person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 723
  • Posted
  • Read 1629 times

Česi traže referendum za izlazak iz NATO-a jer ne žele biti živi štit!

Češki komunisti, treća po veličini politička snaga u toj zemlji, žele da njihova država izađe iz sastava NATO alijanse. Pristalice ove ideje tijekom predizborne kampanje sakupljaju potpise u okviru peticije za organizaciju referenduma o izlasku iz NATO.

NATO je organizacija koja funkcionira potpuno proturječno svojim načelima. Politika za koju se ona zalaže, sve više ugrožava sigurnost. Posebno su opasni zaključci usvojeni na posljednjem samitu održanom u Varšavi početkom srpnja ove godine – navodi Jozef Skala, zamjenik predsjednika Centralnog komiteta Komunističke partije Češke.

Skala navodi tvrdnje profesora Stivena Koena, eksperta u oblasti suvremene ruske povijesti i politike, da je na granicu sa Rusijom postavljen ogroman arsenal, i da takva prisutnost o vojne opreme nije viđeno na granicama još od kraja Drugog svjetskog rata.

ZBOG NATO-a PALA VLADA U ESTONIJI

Manjinski partneri prekinuli su suradnju sa NATO orijentiranim premijerom!
Tropartijska koaliciona vlada u Estoniji pala je večeras, jer su manjinski partneri prekinuli suradnju sa NATO orijentiranim premijerom Taaviom Roivasom nakon spora oko načina na koji rukovodi vladom.

"Za socijalno demokratsku stranku (SDE) i konzervativnu IRL stranku, suradnja sa reformističkom partijom u vladi je završena", rekla je glasnogovornica SDE Heidi Ojama, a prenosi AFP.

U travnju 2015. godine, Roivasova reformistička partija ušla je u koaliciju sa SDE i IRL sa 59, od ukupno 101 mjesta u parlamentu Estonije.

(Global CIR/Agencije)

(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: