person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 721
Lažne prijave za zlostavljanje djece! Institucije su suučesnici!
Zatvoren sistem! Mama Buljan Flander i njene kolegice kćerke
  • Posted
  • Read 26280 times

Lažne prijave za zlostavljanje djece! Institucije su suučesnici!

Posljedice za djecu su zastrašujuće: anksioznost, depresija, sklonost samoozljeđivanju, agresivno ponašanje u školi, psihijatrijske dijagnoze u budućnosti, delikvencija, ovisnosti o drogama i alkoholizmu, maloljetničke trudnoće

Stopa divorcijaliteta je u porastu u svijetu, kako kod nas tako i u ostalim dijelovima razvijenih zemalja. Broj visoko konfliktnih razvoda u još većem. Prema internacionalnim podacima tijekom razvoda sve više jedan od bračnih partnera, prijavljuje drugog lažno za zlostavljanje njega i djece.

Zašto?

Da bi dobio skrbništvo nad djecom u brakorazvodnom procesu, alimentaciju, da bi se osvećivao i radio pravnu i emocionalnu štetu partneru. Pri tome kao oružje koristi djecu. U 80% slučajevi lažne prijave i manipulaciju rade osobe ženskog spola. A u ostatku od 20% muškarci. Tehnika lažne prijave za zlostavljanje se zove „silver bullet“ (srebrni metak), a lažne prijave za pedofiliju „nuclear bullet“.

Djeca pri tome najviše stradavaju, a posebno dugoročno. Radi se o manipulaciji nad djecom, koja se svakodnevno toksično truju od jednog roditelja prema drugome. Provodi se otuđenje djece od roditelja sa kojim više ne žive i cjelokupne obitelji. Nastaje sindrom otuđenja roditelja. Posljedično djeca više ne žele viđati drugoga roditelja, koji ih voli.

Pri tome nadležne institucije dominantno Centri za socijalnu skrb redovito staju na stranu osobe koja je prva prijavila zlostavljanje u obitelji, uopće se ne pitajući da li je prijava lažna ili stvarna. A to se događa jer ne rade prema dokazima i činjenica već prema izjavama. Lažnim izjavama. Djecu uklanjaju od jednog od roditelja koji je žrtva lažne prijave za zlostavljanje, te staju na stranu manipulatora i otuđitelja. Kako je manipulacija i otuđenje oblik emocionalnog i psihološkog zlostavljanja, jasno je da Centri za socijalnu skrb (CZSS) stoje na strani zlostavljača.

Drugi roditelj koji je žrtva lažne prijave se diskreditira na sve načine, emocionalno, psihološki, financijski. Procesi na sudu koji traju godinama samo perpetuiraju manipulaciju i otuđenje. Djeca se sve više udaljuju od roditelja kojega ne viđaju. Roditelj- žrtva lažne prijave i sustava, za viđanje djece bude stavljen u nadzor, viđa djecu nikako ili par sati mjesečno. Ostala obitelj nula sati.

Posljedice za djecu su zastrašujuće: anksioznost, depresija, sklonost samoozljeđivanju, agresivno ponašanje u školi, psihijatrijske dijagnoze u budućnosti, delikvencija, ovisnosti o drogama i alkoholizmu, maloljetničke trudnoće.

Zanimljiv je podatak da su 26/27 počinitelja oružanih sukoba po školama i na javnim površinama u Sjedinjenim Američkim Državama, upravo djeca koja su otuđena od jednog od roditelja. Žrtve postaju zlostavljači i ciklus se nastavlja.

Tko je dogovoran?

Nadležna institucija na koju upućuju centri za socijalnu skrb u Hrvatskoj je Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, pod ravnateljstvom Prof. Buljan Flander. Odluke koje su za dobrobit djece, ne provode i ne prepoznaju manipulaciju, lažne prijave i otuđenje iz dva moguća razloga:

1. Ili nisu dovoljno educirani kao psiholozi sa završenim Filozofskim fakultetom ili psihologijom na Hrvatskim studijima
2. Ili znaju što rade, ali pri punoj svijesti manipuliraju nad skrbništvom nad djecom u brakorazvodnim procesima. Dodjeljuju djecu manipulatoru i zlostavljaču. Oni su suučesnici u otuđenju i zlostavljanju.

- Zbog čega oni uopće imaju monopol kao zdravstvena institucija u Republici Hrvatskoj?
- Kako to da nema druge institucije u gradu Zagrebu i drugim dijelovima Hrvatske?
- Zbog čega je Prof. Buljan Flander jedina prisutna u medijima kao psiholog koji govori o zlostavljanju. Ima brojnih psihologa i psihijatara u RH.
- Izdaju nalaze koji nisu na zahtjev suda, već na zahtjev jednog od roditelja. Ne rade po dokazima, već po izjavama.
- Ne uvažavaju mišljenje drugoga roditelja niti dokaze.
- Prekoračuju zakonom propisane ovlasti (naime, nije na Poliklinici da utvrđuje tko koga zlostavlja već da liječe žrtve zlostavljanja).
- Preuzimaju ulogu MUP-a i DORH-a. Protuzakonito.

Njihovo mišljenje je temelj za daljnja postupanja CZSS, a na temelju mišljenja CZSS odluku donosi sud. Dakle, djeca pripadaju roditelju koji pribavi mišljenje Poliklinike. Pri tome se ne gleda dobrobit djece, a osnovna funkcija Poliklinike bi trebala biti upravo zdravlje i dobrobit djece.

Poliklinika je kao ustanova registrirana u registru Trgovačkom suda u Zagrebu, upravo kao zdravstvena ustanova. Zbog čega onda ne podliježu kaznenom zakonu kao i liječnici, za propust, krivu procjenu i grešku? Tko je od djelatnika Poliklinike ikada kazneno dogovarao za propust. A bilo ih je. Posebno kod psihijatra Domagoja Štimca.

Roditelj koji preko noći ostane bez svoje djece je izložen brojnim stresovima i zdravstvenim tegobama. Zadnjih par godina u svijetu je 25 000 ljudi počinilo samoubojstvo jer je bilo žrtva lažne prijave za zlostavljanje i krive procjene institucija.
Posljedice za društvo su nesagledive.

Zbog čega Poliklinika DR. Buljan Flander i CZSS ne sankcioniraju manipulatora, zlostavljača i otuđitelja? Ovakav rad Poliklinike nije za dobrobit djece i društva u cjelini, a isti se financira iz proračuna grada Zagreba.

Tko je odgovoran i nadležan?

U podlozi svega je uvijek ekonomija. Od brojnih sudskih procesa, vještačenja i nalaza samo profitiraju institucije. Zarada u Americi nad borbama za skrbništvo se mjeri u milijardama dolara godišnje. Pri tome najviše stradavaju djeca!

Što ravnateljica ovako važne institucije onda radi osim samopromocije?

Na njoj je moralna, etička i profesionalna odgovornost za brojnu djecu. Ako netko nije položio Hipokratovu zakletvu jer nije liječnik, ne znači da ne mora raditi za dobrobit djece i društva. Možda vas uputi u instituciju ureda pravobraniteljice za djecu, međutim tamo ćete naići na neučinkovit sustav bez ovlasti te na njene kćerke Ivanu Buljan Ajelić i Miu Flander Tadić, koju su naslijedile maminu strast za „zaštitu“ djece.

Potrebne su hitne promjene legislative i nadležnih profesionalaca koji će raditi stručno, moralno, etični i znanstveno utemeljeno.

Djeca imaju pravo na oba roditelja jer je to za njihovu dobrobit!

NAPOMENA: Upadaju nam u računalo, mijenjaju slike na objavama, iskrivljuju riječi, blokiraju linkove, usporavaju na serveru, blokiraju admine na našoj fb stranici
Pišite nam na naš mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Čitajte nas na našem portalu: http://istinomprotivlazi.com

Komentirajte na našoj fb stranici: https://www.facebook.com/istinomprotivlazi1/

Opća deklaracija o ljudskim pravima: Član 19. 'Svako ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, što obuhvaća i pravo da ne bude uznemiravan zbog svog mišljenja, kao i pravo da traži, prima i širi obavijesti i ideje bilo kojim sredstvima i bez obzira na granice'
Do smrti se bori za istinu i Gospod će se boriti za te (Knjiga Sirahova 4,28)
Dozvoljeno je preuzimanje ovog teksta isključivo u cijelosti, bez vršenja izmjena, dodavanja i oduzimanja.

 

(25 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: