person_outline
search
hrendeitpt
20.kolovoza 2017.u Dugopolju je održan povijesni referendum koji je još jednom potvrdio koliko je mala pamet u hrvatskog čovjeka !

20.kolovoza 2017.u Dugopolju je održan povijesni referendum koji je još jednom potvrdio koliko je mala pamet u hrvatskog čovjeka !

Nakon 5 godina čekanja došao je i taj dan da se ponosni Dugopoljci izjasne o nametnutojm haraču-zvanom legalizacija! Ulaskom u Europsku uniju svi sagrađeni objekti u Hrvatskoj automatizacijom su trebali biti legalizirani, samo o tome se ne smije pisati!

Ako Dugopoljci u nedjelju 20. kolovoza zakruže 'ZA'' biti će prvi u Hrvatskoj koji će se izboriti za komunalni doprinos, haračku stavku u postupku ozakonjenja 'divlje' gradnje, od simbolične 1. kune. Inače je taj nametnuti harač 12 puta veći za najjeftinu kategoriju objekata.

Priča o referendumu u Dugopolju započela je još u prosincu 2013. godine. Pokrenuli su je dvojica Radoševića, Ivica i Davor.

''Plaćao se doprinos iz plaće, jedan, dva posto, a ljudi su, kako je tko mogao, davali svoj novac ili radili na probijanju ceste, kopanju kanala za sve i svašta. Ne samo to, već se godinama pjevaju ode o Dugopolju kao gospodarskom čudu. Općina je na svom vrhuncu imala proračun od 240 milijuna kuna, što je danas nezamislivo. I da pored toliko novca oni svojim građanima hoće uzeti milijune kuna kako bi pokrpali ''svoje rupe''… rekao je Davor Radošević, koji je na čelu inicijativnog odbora za raspisivanje referenduma.

dgp00

Davor Radošević

Načelnik neće na birališta

''Referendum ne bi ni sada raspisali da im nismo zaprijetili raspuštanjem Vijeća. Već smo bili pripremili papire. Prije četiri godine peticiju, kao prvi korak u pokretanju referenduma, potpisalo je 1850 mještana. Kada je kasnije trebalo dati potpise i druge podatke za njegovo raspisivanje, to je učinilo njih 665? Znamo za slučajeve da je Zlatko Ževrnja osobno pozivao ljude obećavajući im posao, oprost duga, pretvaranju livade u građevinsko zemljište….''.rekao je vjećnik Ivica Radošević, predsjednik dugopoljskog HSP-a.

U svibnju ove godine načelnik je postao Perica Bosančić. On je izjavio da neće u nedjelju 20. kolovoza izaći na referendum jer bi to bilo ''principjelno od njega''! Mi ćemo ga ispraviti i reći ''vjerno HDZ-ovoj partiji'', jer partijska subordinacija u HDZ-u nikada nije prestala. Njegovo objašnjenje koje je dao režimskoj Slobodnoj Dalmaciji, da je razgovarao sa svojim stručnim službama i pravnim ekspertima i dobio od njih mišljenje kako danas ne postoji zakonski okvir za povrat već uplaćenih sredstava, na nivou je osmoškolca.

''Pa zar itko može biti iznad građana i njihove volje izražene na najdemokratskiji mogući način, što je referendum?! Poručujem građanima da ne nasjedaju na takve načelnikove trikove. Novac se može vratiti, postoji način, i to će biti učinjeno ako referendum prođe'', odgovorio mu je Ivica Radošević.

3 1024x576

Ivica Radošević

Iduća akcija - Porez na nekretnine!

''Nakon Referenduma u čiji ishod ne sumnjamo, iako ga pokušavaju sa svih strana opstruirati lažima i podvalama, čak se i sutkinja općinskog suda uključila, mi idemo dalje. Idemo na referendum protiv poreza na nekretnine! Ako može Stipe Petrina u Primoštenu, možemo i mi u Dugopolju'' zaključio je Davor Radošević.

Da bi referendum prošao, "ZA" mora zaokružiti 50 posto plus jedan upisani birač, što je 1550 ruku.

Dugopoljci, izađite u nedjelju na Referendum i zaokružite povijesno 'ZA'!

Dugopoljci su izašli u nedjelju 20.kolovoza ali u nedovoljnom broju i nisu imali dovoljan broj glasova ZA. Još jedan dokaz i potvrda kolika je pamet u hrvatskog čovjeka! Zato se političari i igraju s nama!

Izvor: Zoran Šagolj

Opća deklaracija o ljudskim pravima u Članku 19. kaže: Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice.

Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Komentirajte nas na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

Donirajte

Amount: