person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4017 times

Vučić je najveći ratni huškač na Balkanu!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić javio je preko svojih medija direktno iz New Yorka da postoji mogućnost da prekine posjetu Americi zbog izjava penzioniranog generala o mogućem ratu u Republici Srpskoj.

Penzionirani general i nekadašnji načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović “zaprijetio” je nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti “poništenje” Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

– Nikome ne prijetimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i dio BiH bez belaja, rekao je Halilović, koji je gostujući na TV1 o referendumu o Danu Republike u RS govorio kao o “referendumu o secesiji”. On je, kako su prenijele banjalučke Nezavisne novine, zaprijetio sukobom u kojem će, kako je rekao, RS nestati.

– Nakon referenduma Dejtonski ustav više ne vrijedi, onda se vraćamo na Ustav Republike BiH, a nakon toga neka nam Bog pomogne svima, neka nam da prvo razuma, a onda snage da tu priču dovedemo do kraja ,izjavio je Halilović za TV1. Halilović je istakao da se Republika Srpska u eventualnom sukobu može održati najviše 10 do 15 dana.

Na pitanje da li u BiH, i na jednoj i na drugoj strani, ima dovoljno ljudi spremnih da ratuju, Halilović je odgovorio sa “Da, apsolutno”.

– I zato ja apeliram da se dobro razmisli. Jer Milošević je umro, JNA ne postoji, ne postoji tisuće tenkova, tisuće transportera… Ne može Srbija pomoći RS. Nećemo dopustiti da nam neko pola države odcijepi, kazao je Halilović.

To su izjave PENZIONIRANOG generala zbog kojih Vučićevi mediji šizofreno najavljuju da će Vučić prekinuti posjetu SAD.

Vučić stvara utisak kao da je Halilović i dalje general ili predstavnik države, a ne obični civil koji iznosi svoje provokatorske stavove, baš kao što i on to čini preko svog “Informera”.

Vučić nema apsolutno nikakvo pravo da se buni zbog ratnohuškačke retorike jer je upravo on preko svojih tabloida već nekoliko puta započeo rat. Vučić je taj koji prvi provocira i izaziva, pa nikoga ne bi trebalo da čude reakcije kao što su one koje je iznio penzionirani ratni general.

Što je kreditibilnije – riječi jednog penzioniranog generala ili naslovi tabloida koji uređuje aktualni premijer Srbije?

Ovo su ratnohuškačke naslovne strane Vučićevog “Informera” u proteklih nekoliko mjeseci.

Izvor:zigionfo.rs

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: