim destinacijama za takoreći cijeli svijet.
Nakon Hillary: Dužnička kriza iz 2010. uništila je grčku ekonomiju, a Hillary je ostala nepopustljiva u stavu da se zemlja mora podčiniti drakonskim ekonomskim mjerama koje su diktirale Njemačka, Europska unija i MMF/Svjetska banka. Da bi stvari bile još gore, njeno 'Arapsko proljeće' u konačnici je rezultiralo poplavom uglavnom muslimanskih izbjeglica sa Bliskog istoka, Afrike i Južne Azije, kojima su prva destinacija bili grčki otoci, a nakon toga i kontinentalni dio Grčke. Danas Grčku, posebno otoke Lezbos, Chios, Samos, Simi, Rodos, Leros i Kos – pustoše kriminal muslimanskih izbeglica, nehigijenske javne navike, seksualni napadi na žene i djecu, podmetanja požara i vandalizam, kao i slabljenje utjecaja grčke kulture i religije.

GVATEMALA
Prije Hillary: Pod predsjednikom Alvarom Kolomom, prvim narodnim progresivnim predsjednikom u zemlji, siromašni su imali pristup zdravstvenim uslugama, obrazovanju i socijalnoj zaštiti.
Nakon Hillary: Naložila je američkoj ambasadi u Gvatemali da na izborima 2011. radi protiv Kolomove žene Sandre Torres. Koloma je naslijedio desničarski predsjednik koji je zbog korupcije podnio ostavku, nakon čega je uhićen.

HAITI
Prije Hillary: Haiti je 2011. bio spreman da ponovo izabere Jean Bertranda Aristidea, prisiljenog da podnese ostavku i pobjegne u egzil u puču koji je 2004. organizirala CIA. Mogućnost Aristideovog povratka na vlast siromašnim dijelovima Haitija djelovala je kao dar sa neba.
Nakon Hillary: Odbila je dopustiti Aristideu da se vrati iz egzila u Južnoj Africi. Pod serijom predsjednika koje su instalirale SAD, a odobrili Bill i Hillary Clinton, Haiti je bukvalno bio zlatna koka za Clintonove. Fondacija Clinton je međunarodnu pomoć za Haiti, nakon potresa koji je odnio 250 tisuća ljudi, iskoristila za sebe, a Clintonovi su zauzvrat osigurali da njihovi bogati prijatelji dobiju unosne ugovore za sve najveće projekte u Haitiju a osiromašene stanovnike da im rade za ekstremno niske nadnice.

HONDURAS
Prije Hillary: Rađanje višepartijske demokracije sa narodnim, progresivnim predsjednikom Manuelom Zelayom djeca su imala pravo na besplatno studiranje, siromašna djeca su dobivala besplatne školske obroke, smanjene su kamate, a najsiromašnijim obiteljima država je plaćala račune za potrošenu električnu energiju.
Nakon Hillary: Odobrila je vojni puč protiv Zelaye 2009.-te a čovjek za „popravke“ obitelji Clinton Leni Davis postao je lice za odnose sa javnošću u vojnoj diktaturi. To je dovelo do fašističke diktature koja je bila umiješana u organiziranje nelegalnih odreda smrti koji su ubijali novinare, političare i iskrene lidere nakon „ustavnog puča“ protiv Zelaye.

IRAK
Prije Hillary: Pod premijerom Nouriem al-Malikiem Irak se polako kretao ka normalizaciji odnosa sa Kurdima na sjeveru, kao i sa sunitima. Iran je imao ulogu stabilizacijske političke snage koja je odvraćala svaki pokušaj saudijskih džihadista da svrgnu središnju vladu u Bagdadu.
Nakon Hillary: Njeno 'Arapsko proljeće' rezultiralo je stvaranje suni/vahabističke Islamske države u sjevernom i zapadnom Irak.. Šiiti, Kurdi, Jazidi, Asirci, Kršćani i umjereni Suniti masakrirani su od džihadista u sjevernom, zapadnom i središnjem Iraku. U gradovima Mosul, Kirkuk i Niniva, koji su pali pod kontrolu ISIS-a, svi nemuslimani su silovani, mučeni i ubijani, a zemlju starog babilonskog carstva i arheoloških spomenika od neprocjenjive vrijednosti su barbarski uništavali i pljačkali.

KOSOVO
Prije Hillary: Kosovo, koje je steklo neovisnost 2008., u početku je garantiralo srpskoj manjini na Sjeveru Kosova i Metohije određeni stupanj autonomije.
Nakon Hillary: Godine 2009. Kosovo ubrzano izrasta u državu koju vode kriminalni sindikati i teroristi bivše Oslobodilačke vojske Kosova. Kosovo postaje glavni regrutni centar za džihadističke gerilce u arapskim zemljama, koje se koriste u sklopu operacija u okviru Hillarynog 'Arapskog proljeća', uključujući Libiju i Siriju.
Hillary je pritiskala države koje dobivaju pomoć od SAD i druge saveznike da priznaju kosovsku nezavisnost.

LIBIJA
Prije Hillary: Pod Muammerom al- Gaddafijem Libija je nakon sankcija imala veliki rast u izgradnji moderne infrastrukture, između ostalog i novog velikog međunarodnog aerodroma koji je imao ulogu čvorišta za cijelu Afriku. Svi Libijci imali su pravo na besplatno školovanje i zdravstvenu uslugu. Postojao je program preraspodjele prihoda od libijskog naftnog bogatstva sa libijskim narodom.
Nakon Hillary: Operacija smjene režima iz 2011, iza kojeg je stajala Hillary završila je sodomiziranjem, mučenjem i ubojstvom Gaddafija od strane džihadista, iza kojih su stajale SAD. Na kraju je Hillary o tom incidentu izrekla svoj čuveni komentar: „Dođosmo, vidjesmo, on umrije“. Libija je postala propala država u kojoj se islamisti i džihadisti međusobno otimaju za kontrolu nad zemljom, a Gaddafijevo oružje je dano ili prodano džihadističkim teroristima u Siriji, Iraku, Egiptu i Africi. Nakon svrgavanja Gaddafija džihadisti su masakrirali crne Afrikance koji su živjeli i radili u Libiji.

MALEZIJA
Prije Hillary: Malezija je prije 2009. bila religiozno tolerantna zemlja u kojoj su budisti, kršćani i hindusi mogli slobodno izražavati svoja vjerska uvjerenja.
Nakon Hillary: Godine 2009. Najib Tun Razak dolazi na mjesto premijera i prima mito od Saudijske Arabije – oko 3,5 milijardi dolara. Razak dopušta prosaudijskim klericima da šire šerijatske zakone širom Malezije, pa su kršćani iz Saravaka, Sabaha i Penanga počeli trpjeti vahabijsku represiju. Hillary je šutjela o progonima malezijskih nemuslimana. Razlog tome je možda prijavljena donacija od nekoliko stotina milijuna dolara koju je Razak uplatio u Fondaciju Clinton.

PALESTINA
Prije Hillary: U 2012. Palestini je dodijeljen status promatrača u Ujedinjenim nacijama. Godine 2009. Goldstoneov izvještaj u UN utvrdio je da je Izrael te godine prekršio međunarodno humanitarno pravo tijekom svoje intervencije u Gazi. Palestina je pridobivala sve više simpatija i podrške na međunarodnom planu i uspješno se nosila sa izraelskim propagandnim dezinformacijama.
Nakon Hillary: Odbacila je Goldstoneov izvještaj kao „jednostran.“ Njena neskrivena podrška širenju izraelskih naselja na Zapadnoj obali i istočnom Jeruzalemu, kao i njena šutnja o nehumanoj izraelskoj blokadi Gaze, ohrabrili su izraelsku teokratsku desničarsku vlast da dodatno prodre u palestinske teritorije i učvrsti svoje mjesto serijom „bantustana“ (aparhejda nad Palestincima na Zapadnoj obali i u otvorenom getu u Gazi.

PARAGVAJ
Prije Hillary: Pod Fernandom Lugom zemlja je počela od siromaštva izbavljati ruralni dio stanovništva. Paragvaj se također polako kretao ka demokraciji nakon dugogodišnje vojne diktature.
Nakon Hillary: „Ustavni puč“ iz 2012. vratio je na vlast vojno-industrijsku oligarhiju, a ruralni dio stanovništva ponovo je skliznuo u siromaštvo i represivnu vladavinu.

JUŽNI SUDAN
Prije Hillary: Prije neovisnosti koju je stekao 2011. Južni Sudan, iako prepun međuplemenskih sporova, bio je relativno miran.
Nakon Hillary: Južni Sudan, kao specijalni projekt Clintonovih, Sorosa i glumca Georgea Clooneya, skliznuo je u građanski rat i kaos. Potukao je sve rekorde u brzini kojom je iz novoformirane postao propala država.

SIRIJA
Prije Hillary: Sirija je bila multikulturalna i multireligiozna sekularna država koja je branila koncept panarapskog socijalizma i progresivne politike, koju je predvodio egipatski predsjednik Gamal Abdel Naser. Sirija nije bila sigurno utočište za džihadiste.
Nakon Hillary: Pošto je 2011. Hillary dala zeleno svjetlo 'Arapskom proljeću', Sirija je postala disfunkcinalna država u kojoj ISIS ima jako uporište. Manjinske Alavite, Kršćane, Druze i Kurde masakrirale su džihadističke grupe koje su pomagale i podržavale nevladine organizacije i druge interesne grupe iza kojih je stajala Hillary.
Što se danas događa ina što izgleda Sirija svi znamo. Kraj se još ne nazire.

TAJLAND
Prije Hillary: Tajlandski Pokret 'crvenih majica' bio je značajna snaga koja je zahtijevala povratak demokracije na Tajlandu i povratak na vlast bivšeg premijera Taksina Shinawatre, svrgnutog u vojnom puču 2006. godine.
Nakon Hillary: Protest Crvenih majica iz 2010. ugušen je u krvi od strane tajlandske vojske. Hillary je ostala nijema na ubijanje demonstranata i masovna uhićenja lidera pokreta. Američka vojna podrška tajlandskoj vladi išla je preko Hillary. Kada je Taksinova sestra Yingluck Shinawatra postala premijerka 2011. godine, Hillary je počela raditi protiv nje i njene vlade u sličnom procesu kakav je vođen protiv Rusefove u Brazilu ili Kirchnerove u Argentini. Pritisak na Yiingluckovu na kraju je rezultirao njenim svrgavanjem 2014. i podizanjem krivične optužnice, baš kao što je bio slučaj sa Ruseffovom u Brazilu.

TUNIS
Prije Hillary: Tunis je bio jedna od najsekularnijih država u arapskom i islamskom svijetu. Kao jedna od najtraženijih destinacija europskih turista, zemlja je više ličila na europsku nego na afričku državu.
Nakon Hillary: Nakon „Revolucije jasmina“ iz 2011, školskog primjera revolucije Hillarynog prijatelja Sorosa, Tunis je potonuo u islamističku vladavinu i nasilje. Danas je Tunis glavna zemlja za regrutiranje boraca u redove Islamske države.

TURSKA
Prije Hillary: Turska se polako kretala ka europskim standardima u pitanju ljudskih prava i demokracije. Čak i pod islamistički orijentiranim premijerom Erdoganom, Turska je ostala zemlja u kojoj je postojao pluralizam.
Nakon Hillary: Hillary je odobrila pošiljke oružja, zaplijenjenog u Gadafijevim vojnim skladištima, posrednicima u Erdoganovoj vladi, koji je trebao biti dalje isporučen džihadističkim pobunjenicima u Siriji. Komplikacije u vezi sa ovim aranžmanom 11. studenog 2012. dovele su do džihadiskog napada na centralu CIA u Bengaziju, u kojem su poginuli američki ambasador i članovi osoblja State Departmanta što je Amerika itekako iskoristila. Pokušaj svrgavanja Erdogana doveo je do prekida i zaoštrenih odnosa Turske i Amerike.

UKRAJINA
Prije Hillary: Ukrajina je bila stabilna neutralna zemlja koja se pod predsjednikom Viktorom Janukovičem nije svrstavala ni na rusku ni na stranu Zapada i NATO.
Nakon Hillary: Hillary je dala sve od sebe da 2009. osigura Janukovičev poraz, a pobjedu Julije Timošenko. Upravo ovo miješanje u izbore 2009. na kraju je dovelo do euromajdanske revolucije 2014, koja je rezultirala građanskim ratom, vraćanjem Krima Rusiji i nastankom secesionističkih država na istoku Ukrajine. Hillaryna politika dovela je do stvaranja nove, još jedne propale države u Europi.

VENEZUELA
Prije Hillary: Pod Hugom Chavezom zemlja je pružala osnovne socijalne usluge najsiromašnijim građanima. Venezuela je također po povoljnim cijenama prodavala naftu nekolicini karipskih i centralnoameričkih država u okviru konzorcija 'Petrocaribe'.
Nakon Hillary: Pošto je Hillary dopustila američkoj ambasadi u Caracasu da organizira radničke i političke proteste protiv Chaveza, zemlja je počela ekonomski propadati. Kad je Chavezu 2012. dijagnosticiran tumor u terminalnoj fazi, State Department je pojačao pritisak na Venezuelu, što je potpuno oslabilo njenu nacionalnu ekonomiju i politički sistem.

ZAPADNA SAHARA
Prije Hillary: Priznata od Afričke unije i nekoliko država širom svijeta kao Saharska Arapska Demokratska Republika (SADR), Zapadna Sahara se nadala evakuaciji marokanskih trupa koje su nelegalno boravile na njenoj teritoriji.
Nakon Hillary: Godine 2010. marokanske trupe počele su upadati u saharske izbjegličke kampove i napadati rezidencije, čak i u zonama koje su se nalazile pod zaštitom UN, gdje im je bio zabranjen ulaz. Hillary se potrudila da se obustave razgovori u UN i predloženi narodni referendum o budućnosti Zapadne Afrike. Izvršila je pritisak na veliki broj država da povuku priznanje SADR. Fondacija Clinton je u 2011. primila donaciju od milijun dolara od marokanske fosfatne kompanije, koja je u vlasništvu marokanske vlade i izvodi rudarske radove na teritoriji Zapadne Sahare.

JEMEN
Prije Hillary: Jemen je bio većinski sekularna država transformirana u federaciju, u kojoj su priznata prava Južnog Jemena i Hutija na severu.
Nakon Hillary: Njeno 'Arapsko proljeće' iz 2011. i pad Abdullaha Saleha sa vlasti od Jemena su napravili propalu državu. Al Kaida na Arapskom poluotoku i Islamska država preuzele su kontrolu nad nekoliko oblasti na sjeveru i jugu Jemena. Pad Saleha omogućio je Saudijskoj Arabiji da povede genocidni rat u Jemenu uz punu podršku gospođe Hillary.

Da je pobijedila na predsjedničkim izborima odvela bi čovječanstvo u nuklearni rat i katastrofu. Ona je totalno luda i dementna osoba. Vjerojatno joj i demencija pomaže da ne osjeća nikakvu grižnju savjest za ovoliko nedjela, ubojstava, razorenih domova, milijuna silovanih žena i uništenih duša djece, koja su ostala bez roditelja.
Postoji li uopće kazna za Hillary Clinton? Ona je bez premca najveća zločinka u povijesti čovječanstva koja može stati uz bok najvećim svjetskim zločincima u koje spada i njen muž Bill Clinton.

 

Izvor : Istraživački novinar Wayne Madsen

Last modified on Thursday, 10 January 2019 19:34
(21 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: