person_outline
search
hrendeitpt

NATO sa džihadistima napao ruske specijalne snage u Siriji, a nakon toga vraćao vojnike u kovčezima! /video/

U Siriji nema mira. Pobjeda Sirije je zaustavila proces stvaranja genocidnog Velikog Izraela. Napad na ruske specijalne snage u Siriji, a glavni mediji nisu prenijeli, samo je još jedan pokušaj iniciranaj novih ratnih sukoba u Siriji

Rusko ministarstvo odbrane Rusije na svom službenom televizijskom kanalu, 'TV Zvezda', objavilo je da je napad Džebat al-Nusre na rusku specijalnu vojnu policiju zapravo napad Amerikanaca, jer su američki instruktori osmislili i pripremili taj napad na sirijsku armiju i ruske specijalce istočno od grada Hama, u provinciji Idlib koja predstavlja zonu deeskalacije.

Napad je bio žestok i izvršen je od strane terorističke frakcije Džebat al-Nusra, piše TV Zvezda. Ruska vojna policija je bila u krajnje opasnoj situaciji, jer je bila blokirana teškom artiljerijom.

Sergej Rudskoj, načelnik Operativne uprave Generalštaba vojske RF, izjavio je da je riječ o napadu američke strane i da je napad bio žestok, gde su korišteni i tenkovi i artiljerijska oklopna vozila.

Uspjeli su probiti front čak 12 kilometara i stigli su na tri kilometra do ruske vojne policije. Prema službenom saopćenju, cilj Amerikanaca i džihadista bio je razbijanje fronta na istočnom pravcu ka Deir ez-Zoru, a zato je trebalo razbiti specijalne snge ruske vojne policije.

Međutim, usljedila je munjevita akcija ruske avijacije u kojoj su učestvovali avioni i helikopteri, te je napad odbijen. Sirijska armija je povratila svoje pozicije. Tri pripadnika ruskih specijalnih policijskih snaga su ranjena.

Likvidirano je 850 džihadista i NATO-ovih vojnika, uništeno 11 tenkova, pet minobacačkih jedinica, četiri artiljerijska oklopna vozila, stoji u izvešću.

Pentagon je naravno odbio optužbe da američki instruktori imaju udjela u ovom napadu i podršci Džebat al-Nusri.

Pogledajte snimke udara ruske avijacije:

Izvor: GLOBAL-MEDIA

Čitajte nas na našem portalu IPL: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

Last modified on Thursday, 28 September 2017 16:52
(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: