person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 4937 times

Blokade građana su protuustavne!

'Najbolji primjer outsourcinga javne službe je prepuštanje Hanžekoviću da vodi ovrhe za HRT. Zahvaljujući tome, 100 Hanžekovićevih odvjetnika svakodnevno ovršava tisuće ljudi i pritom zaračunavaju ogromne odvjetničke troškove. Sav taj silni, nepravedno zarađeni novac, slijeva se u jednu kasu. Umjesto toga uvest ćemo pravilo da ovršne postupke vodi svako javno poduzeće za sebe, po bitno nižim troškovima. Time bi dio novca išao državi, a dio, zbog manjih troškova, ostajao građanima. Ono što su nekad javni službenici radili za običnu plaću, danas radi mala grupa privilegiranih pravnika za puno veće iznose.

Javno bilježništvo je oblik privatizacije javne službe i svi vidimo u kojem to smjeru ide. Vrijeme je da se mnoge stvari stave na mjesto, a ovo je u kontekstu ovrha, važna stvar.

Vrijeme je da se lažna obećanja počnu kažnjavati zabranom sudjelovanja na izborima jer je lažno oglašavanje kažnjivo zakonom pa bi isti principi trebali vrijediti i za politiku.

Naša stranka statutom je zaštitila direktnu demokraciju. Smatramo da je to korak prema pravednijoj politici u kojoj će građani donositi odluke o svim važnim državnim pitanjima. Potrebno je aktivno uključiti se i baviti politikom jer bolje da se mi bavimo njom, nego politika nama.

Nema prodaje državnih interesa, nema prodaje građana bankama i stranim kreditorima, nema prodaje lažnih priča. Ova kampanja će biti borba za istinu i borba za rušenje spinova SDP-a i HDZ-a o boljoj budućnosti s njima na čelu' izjavio je član koalicije 'NEMA PRODAJE' predsjednik Pokreta ZAJEDNO, akademik Karino Hromin Sturm.

(7 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: