person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4885 times

Ustavni sud je kontaminirana politička močvara!

Davorin Mlakar je prevarant, lažov i lopov i zato je postao sudac Ustavnog suda. Samo takvi mogu proći i doći na visoke političke funkcije u Hrvatskoj. To je bolja Hrvatska ili hrvatska formula uspjeha. Što veći lopov to veća politička pozicija.

Afera koja kompromitira Ustavni sud, ali i Državno izborno povjerenstvo počela se zakuhavati, ali ne vjerujem da će prekipjeti, jer glavne medije ne zanimaju ove teme. Njihov je zadataka da prikrivaju, a ne otkrivaju koruptivne rdnje. trenutno im je glavna preokupacija novi samoproglašavajući ustaša Milanović i nasuprot njemu sve veća komunjara Plenković. Do jučer su SDP i HDZ bili u izmijenjenim ulogama, ali ne bi bilo zanimljivo kad bi igrali uvijek iste PR role. No, mi ćemo pokušati bit ozbiljni.

Naime, Ustavni sud RH zatražio je očitovanje Josipa Vreska člana DIP-a, vezano uz navode o isplatama austrijske Hypo Alpe Adria Banke. Naravno, Iz Ustavnog suda naglašavaju da protiv njihova suca Davorina Mlakara, čije se ime također spominje u aferi Hypo, nije pokrenuta nikakva procedura niti je Sud primio službene informacije od nadležnih službi. HRT je objavio i iskaz trećeg svjedoka u ovoj aferi Danijela Ropuša, a u kojem ovaj tvrdi da je primio 210.000 eura, koje je smatrao nagradom za pomoć u prenamjeni zemljišta koje je Hypo banka kupila u Šimunima na otoku Pagu.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u četvrtak je u vezi s navodnim isplatama austrijske Hypo Alpe Adria Banke ustavnome sucu Davorinu Mlakaru, članu Državnog izbornog povjerenstva Josipu Vresku te Danijelu Ropušu, rekao da DORH obavlja odgovarajuće provjere. No mi znamo nešto više:

U korupcijskoj aferi u vezi s Hypo Alpe Adria bankom, zbog koje se u Austriji provodi nekoliko procesa, ispitivani su Davorin Mlakar, Josip Vresk, te Danijel Ropuš (HSS) iz Novalje. HRT je u posjedu dokumenata koji dokazuju da su se tijekom ispitivanja u Klagenfurtu zbog sumnji za primanje mita lažno predstavljali i Hypo Alpe Adria banci obećavali usluge u hrvatskom pravosuđu.

Kada su hrvatski političari bili ponovo pozvani u Klagenfurt. Vresk se ispričao bolešću dok su Mlakar i Ropuš po dolasku u banku privedeni u policijsku postaju.
Tamo ih je policija sučelila s izjavom Austrijanca Alexa Kropiuniga koji im je u tri navrata isplatio ukupno 630.000 eura. Tada je izjavio u policijski zapisnik: 'U lipnju i srpnju 2007. u tri sam navrata predao ukupno 630.000 eura hrvatskim državljanima Ropušu, Mlakaru i Vresku u zamjenu za rješavanje problema prenamjene zemljišta u Šimunima iz poljoprivrednog u građevinsko turističko'.

Da su sva trojica primili novac policiji je priznao i Danijel Ropuš u zapisnik koji je potpisao.

Udruga 'Ne govoru mržnje-istinom protiv laži' podnijela je kaznenu prijavu protiv Davorina Mlakara jer je 28. prosinca 2011-te godine u svojstvu ministra uprave predao DIP-u popis gradova i općina za parlamentarne izbore. Tom prilikom je naveo veći broj birača nego stanovnika u 16 gradova i 85 općina, a sve sa ciljem da omogući svojoj stranci što bolji rezultat na Parlamentarnim izborima i što veći broj zastupničkih mandata u Saboru. Tom radnjom je ostvario sva bitna obilježja kaznenog dijela izborne prijevare iz članka 338 KZ RH zapriječene kazne zatvora do tri godine.

Davorin Mlakar je naravno zbog svog 'poštenog' rada i vjernosti svojoj HDZ partiji nagrađen mjestom suca Ustavnog suda kako bi mogao štititi svoje šefove koji su ga, iako je očigledni kriminalac, zbog toga i postavili za suca Ustavnog suda. Ne zaboravimo da je vlada srušena upravo zbog ustavnih sudaca koje su zajedno postavili Karamarko i Milanović ili gazde iznad njih, svejedno.

To je hrvatska zbilja, Ustavni sud je kontaminirana močvara, izraz koji je Jovanović uporebio za nogometnu močvaru.

Ima li netko u Hrvatskoj politici hrabrosti i muškosti da prekine ovo ludilo!?

 

(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: