person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 724

U Londonu se sutra sprema veliki prosvjed u kojem se traži ostavka premijerke Therese May!

Demonstranti izražavaju svoju ljutnju protiv odluke Konzervativaca da koriste mjesta Sjeverne Irske Demokratske Socijalističke stranke (DUP), kako bi nadoknadili potrebnu količinu zastupničkih mjesta potrebnih da May ostane na vlasti.

Konzervativci Therese May relativni su pobjednici parlamentarnih izbora održanih u prošli četvrtak, no prošli su loše i nisu uspjeli ostvariti većinu u 650 članom parlamentu kojoj se nadala aktualna britanska premijerka.

Javnost i političari su osudili politiku Therese May kao katastrofalnu, a stavove protiv premijerke su izrazili i konzervativci. Unatoč brojnim pozivima za ostavkom, May je odlučila razgovarati s britanskom kraljicom o sastavljanju vlade.

Nakon razgovora izjavila je da će formirati novu vladu koja će pružiti državi "pouzdanost" i raditi na tome da ostane "sigurna i zaštićena". Suradnju s konzervativcima potvrdio je DUP. Premijerka je također izjavila da će se pregovori o Brexitu nastaviti prema planu.

"U sljedećih pet godina izgradit ću državu u kojoj nitko nije zapostavljen, državu u kojoj su prilike i uspjeh pravo koje dijele svi građani", rekla je May. Dodala je da će konzervativci i DUP "zajedno raditi u interesu cijele Velike Britanije". Uvijek ista cionistička politička mantra u svim EU državama koju smo čuli stotine puta.

Prosvjednici planiraju sutra, u subotu 17. Lipnja, marširati ulicama Londona i tražiti ostavku britanske premijerke Theresa May. Izražavaju svoju ljutnju protiv odluke Konzervativaca da koriste mjesta Sjeverne Irske Demokratske Socijalističke stranke (DUP), kako bi nadoknadili potrebnu količinu zastupničkih mjesta potrebnih da May ostane na vlasti.

Laburistički zastupnici glavne oporbene stranke koja je osvojila 266 zastupničkih mjesta i planirali sastaviti vladu, Clive Lewis i Frankie Boyle, te osnivač Novare Media, Aaron Bastani, govoriti će sutra na prosvjedu.

Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

Last modified on Saturday, 17 June 2017 10:18
(1 Vote)

Leave a comment

Donirajte

Amount: