person_outline
search
hrendeitpt
Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 721

ZEMLJE EU NE ŽELE UVESTI SANKCIJE RUSIJI ZBOG SIRIJE! JE LI EUROPA PROGLEDALA?

Nijedna od zemalja Europske unije nije predložila mjere da se nametnu sankcije protiv Rusije zbog situacije u Siriji, izjavio je visoki predstavnik EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini danas uoči skorašnjeg sastanku Vijeća EU-a na nivou ministara vanjskih poslova. Je li to znači da je Europa konačno progledala?


"Danas, niti jedna zemlja EU nije napravila prijedlog za izricanje sankcije Rusije zbog Sirije, iako je bilo mnogo izjava u medijima ..", - Citati Tass-a predstavnika Europske unije.

Prošli tjedan, američki list The Wall Street Journal, pozivajući se na visoki diplomatski izvor u EU, izvijestio je da Njemačka razmatra uvođenje dodatnih europskih sankcija protiv Rusije kao odgovor na ruske akcije nadajući se da će prisiliti Moskvu da promijeni svoj smjer u arapskom zemlji.

Osim toga, britanski ministar vanjskih poslova, Boris Johnson i John Kerry, nakon razgovora u Londonu, dogovorili su se da London i Washington poduzmu sankcije protiv Rusije zbog pogoršanja situacije oko Aleppa. Šef britanskog ministarstva vanjskih poslova rekao je da će moguće restriktivne mjere biti ekonomske prirode. Još jedan dokaz da London i Amerika uz Izrael vode glavnu svjetsku politiku-uništavanje nacionalnih država. Brexit je samo jedan dio scenarija, odnosno zamagljivanja javnosti.

Sastanak u Londonu održan je bez sudjelovanja ruske strane na dan nakon pregovora u Lausanni, gdje je bio i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. Na razgovorima u švicarskom gradu predstavljeno je nekoliko ideja za rješavanje sirijskog sukoba, ali u cjelini je sastanak je završio bez uspjeha.
U međuvremenu, list Financial Times izvijestio je da će summit EU-a, koji će se održati 20-21 listopada u Bruxellesu, raspravljati o ruskoj intervenciji u europskim unutarnjoj politici.

Europa se mora distrancirati od Američkog globalnog utjecaja na sve pore života. Isto tako i od njihove produžene ruke, najomraženije njemačke političarke Angele Merkel.

Last modified on Tuesday, 08 November 2016 23:46
(4 votes)

Leave a comment

Donirajte

Amount: