person_outline
search
hrendeitpt
  • Posted
  • Read 3144 times

Boris Miletić, fašista na kokainu: 'Tražit ću zatvorsku kaznu za 'Za dom spremni'.

'Treba vrlo jasno razlikovati komunizam kako jedno totalitarno uređenje od antifašizma i narodnooslobodilačke borbe', kaže Miletić. Antifašisti su bili komunisti od čega je i nastala komunistička partija Jugoslavije (KPJ)! Njegov otac je bio visoki oficir JNA. Znači li to da osuđuje svoga oca. Potpuno je prolupao. Za sve je kriv kokain!

U emisiji Točka na tjedan N1 Televizije Boris Miletić, predsjednik IDS-a koji je izbornom prijevarom(o tome smo već pisali) postao gradonačelnik Pule, kaže da će tražiti zatvorsku kaznu za pozdrav 'Za dom spremni'.

Što je između ostalog rekao za starohrvatski pozdrav 'Za dom spremni'?

''Gledam kao na nešto jako loše i štetno za Hrvatsku. Sve države u Europi se ograđuju od takvih stvari, upravo je i talijanski parlament, a što treba potvrditi njihov Senat, donio odluku o zabrani fašističkog znakovlja, a koji je čak predvidio kaznu za takva nedjela. Mislim da to Hrvatskoj šteti, tu fali odlučnosti, prije svega vlade da raskrsti s time, da se ne pokušava ublažiti nešto što je bilo loše, da se ne može izjednačavati antifašizam i ustaški pokret…

… Premještaj ploče je po meni još gori potez. To je jednostavno trebalo maknuti i jasno definirati da to nije dozvoljeno. Stoga će IDS upravo u proceduru uputiti takav zakon koji će jednom zauvijek definirati koje stvari u ovoj zemlji ne možemo tolerirati. Ne da ćemo ih zabraniti - nego one koji se s time pokušavaju igrati - njih naprosto treba kazniti.

Mi smo pripremili zakonsko rješenje s obrazloženjem, idemo s time u proceduru i vrlo jasno ćemo definirati koje znakovlje nije prihvatljivo. Posebno ovaj sporni poklič "Za dom spremni''. Sve razvijene demokratske zemlje, a tako je i u Italiji i u Njemačkoj, takve ljude kažnjavaju zatvorom.

Što je rekao za zvijezdu i komunističke zločine?

Jedno je znakovlje koje se odnosi na razdoblje komunizma, a drugo je razdoblje antifašizma i narodnooslobodilačke borbe. Dakle, ta zvijezda petokraka je oslobodila naše gradove, oslobodila našu Istru i pripojila je matici Domovini. Ne znam kako netko može biti protiv toga. Znate da imamo brojne trgove i ulice s tim nazivljem, i škole, i mi se na to ponosimo. Petokraka je bila na čelima partizana koji su našu Istru oslobodili.

U Puli Titov park ostaje. To je omiljeno okupljalište mladih, drago mi je da smo istaknuli istaknute istarske antifašiste na jednom mjestu i da se time ponosimo. Riječ je o režimu koji je prije svega bio nedemokratski, u njemu su zatvarani politički protivnici, u njemu je bila nesloboda, nisu li to vrijednosti koje mladi koji se okupljaju u Titovom parku ne trebaju nasljedovati?

Treba vrlo jasno razlikovati komunizam kako jedno totalitarno uređenje od antifašizma i narodnooslobodilačke borbe'', rekao je između ostalog Boris Miletić.

A antifašisti su bili komunisti od čega je i nastala komunistička partija Jugoslavije (KPJ)! Njegov otac je bio visoki oficir JNA. Znači li to da osuđuje svoga oca. Potpuno je prolupao. Za sve je kriv kokain!

O Borisu Miletiću i njegovoj velikoj ''ljubavi' prema Hrvatskoj i kokainu, sve su rekli Ninoslav Mogorović u svom teksu: 'Protuhrvatska provokacija sina visokoga oficira JNA' i dva komentara na tekst. Citiramo:

''Da središnji Dnevnik HRT-a nije objavio vijest o „istarskoj putovnici“, koju je putem svoga facebook profila plasirao pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić, taj bi njegov politikantski gaf prošao potpuno nezapaženo. Nitko od političara na tu se provokaciju nije osvrnuo, a ni mediji joj nisu posvetili posebnu pozornost. Tek je sam Miletić, tri dana nakon što je promovirao „putovnicu“, obrazložio motiv koji ga je ponukao na taj čin.

''Fotografiju, odnosno montažu tzv. ‘istarske putovnice’, podijelio sam na svome Facebook profilu nakon što sam pratio kulminaciju cirkusa koji se događao u Srbu na obljetnici antifašističkoga ustanka,” izjavio je Boris Miletić.

''Naime, predsjednik IDS-a Miletić sugerira da „antifašističkome ustanku“ u Srbu treba i nadalje pristupati kao nespornoj i neupitnoj povijesnoj činjenici, točno onako kako je to službena jugokomunistička historiografija desetljećima određivala, po nalogu partije, razumije se, a ne povijesne istine. Povjesničari su vrlo dobro znali jugokomunističke ideološke okvire i smjernice koje se ni u snu nisu smjele dovesti u pitanje ako se nije željelo imati golemih neugodnosti, a koje su sasvim izvjesno mogle temeljito utjecati na daljnji tijek njihovih, ne samo profesionalnih karijera već i životnih puteva.

Neupućene može začuditi kako jedan mlađi političar, i to iz stranke koja je po svome službenome usmjerenju liberalna, može još i dandanas biti zaslijepljenim apologetom političkoga režima koji u sebi nema ni 'l' od liberalnoga, već je, za svaku iole pismenu i normalnu osobu, sasvim neupitno bio totalitaristički i diktatorski?

Zbog čega Miletić misli da je povijest pisana po diktatu jugopartije „sveta krava“ koju se i danas, u demokratskoj Hrvatskoj, ne smije dovoditi u pitanje, istraživati, preispitivati pa ni podvrgnuti reviziji ako se utvrdi da je utemeljena na lažima i manipulacijama koje su bile isključivo u funkciji održavanja totalitarističkoga i diktatorskoga režima države kojoj je služio, a ne povijesne znanosti?

„Antifašistički ustanak“ 27. srpnja 1941. godine u Srbu, jest upravo jedan u niza takvih povijesnih obmana i laži koje je znanost u posljednjih 25 godina opovrgla. Nikakva „antifašističkoga ustanka“ ondje nije bilo, već se „dogodio narod“, srpska „balvan revolucija“ u Hrvatskoj.

Postrojilo se tisuću četnika (jedan od zapovjednika bio im je Torbica, rođak IDS –ova „ministra kulture“ Istarske županije koji perfektno „kušelja po domaću“), a 60-ak komunista na čelu s Đokom Jovanićem, pregovaralo je u obližnjemu mjestu s talijanskim fašistima oko dostave oružja i suradnje.

Četnici su tada tražili da dijelovi Like i Dalmacije, gdje su oni bili značajnija manjina, budu stavljeni pod talijansku fašističku i okupatorsku vlast. Zaustavljen je i vlak koji je vozio na relaciji Split – Zagreb, a tom prilikom je na zvjerski način ubijen katolički svećenik kojega su „antifašisti“ stavili na ražanj.

U selu Boričevac pobijeno je i protjerano sve hrvatsko stanovništvo, a selo i crkva do temelja uništeni. Marko Orešković, Hrvat i jedan od vodećih komunista toga vremena, od „antifašista“ je ubijen na putu za Zagreb gdje je vodstvu KPH treba predati izvješće o stvarnim događanjima u Srbu. U ime čega i koga se o tim činjenicama ne bi smjelo otvoreno govoriti i pisati? Pa i prosvjedovati? Zbog čega bi hrvatska država trebala i nadalje dopuštati i financirati proslave takvih događaja?

No što očekivati od djeteta visokoga oficira JNA, odgojenoga u duhu Pokreta za Jugoslaviju koji je zastupao ideju „Jugoslavije regija u Europi regija“, nego da u IDS-u nastavi takvu protuhrvatsku politiku, danas više zbog zaštite vrlo opipljivih materijalnih interesa ostvarenih na kriminalan način, upravo od vladajuće strukture iznikle iz istih ili sličnih političko - obavještajnih laboratorija bivše države, nego zbog ideologije jugoslavenstva i/ili velikosrpstva.

Zato ne treba nikoga čuditi kada djeca „antifašista“ na pitanja, povezana s njihovom umiješanošću u mega politkriminal, reagiraju tako da prozivatelje optužuju za „filofašizam“ i „ustaštvo“, napisao je Ninoslav Mogorović.

Dva komentara na tekst sve govore o Miletiću:

Lib.Multicultur.is.Hegemony: Miletić šmrče naveliko. Vidio svojim očima. No i bez toga, ta pojava je tolilo debilna da se pitaš kako je školu završio kad se sav namuči od naprezanja da složi prostu rečenicu.

Sharp Shooter: Bravo poštovani g.Mogorović, bravo jer dižete iz "kolektivnog zaborava" ovu nimalo naivnu provokaciju koju su svi mediji prešutjeli jer rade za režim koji ova nesretna HDZ-Most kombinacija nije ni mogla rasformirati i kazneno goniti jer je "reformator" ucjenjivač zgrabio represivni aparat, bez želje i ideje za reformama ali s ogromnom željom oponirati HDZ-u koji nije obavio potrebnu samolustraciju kao preduvjet onoj općoj.

Međutim, nitko nije ukazao da je na (pouzdano znam, neka se testira!) kokainomanovoj "putnoj ispravi" u duhu najbolje "saradnje" četnika i talijanskih fašista, prvo na talijanskom jeziku ispisano "Repubblica Istriana" (TO SU IZREZALI I MALOBROJNI PORTALI KOJI SU PRENIJELI PROVOKACIJU (po)četnika Miletića, pa na hrvatskom i na dnu na engleskom jeziku. Njemu je hrvatski jezik samo ijekavska inačica srpskog jezika, to je valjda jasno svima. A pi*ke iz DORH-a šute, ionako svi vuku isto udbaško porijeklo... Sramota!

Boris Miletić, gradonačelnik Pule zahvaljujući izbornoj prijevari, fašista ili lažni antifašista, lopov, umiješan u istarski megakriminal, na kokainu… i uz sve to mi, porezni obveznici ga i dalje, i to debelo, plaćamo.

Umjesto da se boji zatvora za svoja (ne)djela, on sebi dozvoljava da kaže da će u hrvatskom saboru, za one koji javno izreknu starohrvatski pozdrav: 'Za dom spremni', tražiti zatvorsku kaznu.

Ako je i od Miletića, previše je!

Opća deklaracija o ljudskim pravima, Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice. Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)

Komentirajte na našim Facebook stranicama
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi

 

 

 

(2 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: