person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 719
  • Posted
  • Read 2129 times

Trump: Napad na Siriju znači rat sa Rusijom!

Američka delegacija, koja je bila službeno u Siriji ustanovila je da u Siriji ne postoji nikakav građanski rat već otvorena NATO agresija. Naravno, nijedan glavni mediji ni UN to nije prenio pa se ne treba čuditi daljnjim NATO, UN-ovim i Carterovim lažima.


Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump potvrdio je da će najvjerojatnije napustiti politiku Obame o Siriji i da traži moguće približavanje sa Rusijom po pitanju Assada.
“Ja sam imao suprotan stav u odnosu na mnoge u vezi sa Sirijom”, rekao je 70-godišnji republikanac u svom prvom intervjuu nakon izbora.

Od početka sirijskog rata, vanjska politika Baraka Obame usmjerena je na podršku i obuku takozvanih “umjerenih” pobunjeničkih grupa koje su trebale da pobjede teroriste Islamske Države (IS, ranije poznat pod nazivom ISIS / ISIL), i da na kraju svrgnu Assada sa vlasti.

Taj pristup zapeo je kada Washington nije uspio ispuniti svoje obveze u skladu sa sporazumom sa Moskvom da odvoje svoje umjerene pobunjenike od međunarodno priznatih terorista.

“Moj stav je bio da ako se borite u Siriji, a Sirija vodi borbu protiv ISIS-a, morate da se riješite ISIS-a. Rusija je potpuno usklađena sa Sirijom, a sada imate i Iran, koji postaje moćan, jer je također usklađen sa Sirijom … Sada Amerika podržava pobunjenike protiv Sirije, a nemamo pojma tko su ti ljudi. “

Američko naoružanje u rukama terorista

Dokazano i dokumentirano je da američko oružje, koje se isporučuje umjerenim pobunjenicima, završava u rukama ekstremista u Siriji. To oružje koriste džihadisti za napade na civilne pozicije i borbu protiv sirijskih snaga.

Novoizabrani Predsjednik je upozorio da će, ako SAD napadnu Assada, “završiti tako što će zaratiti protiv Rusije, umjesto borbe protiv Sirije.”

Američka koalicija je bombardiranjem sirijskih vojnih položaja u blizini grada Deir el-zour 17. rujna dovela do raspada SAD-Rusku mirovnu inicijativu.
Zbližavanje SAD i Rusije, međutim, može biti na horizontu posle Trampovog priznanja da je primio 'beautiful' (predivno) pismo od ruskog predsednika Vladimira Putina. Trump je dodao i to da je jedan telefonski poziv između njih zakazan uskoro.

Donald Trump i Vladimir Putin su “veoma slični … u svojim osnovnim pristupima prema međunarodnim odnosima”, izjavio je Dmitrij Peskov za Associated Press ranije.
“Trump je bio veoma čvrst zagovornik ideje dobrih odnosa između naših zemalja, jer mi nosimo zajedničku odgovornost za stratešku stabilnost u svijetu, stratešku sigurnost ”, rekao je glasnogovornik.

Odmah nakon Trumpove pobjede, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Moskva očekuje obnavljanje bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Vojni establišment SAD protiv Trumpa

Vojni establišment SAD, međutim, izgleda da već djeluje protiv politike Trumpa. U intervjuu za CBS This Morning, ministar odbrane Ash Carter osuo je salvu optužbi protiv Rusije.
On je rekao da ruska kampanja u Siriji “dolijeva gorivo na vatru” postojećeg nasilja u zemlji, i tvrdi da “oni ne rade ono što treba da uradimo i što mislim da treba da se uradi u Siriji.”

“Ono što su Rusi rekli, ako se sjećate, bilo je da će oni doći u Siriju i boriti se protiv terorista i da će pomoći uklanjanju Assada”, rekao je Carter. “Oni nisu uradili ništa od toga. Oni nisu uradili ništa od toga. “

Dok Moskva poduzima napore da eliminira islamsku državu i Al-Nusra Front teroriste u Siriji, nikada nitko iz Moskve nije izjavio da će učestvovati u prisilnom uklanjanju predsjednika Assada.

Kada je Nora O'Donel naivno upitala ministra obrane: “Oni pomažu Assada?” Carter je nastavio, “Točno. Što zauzvrat samo pojačava plamen Sirijskog građanskog rata. Tako da su Rusi svojom prisutnošću tamo potpuno unazadili sve i što uopće oni rade tamo.” – odgovorio  je Carter
“Dakle, ja ne preporučujem predsjedniku da se povezuje sa Rusijom ili još gore da zajedno radimo sa Rusima dok Rusi ne počnu da rade pravu stvar”, zaključio je Carter.
Pravu stvar?

Američka delegacija, koja je išla službeno u Siriju utvrditi što se događa, ustanovila je da u Siriji ne postoji nikakav građanski rat već otvorena NATO agresija. Naravno, nijedan glavni mediji ni UN to nije prenio pa ne treba čuditi daljnjim NATO, UN-ovim i Carterovim lažima.

Osobe poput Cartera i sličnih neće imati mira dok ne pokrenu rat protiv Rusije, službeno Treći svjetski rat!

Duško Velkovski  Global Media

(5 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: