person_outline
search
hrendeitpt
Nova veleizdaja. CROATIA  AIRLINES nekome namješta slotove na Heathrowu!
London Heathrow Airport
  • Posted
  • Read 10797 times

Nova veleizdaja. CROATIA AIRLINES nekome namješta slotove na Heathrowu!

SLOTOVI na Heathrowu su ogromna vrijednost, nešto što se kod flag carriera smatra vrijednošću od strateške važnosti, a obzirom da se radi o nacionalnoj kompaniji, radi se o istinskom nacionalnim blagu.


U upravi CA tvrde da na liniji Zagreb – London ostvaruju gubitke i da će novcem od prodaje slotova( pravo polijetanja i slijetanja) pokriti dio troškova za održavanje, što znači da Croatia Airlines više neće slijetati na londonski Hearhrow. Naravno da lažu!

Londonski Heathrow najprometnija je europska i najzagušenija svjetska zračna luka preko koje godišnje prođe oko 75 milijuna putnika. Zbog ograničenih kapaciteta tog aerodroma i velikog interesa aviokompanija iz cijelog svijeta da lete na njega, slotovi na Heathrowu najvredniji su od svih svjetskih aerodroma.

Air France/KLM nedavno je prodao Oman Airu jedan par dnevnih slotova za čak 75 milijuna dolara.

Croatia Airlines ima na Heathrowu devet pari tjednih slotova i namjerava ih ovih dana prodati. U upravi CA kažu da su se na to odlučili jer na liniji Zagreb – London ostvaruju gubitke premda je prosječna popunjenost zrakoplova na njoj 75%. Naravno da lažu.

Ovdje se radi o ogromnoj proviziji koja im je od nekoga ponuđena za prodaju slotova! To je jedino što znaju i što rade naši političari u dogovoru sa gospodarstvenica. Našoj političkoj oligarhiji treba stati na kraj jer će nam vrlo brzo sve rasprodati.

SLOTOVI na Heathrowu su ogromna vrijednost, nešto što se kod flag carriera smatra vrijednošću od strateške važnosti, a obzirom da se radi o nacionalnoj kompaniji, radi se o istinskom nacionalnim blagu.


Kada SAS ili Air France proda neke od svojih mnogobrojnih slotova na Heathrowu onda se to ne smatra ogromnom štetom, no, ako netko rasproda sve svoje slotove, onda to svakako moramo smatrati ne samo štetnim potezom, nego nacionalnom tragedijom, pljačkom nacionalne imovine, piše Alen Šćuric za TangoSix.

Nitko ne prodaje svoja djedovska prava

Croatia Airlines je svoje slotove za Heathrow dobila 1992. godine, dok je slotova još bilo.
U međuvremenu, Heathrow je došao do svog maksimalnog kapaciteta i više nije bilo moguće nabaviti slotove za letove na ovaj prebukirani aerodrom.  Croatia Airlines je vlasnik tzv. 'djedovskih prava' što znači da je kompanije slotove dobila u prošlosti i ima ih pravo koristiti dok god ostvari veliku većinu letova kroz godinu u svojim slotovima.


Slotovi na Heathrowu su toliko traženi jer Heathrow sa svojih dvije uzletno-sletne staze ne može prihvatiti više letova. Trenutno ima 688 Kompanije lete na Heathrow čak i sa praznim avionima da ne bi izgubili slotove, a svoja djedovska prava ljubomorno i pod svaku cijenu čuvaju.

Koliko vrijede slotovi na Heathrowu?

Najvrjedniji slotovi za Heathrow su oni ujutro, a najtraženiji su svakako između 8 i 10 sati. Idući po vrijednosti su oni od 10 i 11 sati, a upravo te je prije 24 godine dobila Croatia Airlines.

Bilo što drugo reći bilo bi suvišno. Novi Premijer, igre stare.

Prvi veleizdajnički čin ove nove vlade bio je pristanak na CETA-u - Trgovinski sporazum sa Kanadom, srećom Belgija ga je odbila pa je CETA sada na čekanju.

Prodaja slotova je drugi veleizdajnički čin koji se odigrava netransparentno i daleko od javnosti. Ako premijer Plenković ne zaustavi prodaju slotova onda bi bilo dobro da mi zaustavimo ove hohštaplere iz Croatia Airlinesa koji žele, za male novce a veliku proviziju, prodati 'našu djedovinu'.

Mali Butković mantra o Pelješkom mostu a već je krenuo 'riješavati' Dalmatinu zato je i ostao ministar. Hoće li ga Stanić zaustaviti uskoro ćemo vidjeti.

Kako je krenulo mogli bi vrlo brzo ostati bez svega!


Izvor: Alen Ščuric

(9 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: