person_outline
search
hrendeitpt
Popis 18 korporativnih direktora koji su uništili gospodarstvo Amerike zahvaljujući uzimanju trilijuna dolara poticaja, izbjegavanju poreza i outsourcingu
Goldman Sachs, direktor tvrtke Lloyd Blankfein

Popis 18 korporativnih direktora koji su uništili gospodarstvo Amerike zahvaljujući uzimanju trilijuna dolara poticaja, izbjegavanju poreza i outsourcingu

Središnja banka SAD, Goldman Sachs, JP Morgan Chase, General Electric, Microsoft CEO), Merck, Boeing, Marsh & McLennan… dio su mafijaških korporacija koje su uništile Ameriku

Kao odgovor na sporazum ''akcijski plan za smanjenje deficita'', potpisan od 80 izvršnih direktora korporacija, objavljenom u Wall Street Journalu, senator Vermonta Bernie Sanders objavio je izvješće u kojem proziva 18 izvršnih direktora velikih korporacija odgovornih za uništavanje gospodarstva SAD.

"Stvarno nemaju srama, čelnici Wall Street-a koji su ilegalnim radom prouzročili ovu strašnu recesiju sada predaju američkom narodu priču o potrebnoj hrabrosti da se suoče s financijama nacije i deficitom prije nego što nam kažu zašto bi se trebala smanjiti socijalna prava.

"Naši prijatelji'' na Wall Streetu mogli bi pokazati domoljublje prema Americi na način da najbogatiji ljudi u ovoj zemlji, poput njih, svojim primjerom, proporcionalno bogatstvu, plate porez, a mogli bi poraditi i na okončanju neobičnih korporacijskih ''praznina'', poreznih utočišta i outsourcinga…''

Mnogi od glavnih izvršnih direktora koji su potpisali sporazum o smanjenju deficita pokrenuli su korporacije koje su izbjegle najmanje 34,5 milijarde dolara poreza osnivanjem više od 600 ovisnih društava na Kajmanskom otočju i drugim poreznim oazama od 2008. godine. Kao rezultat toga, izbjegli su plaćanje saveznih poreza na dohodak posljednjih godina, pa čak su i od IRS-a od 2008. primili više od 6,4 milijarde dolara povrata poreza. A nekoliko korporacija dobilo je više od 2,5 trilijuna dolara od Federalnih rezervi i Ministarstva financija.

OurTeam Execs 1 686x454

Predsjednik uprave središnje banke SAD

Drugim riječima, to su izvršni direktori koji su značajno prouzročili deficit koji je eksplodirao tijekom posljednje četiri godine.'' Zadržavajući svoje obećanje da će služiti ljudima kao političar, Sanders je objavio izvješća navodeći 18 imena izvršnih direktora direktno odgovornih u eksploziji deficita i rušenju ekonomije SAD, izbjegavajući na sve moguće načine plaćanje poreza.

Popis 18 izvršnih direktora:

1.Središnja banka SAD, predsjednik uprave Brian Moynihan

Iznos plaćanja poreza na savezne državne granice u 2010. godini: Nula. Povrat poreza od 1,9 milijardi dolara. Isplata poreznog obveznika iz Federalne rezerve i Odjela za riznicu više od 1,3 trilijuna dolara.
Iznos saveznih poreza na dohodak koji bi se Bank of America dugovao ukoliko bi se eliminirala offshore porezna utočišta, 2,6 milijardi dolara.

2) Goldman Sachs direktor tvrtke: Lloyd Blankfein

Iznos uplaćenih poreza na dohodak u 2008. godini: Nula. 278 milijuna dolara za povrat poreza. Isplata poreznog obveznika iz Federalne rezerve i Odjela za riznicu, 824 milijarde dolara. Iznos saveznih poreza na dohodak Goldman Sachs bi dugovao ako bi se offshore porezna utočišta eliminirala, 2,7 milijarde dolara

3) JP Morgan Chase, izvršni direktor James Dimon

Isplata poreznog obveznika iz Federalne rezerve i Odjela za riznicu, 416 milijardi dolara. Iznos saveznog poreza na dohodak JP Morgan Chase bio dugovao ako bi se off-shore porezna utočišta eliminirala, 4,9 milijardi dolara.

4) General Electric generalni direktor Jeffrey Immelt
Iznos plaćanja poreza na savezne državne granice u 2010. godini: Nula. Povrat poreza od 3,3 milijarde USD. Isplata poreznog obveznika iz Federalne rezerve? 16 milijardi dolara. Poslovi isporučeni u inozemstvo? Najmanje 25.000 od 2001.

5) Verizon CEO: direktor Lowell McAdam

Iznos plaćanja poreza na savezne državne granice u 2010. godini? Nula. Povrat poreza od 705 milijuna dolara. Verizon je u 2010. godini je ukinuo 13.000 prekida radnih mjesta, treći po broju najviše otpuštenih radnika.

6) Boeing, predsjednik uprave James McNerney, Jr.
Iznos plaćanja poreza na savezne državne granice u 2010. godini: Nula. 124 milijuna dolara za povrat poreza. Američki poslovi isporučeni u inozemstvo? Više od 57.000. Iznos korporativne skrbi? Najmanje 58 milijardi dolara.

7) Microsoft CEO: direktor Steve Ballmer
Iznos saveznih poreza na dohodak Microsoft bi se dugovao ako bi se off-shore porezna utočišta eliminirana, 19,4 milijarde dolara.

8) Marsh & McLennan, direktor tvrtke Brian Duperreault
Iznos plaćanja poreza na savezne državne granice u 2010. godini? Nula. Povrat poreza od 90 milijuna USD

9) CEO Time Warner: direktor Glenn Britt
Iznos uplaćenih poreza na dohodak u 2008. godini? Nula. Povrat poreza od 74 milijuna USD.

10). Merck, direktor tvrtke Kenneth Frazier
Iznos plaćanja saveznih poreza na dohodak u 2009. godini: Nula. Povrat poreza od 55 milijuna USD

11) Honeywell International, direktor David Cote
Iznos plaćanja poreza na dohodak od 2008. do 2010. godine: Nula. Povrat poreza od 34 milijuna USD

12) Corningov CEO: direktor Wendell Weeks
Iznos plaćanja poreza na dohodak od 2008. do 2010. godine: Nula. Povrat poreza od 4 milijuna USD.

13) Qualcomm, izvršni direktor Paul Jacobs
Iznos saveznih poreza na dohodak Qualcomm bi dugovao, ako bi se off-shore porezna utočišta eliminirala, 4,7 milijardi USD

14) Tenneco, izvršni direktor Gregg Sherill
Iznos saveznih poreza na dohodak Tenneco bi dugovao, ako bi se off-shore porezna utočišta eliminirala, 269 milijuna USD

15). R. R. Donnelly & Sons, izvršni direktor Thomas Quinlan III
Iznos uplaćenih poreza na dohodak u 2008. godini: Nula. Povrat poreza od 49 milijuna USD

16) Georgea Paza, direktor za ekspresne skripte
Iznos saveznih poreza na dohodak Express Scripts bi dugovao, ako bi se off-shore porezna utočišta eliminirana, 20 milijuna USD

17) Caesars Entertainmenta, predsjednik uprave Gary Loveman
Iznos saveznih poreza na dohodak Caesars Entertainment bi dugovao, ako bi se off-shore porezna utočišta eliminirala, 9 milijuna USD

18) Deere & Company, predsjednik uprave Samuel Allen
Iznos plaćanja saveznih poreza na dohodak u 2009. godini: Nula. Povrat poreza od milijun USD

Kao što je objavio PoliticusUSA, osamnaest od 80 izvršnih direktora koji su potpisali poziv za akcijski deficit zapravo su neki od najvećih outsourcersa i tax cheatsa u Americi. Ne samo da su 2008. godine srušili gospodarstvo, već su uzimali milijarde dolara novaca poreznih obveznika.

Amanda Froelich | Top Corporate Dodgers.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

Last modified on Thursday, 04 October 2018 21:33
(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: