person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3049 times

Tvrtke iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih emirata kupuju podatke o rodiljama!

Kome i zašto trebaju podaci rodilja? Počelo čipiranje djece u Srbiji!? Pazite što potpisujete!

Povjerenik za informacije od javnog značaja i zaštitu osobnih podataka Srbije Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nakon dojave da su osobni podaci rodilja prodavani dvjema tvrtkama.

Kako se navodi, postupak se provodi prema tvrtkama koja su po dosadašnjim spoznajama umiješane u kupovinu podataka o rodiljama, i to  MedisPharmi i Care Direct sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE Unit No.1606, JumeirahBusinessCenter 2, JumeirahLakesTowers) i Saudijskoj Arabiji (SaudiBusinessCenter, MadinahRd., Al Baghdadia, Jeddah).

Povjerenik je naveo da, ukoliko pravno lice prikuplja podatke o osobnim podacima građana, mora prethodno upoznati građane sa svim aspektima obrade njihovih podataka pa i s tim da li će podaci biti ustupljeni trećim licima.
Suprotno postupanje predstavlja nezakonitu obradu podataka o osobama. Prodaja podataka o osobama može biti dozvoljena samo ako su se s njom prethodno izričito, u pisanoj formi, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka suglasile osobe o čijim podacima se radi.

Šabić je, također, upozorio građane da je veoma važno voditi računa o tome kakve suglasnosti u raznim prilikama potpisuju.
'U više slučajeva utvrđeno je da su građani olako, bez jasne predstave o sadržaju onog što potpisuju, stavljali svoj potpis na dokument koji predstavlja formalnu suglasnost za različite vrste obrade osobnih podataka.

Neopreznost te vrste može imati i vrlo neprijatne posljedice, a također onemogućava ili bitno otežava zaštitu prava u slučaju da do zloupotrebe podataka dođe", naveo je Šabić.

Što će tvrtkama sa sjedištima u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima podaci rodilja iz Srbije, pita se urednik GLOBAL MEDIA, Duško Velkovski, a moramo se upitati i mi u Hrvatskoj jer sve što se događa u Srbiji događa se u Hrvatskoj i u drugim republikama bivše države, naravno ne istovremeno.

Također imamo dojavu da je nova Vučićeva i NATO ministrica, inače homoseksualka, naredila da se sva mala djeca čipiraju!
Ako je to istina onda se moraju svi građani, svih republika bivše države, dignuti na noge i zaustaviti ovo ludilo kojemu se ne nazire kraj jer luđaci ili sluge luđaka, svejedno, upravljaju s nama!

Izvor:Global Media

(11 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: