person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 723

Odlična vijest! Njemačka ljevica odbila osuditi “aneksiju” Krima i traži raspuštanje NATO pakta

Također se izričito traži “povlačenje svih njemačkih vojnika iz vojnih sukoba u inozemstvu i da se okončaju redoviti strani vojni pohodi”.

“Enfant terrible” njemačke politike Sahra Wagenknecht i ljevičarska stranka Die Linke su u svom novom programu za predstojeće izbore za Bundestag odbili prihvatiti “antiruske točke” europske politike i ne žele osuditi takozvanu “aneksije Krima”, prenosi Bild. Umjesto toga, Die Linke traži “raspuštanje NATO-a”, koji je, po njihovom mišljenju, prijetnja miru u Europi, te stvaranje novog sustava kolektivne sigurnosti u kojem će sudjelovati i Rusija.

Na kongresu održanom u Hannoveru je njemačka ljevičarska stranka Die Linke usvojila program za izbore za Bundestag. Sve prijedloge koji kritiziraju Rusiju su delegati odbacili. Odbili su da se u program uvrstiti da je aneksija Krima kršenje međunarodnog prava, a rat na istoku Ukrajine uopće nije našao svoje mjesto u programu, jer ni to nije podržano od većine delegata kongresa stranke”, prenosi njemački list.

Osim toga, Die Linke u svom programu traži raspuštanje NATO pakta i stvaranje kolektivnog sigurnosnog sustava koji uključuje Rusiju. Program s kojim će se predstaviti biračima na predstojećim izborima kritizirao politiku sankcija Europske unije protiv Moskve, kao i gomilanje NATO naoružanja na njegovim istočnim granicama.

“Prebacivanje vojnika u EU i NATO saveza na granicu s Rusijom može ugroziti svijet”, navodi se u programu. Također se izričito traži “povlačenje svih njemačkih vojnika iz vojnih sukoba u inozemstvu i da se okončaju redoviti strani vojni pohodi”. Unatoč opasnosti od međunarodnog terorizma, Die Linke želi “ograničiti sve tajne službe i ukinuti ograničenja za izbjeglice”.

S druge strane, čelnik stranke Zelenih, Cem Özdemir, rekao je da odbija osuditi “aneksiju Krima”, te da se mora prekinuti “promicanje iskrivljene slike na Moskvu”. “Jasna osuda kršenja ljudskih prava u Rusiji i Kini također nisu uključeni u program njemačke ljevice”, sažima Bild.

Podsjetimo da trenutni saziv Bundestaga u odlasku, koji je izabran 2013. godine, ukupno ima 631 zastupnika. Njih 311 su članovi dvije udružene demokršćanske stranke (CDU/CSU), 193 zastupnika imaju socijaldemokrati (SPD), dok Die Linke ima 64, a Zeleni 63 zastupnika.

https://www.logicno.com/politika/njemacka-ljevica-odbila-osuditi-aneksiju-krima-i-trazi-raspustanje-nato-pakta.html 

Izvor: L.R. / https://www.logicno.com 

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28
Komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

Last modified on Sunday, 18 June 2017 20:41
(7 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: