person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3648 times

Vaš prekomjerni ego znak je Vaše sitne duše!

U čitavoj beskonačnosti postoji samo jedan princip: odašiljanje i primanje. Ono što šalješ, to jesi, to zračiš iz sebe. Ono što zračiš iz sebe, to ponovno dolazi do tebe. To što ponovno dolazi do tebe, taj mali svijet, ta čahura, u kojoj živiš i u kojoj se krećeš i koja je za tebe jedina istina najbolje je da usporediš sa gusjenicom koja za razliku od tebe shvaća da mora izaći iz te čahura da bi se razvila i postala leptir

Bivši i ne daj Bože budući premijeru,

Vi ste bili Premijer, vođa naroda, a svaki vođa naroda mora imati plan. Imali ste ga i Vi, zvao se Plan 21, ali ga niste realizirali, zbog čega je uslijedila kazna-izgubljeni izbori.

Zemlja se vrti oko sunca, a Vi ste stalno uvjeravali narod da se sve vrti oko Vas i Kukuriku koalicije. Od te silne vrtnje narodu se toliko mantalo da je svako malo povraćao, iako nije imao što povratiti osim želučane kiseline. Ali svaki 'genijalac' pa tako ste i Vi pronašli rješenje za želučane probleme na način da ste tješili svoj narod kako je bijeda i glad najveća životna kušnja, savjetujući ga da nauči loviti ribu, a ako, pak ne bude ribe i kada mu potonu sve lađe, neka ne zaboravi da zna plivati.

Bivši i ne daj Bože budući premijeru,

Umjesto da ste tražili rješenje za izlazak iz krize, jer se ne živi da se jede, već se jede da bi se živjelo, Vi ste svome narodu tražili mane, a za svoje neznanje, opravdanje. Zato Vaš problem vođenja države nije proizlazio iz onoga što znate, već iz onoga što ste mislili da znate, a niste se htjeli držati misli mudrog kineskog filozofa Lao Cea koji je rekao: „Tko zna da ne zna najveći je“.

Upravo zbog toga niste postali veliki jer ste se stalno bavili malim stvarima, iz jednostavnog razloga što za velike niste bili sposobni.

Vi niste imali dovoljno znanja za rješavati nagomilane probleme svoga naroda pa ste svoje ”dragocjeno” vrijeme radije provoditi u zadovoljavanju svojih primitivnih strasti,uz bogata jela i odabrana vina, naravno na račun poreznih obveznika. Uz sve to zaokružili ste se nesposobnim i nemoralnim ministrima (čast iznimkama) da biste mogli glumiti velikog gazdu, ne shvaćajući da ćete u konačnici morati odgovarati i za njihove propuste.

No, Vas to nije puno zamaralo jer Vi i slični, kada potonete duboko u vodu, nećete problem vidjeti u sebi, nego će tražiti krivca u rijeci.

Bivši i ne daj Bože budući premijeru,

Vama je uvijek bio netko drugi kriv. HDZ, Sanader, Karamarko… rijeke što su poplavile narodu domove i usjeve, sto postotni invalidi što su tražili svoja prava, kriva je bila i Nena Topalušić što je umrla za vrijeme prosvjeda, kriv je bio i stožer što nije dozvolio postavljanje ćiriličnih natpisa u Vukovaru, a kriva je bila i sama država što je prezadužena i pred bankrotom.

Naravno Vi ste i za to našli odgovor : „Krivo je vrijeme u kojem živimo“. Nije krivo vrijeme bivši i ne daj Bože budući premijeru, uvijek je kriv čovjek!

Biblija kaže: Tko je bez grijeha neka prvi baci kamen.
Nitko nije bezgrješan, tko radi taj i griješi, ali ne ispravljati svoje grješke, već uporno ustrajati na njima, nije odlika normalnoga čovjeka nego luđaka. Svi vi 'genijalni' političari možete se odreći naroda, ali ako mislite da narod ne može bez Vas, gadno se varate.

Ovaj hrvatski narod skloniji je suosjećanju nego osuđivanju, tako ni Vas nije osudio već samo žali, jer je shvatio da ste bili samo jedna loša epizoda koja je zalutala u prostoru i vremenu u kojem se nije najbolje snašla. A narodu je, uz pristojan život, za sreću bilo dovoljno samo sjećanje na patnju i na svoje najmilije, a i to ste im, kao i sve prošle vlade, oduzeli.

Usprkos svemu narod će i dalje ostati skroman držeći se one narodne da nije siromah onaj koji malo ima, već onaj koji mnogo želi. Vaš posao za koji ste od naroda dobili mandat loše ste odradili zbog čega ste i kažnjeni, jer svakom braku između gluhog premijera i naroda dođe kraj, tako je došao i Vaš!

Vaš prekomjerni ego uvijek će biti znak Vaše sitne duše.

Za razliku od gusjenice, Vi nikada nećete izaći iz svoje čahure ”razviti se i postati leptir,” zato što više volite sebe nego istinu.

Bivši i ne daj Bože budući premijeru!

Opća deklaracija o ljudskim pravima ( Universal Declaration of Human Rights)
Član 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Sva ljudska bića su rođena slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.

Autor: Ivica Luka Vrkić

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: