person_outline
search
hrendeitpt

Koji licemjeri? Amerika, Britanija, Izrael… bore se protiv ISIL-a i Al-Qaede, a uredno im preko Saudijske Arabije isporučuju oružje!

To je dvostruka igra! S jedne strane, ove organizacije su optužene za terorizam, a s druge dobivaju oružje od strane Glavnog stožera. Za nas je ovo vrlo čudno. Više od 15 stranih službi radi na terenu, na sirijskom teritoriju.

Bugarska novinarka Dailana Gaitandžijeva, koja je među prvim dopisnicima posjetila oslobođeni istočni dio Aleppa i u skladištu Al-Nusra Fronta pronašla oružje bugarske proizvodnje, danas je objavila članak u kojem navodi kako 15 zemalja, predvođenih Sjedinjenim Državama, i dalje teretnim brodovima iz bugarske luke Burgas preko Saudijske Arabije, luke Džeda šalju oružje teroristima u Siriji. Posljednji teret je poslan krajem ožujka danskim brodom “Marianne Danica”. Nakon napisa bugarske novinarke iz prosinca, bugarsko pravosuđe je pokrenulo predistražne radnje, ali, naravno, još nije otkriveno ništa, iako je Gaitandžijeva na internetskoj stranici bugarskog lista “Trud” objavila niz fotografija i snimaka na kojima se na oružju jasno vide serijski brojevi i oznake bugarske tvornice.

Put oružja

Bugarska novinarka piše kako SAD i saveznici i dalje šalju oružje “umjerenoj opoziciji“, koje kasnije završava u rukama terorista. Prema bugarskom listu, samo prošlog mjeseca je danski brod “Marianne Danica” prevezao dva tereta iz bugarskog Burgasa do saudijske luke Dežda, odakle se tone oružja u Siriju šalju preko Turske i Jordana. Kako piše Dailana Gaitandžijeva, za istovar i utovar ne treba više od 8 do 12 sati, nakon čega brod ide na sljedeći put na relaciji od Bugarske do Saudijske Arabije i natrag.

Prijevoz oružja između Burgasa i Džede je toliko čest, da ga se može nazvati redovitim, kaže bugarska novinarka. Ranije je dopisnica lista “Trud” u Aleppu snimila skladišta s tonama bugarskog oružja i streljiva, na primjer, projektili za višecijevne bacače “Grad” 122 milimetara koje proizvodi bugarski VMZ Sopot. Izvrši odbor bugarske tvrtke je odbio komentirati otkriće bugarske dopisnice.

317461 1

Američka tvrtka Chemring za nabavku oružja za Pentagon je potvrdila da se kupnja i isporuka odvija prema američkom programu naoružavanja saveznika, ali je odbila ulaziti u detalje. Bugarsko veleposlanstvo u Saudijskoj Arabiji je također odbilo reći gdje završava bugarsko oružje istovareno u Džedi. Dailana Gaitandžijeva uspjela je preko jednog zapovjednika doznati kako nabavljaju oružje. Što joj je rekao?

„Ne mogu govoriti detalje, ali imamo sjedište i osoblje s predstavnicima 15 zemalja u Turskoj i Jordanu. Oružje na raspolaganju nam dolazi preko njih. Ne zanima me kako oni to rade. Glavna stvar je da oružje dođe do nas. Mi smo upozorili Amerikance i Europljane da oružje koje prolazi kroz Glavni stožer Slobodne sirijske vojske može završiti u rukama onih koje Zapad smatra terorističkim skupinama. To je dvostruka igra? S jedne strane, ove organizacije su optužene za terorizam, a s druge dobivaju oružje od strane Glavnog stožera.

kalas

Za nas je ovo vrlo čudno. Više od 15 stranih službi radi na terenu, na sirijskom teritoriju. Čak je i oružje i sjedište opskrbe pod kontrolom tih službi, na čijem su čelu SAD, Velika Britanija, Francuska, Saudijska Arabija, Izrael i drugi. Ove službe kontroliraju oružje koje se šalje borcima. Strane obavještajne agencije rade proturječne stvari, posebno Amerikanci. Oni mogu optužiti nekoga terorizmom i istovremeno ga podržavati da ostvare svoje specifične ciljeve koji su u skladu s njihovom politikom“.

Je li i koliko je naplatio informaciju nije nam poznato.

Izvor: www.logicno.com / www.trud.bu

Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici

https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

Last modified on Monday, 25 September 2017 17:34
(3 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: