person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 9490 times

Rastjerajmo ove partizane iz našeg sabora, a nakon toga poništimo protuustavno potpisan Lisabonski sporazum (novija verzija Rapalskog ugovora)!

Zastupnici, prisegnuli ste da ćete svoju dužnost obnašati savjesno i odgovorno i da ćete se u svom radu držati Ustava i zakona, poštovati pravni poredak te da ćete se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske. Pa, pridržavajte se!

''Ustav RH jasno kaže: Republika Hrvatska je određena kao jedinstvena, nedjeljiva, demokratska i socijalna država, u kojoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem. Suverenitet RH neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv.

Zastupnici koje smo izabrali prisegnuli su svojom čašću da će se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da će se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske.

Čin potpisivanja Lisabonskog ugovora za pristupanje u Europsku Uniju, odnosno udruživanje Republike Hrvatske u savez sa drugim državama, je protivno članku 142. Ustava RH, koji zabranjuje udruživanje prije REFERENDUMA.

Pokret Građanska Solidarnost Udruga Projekt poslao je još 2011.-te godine Kaznenu prijavu protiv premijerke Jadranke Kosor (HDZ) i predsjednika Ive Josipovića(SDP) zbog potpisa Lisabonskog ugovora. Kopija prijave proslijeđena je na Vrhovni sud, Ustavni sud, pučkom pravobranitelju, Pravnom fakultetu i javnim medijima.

Samo potpisivanje međunarodnog ugovora o pristupanju Republike Hrvatske u članstvo Europskoj Uniji prije USTAVNE OBVEZE RASPISIVANJA REFERENDUMA o savezu Republike Hrvatske s drugim državama veleizdajnički je čin. Sam čin potpisivanja ovog međunarodnog ugovora (Lisabonskog ugovora) za što je ustavom predviđen referendum, stavlja sam referendum u položaj savjetodavnog referenduma, a ne obvezujućeg referenduma što proizlazi iz Ustava RH, kad je u pitanju suverenitet RH.

Zbog toga je Pokret Građanska solidarnost Udruga Projekt podnio Kaznenu prijavu:

1. protiv premijerke Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor
2. protiv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića

Jer su najavili protuustavni čin potpisivanja Lisabonskog ugovora za pristupanje u Europsku Uniju, za udruživanje Republike Hrvatske u savez sa drugim državama, što je protivno članku 142. Ustava RH, koji zabranjuje udruživanje prije referenduma.
Članak 142. stav 4. kaže: „Odluka o udruživanju Republike Hrvatske donosi se na referendumu“, a i pravo da slobodno iz njih istupa“ članak 2.

Pristupanjem Europskoj Uniji, Republika Hrvatska gubi svoj suverenitet. Temeljne odredbe Ustava Članak 2. stav 1. kaže „Suverenitet Republike Hrvatske neotuđiv je, nedjeljiv i neprenosiv. Potpisom Lisabonskog ugovora i ulaskom u Europsku Uniju, Hrvatska gubi svoj suverenitet, što je protuustavno po članku 2.

Prema Ustavu RH članak 2. i članak 142, SAMO NAROD MOŽE donijeti odluku o udruživanju, a nikako nekoliko državnih činovnika, premijerka i predsjednik.
O pristupanju EU i potpisu Lisabonskog ugovora Hrvatski narod mora shodno Ustavu RH članak 2. i 142. odlučiti na referendumu, zato naši državni činovnici ne smiju potpisati nikakav ugovor o savezu prije takve odluke naroda.

Bivša premijerka Jadranka Kosor diplomirana je pravnica, a bivši predsjednik RH Ivo Josipović doktor pravnih znanosti i profesor na pravnom fakultetu u Zagrebu i potpuno im je bilo jasno što su potpisali. Hrvatski sabor predstavničko je tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj. 

ZASTUPNIČKA PRISEGA:
“Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske”.

ZASTUPNIČKE OVLASTI :
– odlučuju o donošenju i promjeni Ustava,
– donose zakone,
– donose državni proračun,
– odlučuju o ratu i miru,
– donose akte kojima izražava politiku Hrvatskoga sabora,
– donose Strategiju nacionalne sigurnosti i Strategiju obrane Republike Hrvatske,
– ostvaruju građanski nadzor nad oružanim snagama i službama sigurnosti Republike Hrvatske,
– odlučuju o promjeni granica Republike Hrvatske,
– raspisuju referendum,
– obavljaju izbore, imenovanja i razrješenja, u skladu s Ustavom i zakonom,
– nadziru rad Vlade Republike Hrvatske i drugih nositelja javnih dužnosti odgovornih Hrvatskom saboru, u skladu s Ustavom i zakonom,
– daju amnestiju za kaznena djela,
– obavljaju druge poslove utvrđene Ustavom.
Zastupnik ima imunitet od dana konstituiranja Sabora do dana prestanka zastupničkog mandata.

Potpuno je jasno da vi, saborski zastupnici, odlučujete o našim životima jer vi, a ne vlada i ministri, donosite sve zakone u hrvatskom saboru!

Vi ste donijeli zakon o privatizaciji i pretvorbi,
Vi ste ukinuli zakon o veleizdaji
Vi ste rasprodali naše privredne resurse,
Vi ste donijeli ovršni zakon,
Vi ste donijeli zakon o isto spolnim zajednicama,
Vi ste dozvolili Haškom sudu da proganja i sudi naše generale,
Vi ste nas na prijevaru uveli u NATO savez i EU,
Vi ste krivi što nemamo definirane granice sa susjedima,
Vi ste krivi što nam Srbija nije platila ratnu odštetu,
Vi ste krivi što nismo pronašli nestale kako bi ih njihove majke mogle oplakivati,
Vi ste krivi što nisu definirane i zatvorene granice sa susjedima
Vi ste krivi što nismo zaštitili svoj morski pojas,
Vi ste krivi što nam profesori kopaju po kantama za smeće,
Vi ste krivi što Hrvati masovno napuštaju domovinu,
Vi krivi što ste doveli zloglasnu korporaciju Monsanto da nas preko GMO-a truje, i NATO koji nas truje chemtrailsom
Vi ste krivi što smo na prvom mjestu oboljelih i umrlih od malignih bolesti
Vi ste odobrili potpisivanje sotonske AGENDE 21 i AGENDE 2030
Vi ste krivi što smo od žrtve postali agresori,a to je pokazao i slučaj sa srpskom nadležnošću za zločine,
Vi ste krivi jer šutite na sve izborne prijevare
Vi ste krivi jer znate da je privatizacija i pretvorba napravljena protuustavno što je dokazala i državna revizorica Šima Krasnić
Vi ste krivi što smo najzaduženija zemlja u Europi.
Vi ste krivi što u 28 godina nismo mali ni jednu pozitivnu bilancu

Zastupnici, prisegnuli ste da ćete svoju dužnost obnašati savjesno i odgovorno i da ćete se u svom radu držati Ustava i zakona, poštovati pravni poredak te da ćete se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske. Pa držite ga se!

Proglasite protuustavno potpisan Lisabonski ugovor ništavnim, kako bi bez posljedica napustili Europsku uniju i vratili neovisnost za koju je glasovalo 94% hrvatskih građana'', stoji u otvorenom pismu saborskim zastupnicima, predsjedniku vlade, predsjednici i DORH-u, koje je uputila predsjednica Udruge ''Ne govoru mržnje-istinom protiv laži'' još u siječnju 2018-te godine.

20180120 124001

Naravno da im se pridružujemo jer o sluganstvu ''hrvatskih'' političara, posebice ''hrvatskih'' zastupnika, pišemo već dugo vremena.

''Naši'' zastupnici su zapravo savršeni političari koji su donijeli i donose sve odluke, a ne snose nikakvu odgovornost! Oni su u pravom smislu naši egzekutori, hrvatska sramota (čast iznimkama) i najveći hrvatski politički šljam.

Uz to su i potpuno nepotreban trošak (najbolje su radili kada nisu radili) jer o ničemu ne odlučuju, već izglasavaju zakone koje donose gremiji, kako je javno priznao Vladimir Šeks!

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'

 

(8 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: