person_outline
search
hrendeitpt

Više od milijun Europljana potpisalo peticiju u kojoj traže da EU u cijelosti zabrani Monsantov glifosat Roundup!

"Naši političari moraju čuti ovu poruku glasno i jasno", rekao je inicijator peticije Schwartz.

Više od milijun ljudi je potpisalo peticiju u kojoj traže od EU da povuče licencu kontroverznog najprodavanijih herbicida Roundupa. France24.com izvještava: "U manje od pet mjeseci, više od milijun građana Europske unije pridružilo nam se zahtjev za zabranu glifosata", rekao je David Schwartz, koordinator za inicijativu građana Europe.

"Europljane ne zavaravaju lobiranja pesticidne industrije ili korumpirana znanost koja pokušava dokazati da glifosat nije karcogen", rekao je Schwartz. Priopćili su kako je postignut potreban prag potpisa koji zahtijeva formalni odgovor Europske komisije - milijun imena iz najmanje sedam zemalja - u rekordnom vremenu.

"Naši političari moraju čuti ovu poruku glasno i jasno", dodao je Schwartz.

28 zemalja EU će formalno odlučiti u prosincu hoće li proširiti dozvolu za glifosat, usred dubokih podjela nad njezinim korištenjem.U srpnju prošle godine zemlje članice EU odobrile su ograničavanje uporabe glifosata tijekom 18 mjeseci uz mogućnost produženje za daljnja istraživanja.

U ožujku je kemijska agencija EU-a rekla da se ne smije klasificirati kao karcinogen. Europska agencija za sigurnost hrane napravila je sličan nalaz u 2015. godini. No, mnogi nalazi znanstvenika, udruga za zaštitu okoliša i nekoliko članova Europskog parlamenta ukazuju na dokaze Svjetske zdravstvene organizacije koaj tvrdi da kemikalija može uzrokovati rak.

Peticija se treba formalno podnijeti sljedeći mjesec.
Greenpeace je kazao kako je ova petomjesečna kampanja "najbrže rastuća'' kampanja od 2012.godine.

Izvor: Udruga organskih potrošaća

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

Last modified on Saturday, 23 September 2017 16:41
(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: