• Posted
  • Read 249 times

Finale kupa: ‘Na žalost, Rijeka je pobijedila'

Novinar HRT-a, Luka Petrinec, dosta se nespretno izrazio i time je izazvao žestoku reakciju navijača Rijeke. “Josipe, nažalost i drugi naslov odlazi u Rijeku”, kazao je novinar sportske redakcije HRT-a prije nego je stavio mikrofon pred Dinamovog kapetana Josipa Pivarića nakon što je završila utakmice Rijeke i Dinama u kojoj je Rijeka slavila s 3:1 i uzela drugi trofej ove sezone.

No, ipak nije bila riječ o ‘lapsusu’ jer je novinar isto ponovio i kad je uzimao izjavu od Ivajla Peteva. “Gospodine Petev, nažalost Dinamo nije uspio. Kup odlazi u Rijeku”, pitao je novinar Peteva. Isto tako, u prijenosu je ‘briljirao’ i Drago Ćosić, komentator prijenosa utakmice koji je riječku navijačku skupinu umjesto ‘Armada’ često zvao ‘Armija’, ističe Novi list.  Objašnjenje s HRT-a negira propust.

 

“Obavješćujemo vas kako se Hrvatska radiotelevizija uvijek drži načela nepristranosti i objektivnosti, ne samo kad je riječ o sportskim, nego i drugim događajima koje prenosi”, a onda ističu kako je zapravo kompleksno prenositi uživo. “Prijenosi nogometnih utakmica uživo u novinarskome su smislu zahtjevni radni zadaci zbog specifičnih okolnosti u kojima se odvijaju – buka, velik broj ljudi te činjenica da se radi o natjecanju.

Naši novinari tijekom prijenosa ne iskazuju svoje navijačke preferencije, nego nastoje gledateljima što vjernije prenijeti atmosferu s utakmice”, objašnjavaju. “Kolega Luka Petrinec prilikom sporne izjave nije iznosio osobno uvjerenje, nego je želio reći da je riječ o još jednome izgubljenom susretu za zagrebački nogometni klub”, pojašnjavaju s HRT-a žaljenje mladog novinara za Dinamovim gubitkom naslova.

HRT je pokušao objasniti i nazivanje navijača Rijeke – Armijom!

“Kolega Drago Ćosić je, izvješćujući s utakmice, upotrebljavao više različitih naziva za navijačku skupinu Nogometnoga kluba Rijeka kako bi se izbjeglo ponavljanje naziva Armada te kako bi govorni dio prijenosa učinio dinamičnijim i uzbudljivijim”, ističu s HRT-a.

Dnevno.hr

(0 votes)

Donirajte

Amount: